Šta je novo?

Izbori 2025

Ne, treba što pre to da urade i tako ''rezervišu'' te osobe za svoju listu/stranku. Plus, neće izbori skoro pa će svaka demonizacija do tada (termina za izbore) da se izliže od preterane upotrebe. Evo na šta tačno mislim:

Zašto nikome ne pada na pamet da stranke opozicije (pre svega ''mašinski mozak'') mogu vreme do izbora da iskoriste da sebi uzmu par ljudi (npr. od današnjeg rektora BU i/ili dekana FDU, pa do par najistaknutijih studenata - uopšteno govoreći ''simbole studentskog pokreta''), i da onda idu u izbornu kampanju sa pričom ''kod nas su na listi oni koji su najzaslužniji za pokretanje Srbije prošle godine'' itd, itd.? One ne samo da mogu, nego će im biti i politička potreba da to urade...
Мислим да је проблем што би придружавању било којој странци била смртна пресуда за политичку каријеру те особе.
Рецимо да се придружи ССП-у, били би проказани као бивши жути, ђиласовци и мариниканци, подршка да су срби геноцидни због Сребренице и томе слично.
Исто се може рећи и да се придружи ЗЛФ-у, ДС-у, ПСГ-у.
Остаје мали број странака где не би били толико опрљани али би били опрљани свакако.
Плус што би то значило да та особа подржава платформу те странке.

Имали смо скоро професора Ристића који је био на листи Заветника/Двери ако се не варам, сад је виђен са Несторовићем.
Имали смо Кавчића са ДЈБ/Суверенистима.
Није учинило ништа позитивно ни тим личностима ни тим странкама. Осим кад је Несторовић подржао Двери и ови прешли цензус ако се не варам.

Због тога сви ти виђенији људи би требало, а верујем и да то желе, да сачекају ту студентску листу која ће бити нешто ново и за шта неће моћи да им кажу да су овакви и онакви. Од студентске листе се ни не очекује да буде за про ово или анти оно, већ за уређење ове земље. А за такву листу би свако радо ставио своје име, углед и каријеру.

Бар ја то тако видим.

Pošto smo imali ne baš uobičajenu epizodu političkog angažovanja univerizeta, jedna podrška iz vremena stare Grčke:

“The Society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting done by fools.”

― Thucydides

Mene muka uhvati kad ovo gledam, ali ne sto ovaj gazi i zazidjuje ljude, vec zbog ovih koji kao copor pasa samo laju, ali u sustni niko da uzme motku, ili kamen i da olesi tu bagru od batina, sve zajedno sa policijom. I izgazice ih i zazidace ih i nikom nista. Psi laju, karavani prolaze. Mi smo postali takva beda od ljudi da me je sramota samog sebe.

Mene muka uhvati kad ovo gledam, ali ne sto ovaj gazi i zazidjuje ljude, vec zbog ovih koji kao copor pasa samo laju, ali u sustni niko da uzme motku, ili kamen i da olesi tu bagru od batina, sve zajedno sa policijom. I izgazice ih i zazidace ih i nikom nista. Psi laju, karavani prolaze. Mi smo postali takva beda od ljudi da me je sramota samog sebe.
Било је ту неког слабашног кошкања на почетку првог и другог видео записа, али као што си напоменуо, ово не може без мотке да се реши. Кад ће народ то да схвати и да престане да буде толико млак, и пасиван? То ће нас докусурити на крају. 16 људи је страдало и седам месеци се ништа није дешавало. Тек је сад кренуо физички сукоб са пандурима и батинашима који је требао да крене још у новембру. Срамота је и мене. Имали смо прилике 15.3. да то пресечемо, али су студенти забрљали ствар. Требали су да пусте народ да суочи са бандом, и ко преживи — причаће.

Mora motka ali i investitora i vozača i policiju i ministra jer će na kraju prijave da popiju samo građani.
То обавезно, али сумњам да пандури могу да поднесу пријаве против свих станара Блока 4. Покушали су то са станарима који су бранили парк иза своје зграде од инвеститиора на Бановом Брду, и није им успело.

Poslednja izmena:
Mora motka, ali ne može jedan, već moraju svi. Ako bi se jedan drznuo da krene na njih tvrdo, brzo bi završio u pritvoru.

