Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Obzirom na situaciju sa Airport Garden-om, rekao bih da je sve ovo ocekivano. Dobro je da su naglasili situaciju sa katastrom. Videh na nekom portalu da ce se to sa katastrom resiti od ponedeljka, mada je portal dosta nepouzdan, tako da ne treba uzimati za ozbiljno :)

Zdravo ljudi, da li lamela C i B okrenuti ka dvoristu zgrade imaju u nekom delu dana sunce?

Zdravo ljudi, da li lamela C i B okrenuti ka dvoristu zgrade imaju u nekom delu dana sunce?
Severna je orijentacija. Moguće da malo ujutru imaju sa istoka i malo predveče sa zapada. Ali imajte u vidu da i to zavisi od godišnjih doba. Jer sunce izlazi i zalazi na različitim mestima u leto i u zimu. Pritom sa istoka su zaklonjena lamelom A. Takođe, više svetla će imati gornje etaže. Donje če svakako imati malo.

Vise je severo/zapad orijentacija, ali u principu se slazem sa ovim sto iznad od @Ateharh
Tako je. Sad sam i ja pogledala tačno na mapi grada. Severno-zapad je. Mada više sever. Ja svakako živim blizu. Zgrada mi je okrenuta isto tako. Dnevna je na jugu (jugo-istoku), sobe na severu (severo-zapadu). Iz iskustva mogu reći da sunca u sobama ima samo leti malo pod uglom, a na višoj sam etaži. Zimi sunce zalazi upravno na lamelu A. Tako da neće imati direktan upad sunca zimi.

Okej hvala na odgovoru, a sta je sa zgradama poslovnim koje su tik uz kompleks? Izvinjavam se ako je procesljana tema ali u fazi sam kupovine, pa ne zelim da ulazim u pricu ukoliko ne znam u sta ulazim, konkretno pregovaram sa investitorom

Okej hvala na odgovoru, a sta je sa zgradama poslovnim koje su tik uz kompleks? Izvinjavam se ako je procesljana tema ali u fazi sam kupovine, pa ne zelim da ulazim u pricu ukoliko ne znam u sta ulazim, konkretno pregovaram sa investitorom
One su nakaradne (citaj divlje izgradjene) ali su legalizovane u prethodnom talasu legalizacije tako da je pitanje hoce li ih ikada rusiti.

Ako mislis na one zelene tj

Da na te zelene, auu baas bzvz 😳😏 bas su visak tuu zaista. Ipak cu odustati izgledaa
Mi smo odabrali Kvart 64 jer nam deluje prilagođen čoveku... Ima 6+7. povučeni sprat. Većina novogradnji ima 9 spratova minimum. Prohodan kvart, nije zatvoren. Trenutno je loše urbanistički stanje i kraj. Ali s obzirom da će se sve okolo graditi, kraj će biti nov. Naravno, sve to treba sačekati. Mana ima naravno. Ne postoji idealno.

Mi smo odabrali Kvart 64 jer nam deluje prilagođen čoveku... Ima 6+7. povučeni sprat. Većina novogradnji ima 9 spratova minimum. Prohodan kvart, nije zatvoren. Trenutno je loše urbanistički stanje i kraj. Ali s obzirom da će se sve okolo graditi, kraj će biti nov. Naravno, sve to treba sačekati. Mana ima naravno. Ne postoji idealno.
Airport garden i Pupinova palata, su baš nehumano zauzeli maksimalno parcelu.

Aha okej, razumem naravno nema idealno, da li neko ima render ili zna kako ce izgledati lamela F sa spoljne strane jer sa unutrašnje postoji slika i sta ce biti preko puta?

Osunčanost lamele B i C u 18.45 2. avgusta

20250802_184345.jpg

Screenshot_20250802_220530.jpg

Na zidu se vidi da je jako mali upad direktnog zraka, i to leti. Zimi ne računajte na to.

I ja sam se sakirala oko orijentacije jer smo severo zapad (lamela c), ali trenutno zivimo na istocnoj i ujutru je neizdrzivo, pogotovo leto. Tako da mi ta direktnost sunca mislim nece toliko faliti.
E sada, druga je stvar da sam stan ne bude mracan, a to mislim i da zavisi od velicine prozora, okolnih zgrada itd…
Nadam se malo sunca da ce ipak biti popodne na severozapadu :)
Da li je neko skoro bio na terenu ili cuo sta se desava sa groznim fabrikama?

Mi cemo realno ziveti na gradistu narednih min 5 god :(

I ja sam se sakirala oko orijentacije jer smo severo zapad (lamela c), ali trenutno zivimo na istocnoj i ujutru je neizdrzivo, pogotovo leto. Tako da mi ta direktnost sunca mislim nece toliko faliti.
E sada, druga je stvar da sam stan ne bude mracan, a to mislim i da zavisi od velicine prozora, okolnih zgrada itd…
Nadam se malo sunca da ce ipak biti popodne na severozapadu :)
Da li je neko skoro bio na terenu ili cuo sta se desava sa groznim fabrikama?

Mi cemo realno ziveti na gradistu narednih min 5 god :(
Otvori su stvarno korektnih dimenzija, tako da će biti svetla svakako.

Zdravo svima, da li je neko uspeo da ugovori bankarsku garanciju ili bilo koje druge izmene tipskog predugovora sa Gredom? Da li Greda i Grand Star imaju iste predugovore?

Zasto je toliki broj stanova dostupan u skoro svim lamelama ima, kod drugih gde sam se raspitivao skoro je sve rasprodato a tek izasli iznad zemlje tj lokali su na tom nekom nivou, ne razumem ko je ko u celoj prici, Greda recimo ima najveci broj stanova trenutno na rapsolaganju a koliko sam razumeo oni su izvodjaci radova, pa mi tu nista nije jasno, dok ih investitor ima malo a to je Kvart64, za Grand Star sada citam nisam ni znao da su i oni u ovoj prici niti znam ko su oni, a kod njih kada sam usao samo dva stana su dostupna. Bas je lud projekat, a jos ludje sto se ne zna od koga se kupuje i sa kim saradjujes na kraju 😳

Nije nista ludo, prosto 50/50 su investitori pa su stanovi, garaze i ostave podeljeni izmedju ta 2 investitora da svako prodaje deo.

Prodaja faze 1 je isla prilicno brzo jer je bila jeftinija od druge 2 faze, mislim da to ima uticaja dosta.

Takodje meni su u Airport Gardenu nudili fazon 15 stanova samo da biram dok sam gledao taj projekat, pa 2 meseca kasnije bilo 100 komada na prodaji jer umesto tih 15 pustili bili celu lamelu na prodaju online.

Ima i tih fora i fazona u prodaji u drugim projektima... da se stvori utisak "jos malo pa nestalo"...

Vrh