Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Nocas oko 2 sata sjajna slika na aerodromu; po slobodnoj proceni oko 30-40 aviona parkirano, a mi se u busu vozimo pistom.
Vecina aviona AS (ATB, ATC, Tesla...), 2 GetJeta, 2 Bulgaria, 2 Lufthanse, Wizz... Stvarno milina za videti.
Doleteli novim Wizzovim A321Neo, odlican avion, steta sto nemamo u floti bar 2 takva, ali drzimo fige za neku blizu buducnost!

Nocas oko 2 sata sjajna slika na aerodromu; po slobodnoj proceni oko 30-40 aviona parkirano, a mi se u busu vozimo pistom.
Vecina aviona AS (ATB, ATC, Tesla...), 2 GetJeta, 2 Bulgaria, 2 Lufthanse, Wizz... Stvarno milina za videti.
Doleteli novim Wizzovim A321Neo, odlican avion, steta sto nemamo u floti bar 2 takva, ali drzimo fige za neku blizu buducnost!

Bus se ne vozi po pisti (PSSu), a ni po rulnim stazama. Isključivo servisnim saobraćajnicama

I naravno, kakva je to zelena povrsina ako nema korova i smeca...? Sramota zaista da ovako izgleda deo tik uz parking, kuda prodju hiljade ljudi dnevno.

viber_image_2025-07-07_23-06-37-140.jpg

To je ono što sam pre par dana napisao u temi Air Serbia:

Bolji aerodromi imaju česme gde se može natočiti filterisana voda u flaše posle KD kontrole. Probao sam, nosim svoju praznu termos flašu koja nije problem na skeneru pa onda napunim ako znam da ima takvih česmi. Još bolji aerodromi imaju stanice gde možeš isprazniti vodu iz flaše pre samog ulaska na KD skener. Jednog dana kad renoviraju Aerodrom Nikola Tesla valjda će operater aerodroma imati toliko mozga da ugradi sve te stvari

Ima li ovo sada na Tesli? Za pražnjenje vode pre kontrole:

Pogledajte prilog 143340Pogledajte prilog 143341

Za punjenje flaša i termos boca posle kontrole:

Pogledajte prilog 143342Pogledajte prilog 143343
izvor: google

Pre skoro tri godine sam pitao za ovo, i danas čujem da će aerodrom dobiti ove uređaje za vodu. Najzad!

Има и у Кракову исто али нисам користио јер нисам знао да ли смем празну боцу да понесем.

Kad god prođem pored tih slavina sa filter vodom na nekom velikom aerodromu, setim se one scene iz "Usijanih glava 2", gde Rouen Etkinson traži Čarliju Šinu (dok ga ovaj nosi na krkačama) da ga spusti na takvu česmu da malo pije vode.

Moj problem sa time je generalna (ne)kultura ovdašnjeg stanovništva, pa vi to shvatite kako hoćete.

Da mogu bolje da pricaju sa policajcima
Kako to da još neko nije ovo okacio

Nepotrebni komentari i preterane reakcije na snimak, a nikakvu pozadinu priče nemamo. Ako su ljudi već odlučili da putuju našom kompanijom i da presedaju u Beogradu, stvarno ne vidim razlog da se sumnja u namere ovih putnika samo zato što su iz Albanije. Linija za Tiranu odlično funkcioniše više od deceniju, zar se tek sada neko setio da provocira? Opšte je poznato da kako dođe leto, tako zemaljske usluge na aerodromu postaju sve gore i neefikasne.

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Ako je opšte poznato da zemaljske usluge postanu sve gore leti, kako to da se onda svakog dana ne razbija desetine prozora ili vrata na autobusima tokom leta? Zašto putnici iz Praga, Bukurešta, Tivta, Venecije, Banja Luke i sa svih drugih ATR destinacija ne rade isto? Osim toga, bilo je nekih 17 stepeni toga dana, a ako se sećam i dan ranije nije bilo jako toplo. Treće, vidiš da je noć na tom snimku. Postoje samo dva leta iz Tirane, jedan u rano popodne tako da taj otpada, a drugi dolazi oko 5:15 ujutro kad je već svanulo. Možda je ovo bus koji vozi putnike na let za Tiranu koji kreće oko 2:10 ujutro, ali teško da je u to vreme neizdrživo toplo. Tekst na albanskom u videu kaže da je let Beograd-Tirana, a spodoba koja je to objavila na X kaže da je let iz Tirane, kao i da je bio heatwave, i da su putnici bili zaključani u busu satima, što je očigledna laž.

Čak i da poverujemo da jeste bilo pakleno u 2 ujutro, kako je tek onima u 3 popodne i zašto svi oni ne lome stakla? Možda je žena imala prolaznu epizodu, možda joj je fitilj mnogo kratak?

Ako je opšte poznato da zemaljske usluge postanu sve gore leti, kako to da se onda svakog dana ne razbija desetine prozora ili vrata na autobusima tokom leta? Zašto putnici iz Praga, Bukurešta, Tivta, Venecije, Banja Luke i sa svih drugih ATR destinacija ne rade isto? Osim toga, bilo je nekih 17 stepeni toga dana, a ako se sećam i dan ranije nije bilo jako toplo. Treće, vidiš da je noć na tom snimku. Postoje samo dva leta iz Tirane, jedan u rano popodne tako da taj otpada, a drugi dolazi oko 5:15 ujutro kad je već svanulo. Možda je ovo bus koji vozi putnike na let za Tiranu koji kreće oko 2:10 ujutro, ali teško da je u to vreme neizdrživo toplo. Tekst na albanskom u videu kaže da je let Beograd-Tirana, a spodoba koja je to objavila na X kaže da je let iz Tirane, kao i da je bio heatwave, i da su putnici bili zaključani u busu satima, što je očigledna laž.

Čak i da poverujemo da jeste bilo pakleno u 2 ujutro, kako je tek onima u 3 popodne i zašto svi oni ne lome stakla? Možda je žena imala prolaznu epizodu, možda joj je fitilj mnogo kratak?
Осим тога не лете на тим летовима само Албанци, већ Срби и путници широм света. Тих нервозних има свуда, тако су се неки жалили док чекају 5мин у авиомосту (а на Западу су обично мирни ко бубице и мањи од маковог зрна). Никада се није десило да аутобус на аеродрому Никола Тесла стоји негде сатима, било је случајева где су људи чекали 15-20 минута из оперативних разлога а колико је мени познато сви аутобуси и авиомостови од А4 до Ц14 су климатизовани. То да се чека на укрцавање мало дуже се дешава на највећим аеродромима света а ово је очигледно био неки инцидент па је зато и дошла гранична полиција и онда се госпођа на снимку вади.

Тесла лепо напредује овог лета са 9% раста броја путника ће можда у јулу и августу достићи по милион путника. Ово са Виз ером Абу Даби је мало смањило бројке. Ер Србија јака са огромним уделом у броју путника. То значи да би 2026. године Београд могао да има 3-4 месеца са преко милион путника! А ове године смо близу 9 милиона ако не и преко а идуће године због јачег старта на пролеће можемо можда прећи магичну цифру од 10 милиона путника. Е сад ме занима да ли постоји било каква процена ефекта Експо на број путника у Београду у 2027.години ?!

Vrh