Njima je jasno da će se sve odigrati u Beogradu, stoga im je bilo jako važno da odbrane sedišta na Savskom Vencu i Vračaru. Čudno mi je da su dozvolili Novi Sad. Nije mi čudno ukoliko je dogovor da sve snage fokusiraju na Beograd.
Šta nam to govori? Nema 17000 lojalista. Realan broj je drastično manji. Poslednji snimci pre topovskog udara prikazuju dolazak pedesetak bambusa, uz orethodnih pedesetak, Savski Venac je branilo njih 100 max. Da nije bilo žamžndarmerije, bili bi pojedeni. Sa žandarmerijom je problem što ih je teško potisnuti, nije nemoguće, ali bi bilo potrebno 10-15000 hiljada ljudi spremnih da bacaju kamenje, ne reaguju na šok bombe, suzavac itd. Najlakše bi naravno bilo da se određenog dana velike količine žandarma ne pojave na poslu. Ono što me uverava da je sve gotovo na jeaen je realan bes, ali za sada ne u toj meri da bi prosečan demonstrant bio spreman da gađa kamenom žandarma. Taj prag besa će sigurno biti pređen u jednom trenutku, možda već sutra, ili će se dogoditi ono što svi priželjkujemo, da se ujedine cigani i grobari i da se ovo reši...