Šta je novo?

Izbori 2025

Pitam se koliko je navijačkih pavijana potrebno da se osmisli i napravi jedan mim.

Naravno mislim u onom kratkom vremenskom periodu dok su još trezni, između 12 i 16h (do 12 spavaju).
Vrlo verovatno da je pravio neko ko nije iz tog sveta, nije sam meme problem, već kontekst u kom se ovde koristi.

Kao književno veče u ćacilendu.

Jedno je sprdnja drugo je produbljivanje podela.

Voleo bih da vidim kako bi se u Americi rešio pad nadstrešnice.
Ovo je dobro pitanje, sa SNS vidimo kako ne treba, ali to je ono što ja stalno kritikujem; nedostatak ZA politika! Hajde da dam primer reagovanja države, kada se slučajno desilo nešto sa preko 10 poginulih kao nesrećan slučaj, gde ni oni koji su postupili neodgovorno nisu želeli nećiju smrt.

Pri takvoj nesreći sa preko 10 poginulih javnost je sasvim logično šokirana i očekuje od države neku vrstu oštrog reagovanja. Hajde da dam neki koncepcijski primer delovanja države:
1) Sami mediji imaju ozbiljno istraživačko novinarstvo, i u roku od 24 sata već se znaju sva privredna lica i institucije koje su i na koji način učestvovale.
2) U istih tih 24 sata je već uhapšeno i sprovedeno u istražni pritvor nekoliko privredno ili politički moćnih, ukoliko su sa nesrećom direktno vezani.
3) Samo ministarstvo i ministar nekih 2 dana kasnije, kada se situacija iskristališe, daju bar neki izveštaj: ta i ta firma odgovorna za projekat, ta za izvođenje, ta za nadzor, koja procedura je narušena, protiv koga se vrši istražni postupak, kome se oduzima licenca. Koliko god su ostavke politički popularne, ja sam kategorički protiv. Kada je problem, ministar treba da radi jačem više i bolje, a ne da iskače iz lonca kad postane vruće.
4) Novinari postave pitanje predsedniku, a predsednik kaže: "Zašto mene pitate? Imate tog i tog ministra, pa njemu postvite, ja za to nisam nadležan, pročitajte Ustav!".
5) Vlada najavljuje radikalnu promenu u zakonodavstvu te oblasti, pri čemu se namerno u javnosti predstavlja rigorozan nacrt zakona. Rigoroznost ima dve društvene funkcije, da ojača poverenje građana u državu, ali i da provocira privrednike u tom sektoru da učestvuju u javnoj diskusiji oko zakona. Glas negodovanja privrednika u tom sektoru se takođe prenosi preko medija.
6) Nakon sistema javnih diskusija se stvara balans optimalne strogoće zakonodavstva, da pravna lica uključena u taj sektor mogu da se prilagode, a da opet zahtevi države budu umereni i razumni.

Neću reći da je idealno, ali ako vam se sviđa ovakav pristup lajkujte.

😁

1000045060.png

Kvadrat ko Antverp, uslovi života ko Mogadiš. 🙂

(Ovo se odnosi na ceo Beograd kao celinu)
Иначе, ово је зграда Петица коју је изградила Грађевинска дирекција Србије, односно држава. Толико квалитету градње и употреби квалитетног грађевинског материјала. Мада, питање је да ли је то уопште држава градила. Пре ће бити да је ово радио приватник, а зна се који.

Da negde ostane zabeležen rekord.

Neki su to zvali "Slobodna Zona Zemun", neki "Slobodni Zemun", a neki i "Republika Zemun".

Ulica je rasčišćena gomilom teške mehanizacije sa dizalicama tačno u trenutku kad je počela oluja i jak vetar, oko 13 časova u utorak. To znači da je bio slobodna teritorija skoro četri dana, odnosno tačno 90 časova neprekidno.

2025.07.02 IMG_4274.JPG

Kao CHAZ 2020. Makar ovde niko nije upucan.

4874.png

Чотра у илегали изгледа. Мада нзм шта је лоше у поређењу са CHAZом. Неосвешћеним Америма је то прва некаква анархијица од неких синдикатских побуна пре 100+ година, па иако су били глупи, да се прогледати кроз прсте.
Они су изгурали, мада краткорочно, смањење милитаризације полиције, па мжд је поређење било узело то у поглед (знм да није лол).

Pre je u centrali nego ilegali, smišlja neke psyops, vidiš kako je napujdo ovog svog klona ovde na forumu.

Чотра у илегали изгледа. Мада нзм шта је лоше у поређењу са CHAZом. Неосвешћеним Америма је то прва некаква анархијица од неких синдикатских побуна пре 100+ година, па иако су били глупи, да се прогледати кроз прсте.
Они су изгурали, мада краткорочно, смањење милитаризације полиције, па мжд је поређење било узело то у поглед (знм да није лол).
Pa ovo makar niko nije upucan mi govori da onaj koji pise ne vidi to kao nesto pozitivno, pogotovo u kontekstu onoga sto pise zadnjih nekoliko dana

Ма знм, зато ово у загради. Иначе игнорисање на макс, него кад видим доказ да неко трола просто морам show ignored content.

Zasto si presao na otvoreno botovanje sa defetistickog ping ponga sa cotrom i gde je, zaboga, taj covek?
Изгледа да га је Игор уклонио са форума. Није активан већ неколико недеља, што ме је изненадило.

Scene iz Užica. Kad lisice i hapšenje postanu znak ponosa.

Počasna pratnja od čak osam policajaca prolazi kroz masu sprovodeći uhapšenog koji je za glavu, i za lisice, viši od svih njih :

Svecani defile uhapsenog u Uzicu 1.png

Svecani defile uhapsenog u Uzicu 2.png

Svecani defile uhapsenog u Uzicu 3.png

Kao da sam ovaj isti prkos već negde video ... u sred Zemunskog Parka ?

https-skulptura-hronologijaizlaganja-rs-skulpture-bombas-vanje-radausa-i-talac-borisa-kalina-postavljene-u-gradskom-parku-u-zemunu-hronologijaizlaganja-1.jpg

Vrh