Било је ту неког слабашног кошкања на почетку првог и другог видео записа, али као што си напоменуо, ово не може без мотке да се реши. Кад ће народ то да схвати и да престане да буде толико млак, и пасиван? То ће нас докусурити на крају. 16 људи је страдало и седам месеци се ништа није дешавало. Тек је сад кренуо физички сукоб са пандурима и батинашима који је требао да крене још у новембру. Срамота је и мене. Имали смо прилике 15.3. да то пресечемо, али су студенти забрљали ствар. Требали су да пусте народ да суочи са бандом, и ко преживи — причаће.
Nisu studenti zabrljali, mi smo. Mi koristimo decu kao zivi zid. Ocekujemo da deca rese nase probleme. Nema narod sta da se razidje, nije to zurka. Studenti su nas sabrali, dali nam sansu, ali moja generacija zna samo jos da prdi u cabar. Korak po korak, gric po gric ce nas razbucati i narod i drzavu, a mi se gurkamo sa ljudima koji nas gaze sto kolima, sto kamionima, a sutra ce tenkovima. I sad sam ja defetista...

Bez generalizacije. Sere mi se kada meni neko kaže "mi smo krivi"!

Ne, krivi ste vi koji nikada na ulicu niste izlazili.
Krivi su oni studenti koji već 20 godina gledaju samo svoja posla i ne prate politiku ni bilo šta van njihovog mehura.
Krivi ste svi vi koji kada vidite problem okrenete glavu. Ne pričam samo o politici, već o svim problemima koje vidite.

I sada kada ste se malo probudili i vidite da ne može nešto da se promeni tako lako, a ne može jer 10 godina niko ništa ne pokušava, sve se guralo pod tepih.

E pa sada više nema mesta pod tim tepihom i pala je nadstrešnica, ali je u međuvremenu, zbog vašeg ćutanja i okretanja glave žvalavi i SNS uništio svaku poru ovog društva.

Ja imam teoriju da se problem može rešiti za minimum onoliko vremena koliko se problem stvarao, tako da bez dva izborna ciklusa, ovo se neće rešiti.

A vi odustanite čim vidite prvi problem.

Krivi su oni studenti koji već 20 godina gledaju samo svoja posla i ne prate politiku ni bilo šta van njihovog mehura.
Krivi ste svi vi koji kada vidite problem okrenete glavu. Ne pričam samo o politici, već o svim problemima koje vidite.

I sada kada ste se malo probudili i vidite da ne može nešto da se promeni tako lako, a ne može jer 10 godina niko ništa ne pokušava, sve se guralo pod tepih.

E pa sada više nema mesta pod tim tepihom i pala je nadstrešnica, ali je u međuvremenu, zbog vašeg ćutanja i okretanja glave žvalavi i SNS uništio svaku poru ovog društva.

Ja imam teoriju da se problem može rešiti za minimum onoliko vremena koliko se problem stvarao, tako da bez dva izborna ciklusa, ovo se neće rešiti.

Pali smo jer smo padu bili skloni...

Trla baba lan da joj prođe dan aktivizam. I neka baba u opštini se juče potrudila da bude 8 sati na radnom mestu al za to vreme nije uradila ništa. Rispekt za babu.

200w (2).gif

Ово! Проблеми су се игнорисали од 1991. године. Сви су у Скупштини само причали, причали и свађали се, док су усташе, у међувремену, убијале Србе, растурале Југославију, укидале аутономију Србима, забрањивале ћирилицу и српски језик. Због тога смо све изгубили јер их ништа није занимало. Све територије од Словеније, Бановине и Кордуна до Крајне и Космета смо изгубили. 34 године се само прича, а држава нестаје. Они који су имали свест и видели шта се збива, били су извргнути руглу и омаловажавани, а на њих се гледало као да су будале. Сад када се коначно један већи део масе пробудио, схватио је у шта се све ово претворило захваљујући вечитом игнорисању и окретању главе чим се види први проблем. Схватили су да ће ово ићи теже него што су мислили. Не може сад да се одустане, јер ако се то уради, осуђени смо на пропаст. Мора ово јаче и жешће да иде, јер немамо друге. Сад или никад!

Poslednja izmena:
Ne zaboravimo ni da će dobar deo naroda prodati svoj glas za par crvenih, legalizaciju preko veze, posao za nesposobnog sina u opštini...
То обавезно не треба заборавити. Због тога много младих нема посао јер се неспособни запошљавају преко веза и везица. Прву ствар коју треба урадити када се решимо ове власти је чишћење свих радних места, проверa диплома, видети какву је школу завршио и да ли су полагали испите или не. Гарантујем да када би ова власт пала, сви би излетели са факултета и својих радних места, а већина би завршила у затвору због лажних диплома. Надам се да ће до тога доћи.

Vrh