A nije li dinamika gradnje Miloša velikog bila glupost...? Prvo je izgrađen deo "iz njive u njivu" koji nije mogao biti otvoren jer nije ni sa čim bio povezan... Onda je otvoren centralni deo pa se dodavao segment po segment ka BG godinama... Pa je onda trunka razuma prevladala kada je "obilaznica" oko Čačka (Preljina-Pakovraće) dobila prioritet na pola, a inicijalni plan je bio da se to otvor u paketi kad i Požega...
Moravski kasni jedno 10 godina

Sve ravno, vrlo lak teren... Ali da, dobro je što se otvara postepeno deonica po deonica i to vrlo logičnim redom, a ne svih 100 km ukupno ili još gore da otvoriš deonicu "iz njive u njivu": to je ono što ja zapravo i govorim da je dobro i da treba upravo tako da se radi.
A za rokove ne znam... Kinezi se hvale kako izgrade 100 km u Kini za 100 dana... a kod nas sve kilavo... Nekako mislim da problem nije tehnički nego u glavama... Ne verujem ja uopšte u te budalaštine da se 15 km radi duže od 2 godine... Pa 1889. je parnjača išla brže od Beograda do Niša nego danas Švajcarac...