Najjače da mi možemo nasekirati Hrvatsku sa 100 tenkova i 3 MiG-a lol. Svaki potencijalni teoretski sukob sa njima u budućnosti je zapravo sukob sa NATO a ne sa Hrvatskom, izgleda da nekim ljudima to još nije jasno ovde. A mi smo koalicija sami sa sobom. Sigurno bi bolje prošli u tom sukobu nego '99, kako da ne.
Najrealniji scenario napada na Srbiju od strane NATO izgleda mi ovako:
- Zapadne zemlje napadaju avijacijom i projektilima
- Kopneni napad iz više pravaca primarno od lokalnih izvođača radova - Hrvatska preko Srema na Beograd i preko Save na RS, Muslimani iz FBIH na RS, Šiptari sa Kosova na Toplicu i dalje Niš i Bugari duž granice ka unutrašnjosti.
Mađare ne računam AKO je neko kao Orban na vlasti. Ako nije, treba i njih uračunati i oni su možda i najopasniji, s obzirom na opremljenost vojske.
Angažovanje zapadnih kontigenata kopneno ne očekujem u prvom udaru, nego eventualno naknadno ako bi neko od lokalnih izvođača radova zaglavio.
Ovakav scenario bi morao da uključi i aktivno delovanje unutrašnje pete kolone koja bi rovarila iznutra i činila sve da obesmisli i anulira bilo kakvu odbranu.
Eto, sa tim se mi suočavamo u slučaju rata.
Udar sa svih strana, i kopneno i iz vazdušnog prostora.
Ovo je naravno scenario za razradu, ne kažem da je izvesnost, ali ovakve scenarije treba razrađivati.
Siguran sam da neko o tome razmišlja. Ljudi, ovaj scenario je malo verovatan, ali nipošto nije nemoguć.
Ukoliko bi se ovako nešto desilo, a naša odbrana neadekvatna da zaustavi kopnenu invaziju, uveren sam da bi nad Srbima bio izvršen genocid. U RS sigurno - a u Srbiji bi bila neka mešavina internog klanja svezubih i ćacija u prvom prolazu, a kad dođu ovi lokalni izvođači radova, oni bi klali redom.