Kad smo kod toga, ja već par dana želim da pitam...
Da li postoji plan šta i kako kada Nelečeni raspiše te izbore?
Pitam ozbiljno, sa najboljom namerom. Da li će biti dovoljno ljudi koji će želeti da uđu u politiku za studentsku i narodnu listu? Kako će se štititi od armija ćacija, udbašina i kriminalčina, i od medijsko-propagandne hobotnice? Kako ćemo se štititi od dovođenja stranaca da glasaju ovde, i od mrtvih glasova? Kako ćemo se boriti sa jakim nametanjima, saplitanjima ili prosto uslovljavanjima od EU ako im smenimo ovu njihovu kučkicu i ometemo im viziju za Jadar?
Brine me sve to, već sada. Jer znam koliko je Nelečeni bolestan, ali lukav i zloban. A i ovi neki iz EU koji su rešili da glođu srpsku zemlju.
Ne mora sad da se ima odgovor i rešenje na sve te dileme i probleme. Ali se nadam da se razmišlja dovoljno daleko unapred i o tome da sutra ne bismo došli u situaciju da Nelečeni raspiše te izbore a onda i njih zloupotrebi u svoju korist.
I definitivno treba imati u vidu da ćemo neku žrtvu i neku cenu morati da platimo. Mislim i posle, kad završimo smenu. Nešto će nas negde zaboleti i koštati, na nama će biti samo da odlučimo gde će i kako najmanje boleti. Tužno, ali tako je. Treba imati sve to u vidu i planirati u skladu sa time. I razviti planove ili deo planova za sve scenarije i ishode.