Šta je novo?

Vinogradska ulica

Postovani gospodine,

Kad vec pricate o zakonima i ostalim stvarima da li je zakonito da slikate tudju imovinu i postavljavate na forume?
Са јавне површине можеш да сликаш шта хоћеш, осим војних објеката, неких полицијских објеката и вртића (предшколске установе). Чак је много строжије кад сликаш неки објекат вртића него војни објекат! Наравно објекти вртићи се могу сликати док се граде, али не и када се заврше тј. када су деца у њему.
То ти све кажем из искуства.

Postovani gospodine,

Kad vec pricate o zakonima i ostalim stvarima da li je zakonito da slikate tudju imovinu i postavljavate na forume?
Protivzakonito je da me slikas kad nemam tablu! 🤣 🤣 🤣 🤣
sad cu dron da organizujem, jednom nedeljno, i popis tablica parkiranih u okolini, da imamo za arhivu i prijave kad institucije pocnu da rade

Protivzakonito je da me slikas kad nemam tablu! 🤣 🤣 🤣 🤣
sad cu dron da organizujem, jednom nedeljno, i popis tablica parkiranih u okolini, da imamo za arhivu i prijave kad institucije pocnu da rade
Evo ja mogu da organizujem drona ako u toj zoni sme da se leti. Baš tu negde je na granici zabranjene zone zbog aerodroma😀

Nakon 10+ godina odlično urađenog trotoara u Vinogradskoj, došlo je vreme da i njega pretvore u Frankenštajna. Celom dužinom iskopano da bi se položili podzemni visokonaponski kablovi.

1752748474052.png
1752748482978.png
1752748495921.png

Presek trotoara, za 10-15 godina se nije pomerio, a i ulica je dugo izdržala uprkos tome što su konstantno prolazili autobusi i kamioni, makar ovaj prvi deo negde do kineskog restorana.

1752748578058.png
1752748585063.png

Prokleti Đilas i kvalitet radova nekada :)

Za tri meseca će da krene taj novi asfalt da se sleže.
Ako izdrži 3 meseca na konju smo. Isto i Vojvođanska ulica, dok nisu krenuli da kopaju za raznorazne cevi, priključke i slično, ulica je bila kao pista. Ali da, višestruko kvalitetnije urađeno nego ove sklepačine koje danas rade.

Taj deo ulice do kineskog restorana je rađen pre oko 8 godina. Taman do malo iza Concord Westa. Slučajno?
Ni to što je urađeno, nije bilo dobro.
Nijedan šaht nije u nivou, na nekoliko mesta je kolovoz potonuo.
Možda bi sve bilo drugačije da dnevno ne prođe 300 šlepera i kamiona zbog Sunca, Amana, BG Expo, i gomile nekih drugih.

Konstantno zivot u nekom haosu. Blatu, prasini, prljavstini. A sto je najgore sve zbog nekih besmislenih, lose uradjenih i nadasve burazeskih projekata.
Nista od toga sto se radi nije u skladu sa nekim dugorocnim planom razvoja, da ne kazem vizijom, vec ad hoc zato sto je nekom kumasinu uleteo neki plac, kombina i slicno.
Grad se pretvorio u najgoru kasabu. Mada niko nam nije kriv. Nije da nismo imali iskustva sa radikalima sta su pravili od mesta u kojima su vladali.

Taj deo ulice do kineskog restorana je rađen pre oko 8 godina. Taman do malo iza Concord Westa. Slučajno?
Ni to što je urađeno, nije bilo dobro.
Nijedan šaht nije u nivou, na nekoliko mesta je kolovoz potonuo.
Možda bi sve bilo drugačije da dnevno ne prođe 300 šlepera i kamiona zbog Sunca, Amana, BG Expo, i gomile nekih drugih.
Ja mislim na deo od kružnog toka (sada je to slepi deo ulice) do broja 34, to je rađeno pre više od 10 godina, ne znam tačno koliko je prošlo ali je vidljivo na Google Street view-u iz 2015te. Taj deo je izdržao i bezbroj kamiona i autobusa. Čak se i na street view vidi presek dokle je kvalitetno urađeno, a odkle je krš i lom. (Pre SNS, posle SNS). Ti verovatno misliš na deo nakon novog skretanja sa obilaznice, pa dole ka Sručinu, ceo taj potez je kriminalan, i to je rađeno tako negde oko 2018,2019.

1752754464407.png

Ako ništa vidi se po boji ivičnjaka šta je kad rađeno, i gde se spajaju
1752754699731.png

Konstantno zivot u nekom haosu. Blatu, prasini, prljavstini. A sto je najgore sve zbog nekih besmislenih, lose uradjenih i nadasve burazeskih projekata.
Nista od toga sto se radi nije u skladu sa nekim dugorocnim planom razvoja, da ne kazem vizijom, vec ad hoc zato sto je nekom kumasinu uleteo neki plac, kombina i slicno.
Grad se pretvorio u najgoru kasabu. Mada niko nam nije kriv. Nije da nismo imali iskustva sa radikalima sta su pravili od mesta u kojima su vladali.
Bez ikakve najave su krenuli da kopaju, niti obaveštenje da neće moći da se uđe u dvorište, niti majstori znaju na osnovu čega rade. Nemaš sa kime da popričaš, oštetili kišnu kanalizaciju kaže zovite EDB pa sa njima vidite. Pakleno. Za provlačenje gasovoda su koristili valjda takozvane krtice, i nisu ništa raskopavali. Ne znam zašto i ovde to nije moglo da se primeni.

Kako te krtice rade?
Možda i ja lupetam da se zovu krtice (tako se zovu mašine koje kopaju tunele), ali vidim da se zovu i hidraulični podbušivač. U suštini buši rupu ispod zemlje https://www.kupujemprodajem.com/gra...busivanje/oglas/182504024?filterId=6345612769 . Imali su zelenu površinu mogli su da tuda kopaju i da provuku ispod zemlje podbušivanjem, gde je bilo potrebno. Tako su uradili gasifikaciju. Ali naravno najlakše da se sve polovično rasturi i zatrpa.

Već vidim da ćemo zimu dočekati bez kompletnog trotoara i prilaza.

Tražiti da novi asfalt urade celom širinom trotara i da se ujednaci podloga

Tražiti da novi asfalt urade celom širinom trotara i da se ujednaci podloga
Pokušaću da izvršim pritisak na radnike, ali se oni prave ludi, kako su oni samo podizvođačka firma. Na moje pitanje ko je odgovoran kažu inženjer, ali nije tu. Rekoh dobro dajte mi njegov broj da ga pozovem, kaže nemaju njegov broj (možeš misliti) i da on dođe tako jednom dnevno nekad prepodne nekad popodne, pa da ja dođem par puta dnevno možda će biti tu. Dao sam im moj broj i rekao da mu poruče da me pozove. j*** lud zbunjenog.

Morate se ozbiljno organizovati i blokadu najaviti i pozivanje i investitora i onog za koga je raskopao tj ciju su kablovi

Vrh