Šta je novo?

Izbori 2025

Koji mozak je smislio ovo sa brisanjem pešačkih?
Pa kad nema blizu pešačkog, onda je dozvoljeno preći bilo gde.
Ili je ideja da bude po jedan prelaz na 100m?

U jbt, posle Vucka i Beki od..bo EU.

Sutra ima da padne sneg.
Pa ja nisam za EU kao EU već za sistem vrednosti, kulturu, ljudska prava, slobodu kretanja...

Kad se vrate tome, možemo pričati.

Ako nešto ne valja, ne priključuj se tome. Nemam ja ništa protiv Srbije, štaviše, ali imam protiv Srbije vođene Vučićem. Tako je i sa EU.

Aj' da razumeš da nekako litijum prođe nezapaženo, taj Rio Tinto čini zločine širom i zapadnog sveta, ali svet i dalje nije na nivou da to stiže do šire populacije.

Aj' nekako i sve što je bilo, zvučni top, jeste, nije, ni mi sami do kraja nismo saznali šta tačno i kako.

Ali ovo sada je otvoreno da otvorenije ne može biti. I da nije u Srbiji, dužnost svake civilizovane zajednice je da se suprostavi ovome.

Nemam ja ništa ni protiv rusofila koji tako kapiraju stvari i lože se na Rusiju zbog kulture, tradicije, nekog prijateljskog odnosa, vere...

Samo se ovde ne lože zbog toga nego na onoga Vučića na steroidima da osveti Slobu i oslobodi Kosovo i Krajinu sa svojim Arkanima.

Ova naša omladine je daleko ispred njihove.

90ih su oni bili ispred, a mi ovde imali neke loše kopije njih koji su bili plaćeni ekstazijem. To je kao da sad ovde proteste vode Mila Pajić, Nikola Ristić i slični.

Ali ne, ovde je omladina tri puta naprednija od toga. Tako da, mogu samo oni nas da mole i da im bude čast da nas kao takve prime, a ne obrnuto.

Ovo nije više narod sa omladinom koja je naložena na zapad i njihovu mladalačku kulturu i sa starijom populacijom koja je napokon okrenula leđa Slobi jer nisu imali šta da jedu i Sloba je izgubio sve ratove.

Tako je došlo do pobune 90ih i 24.9. i 5.10.

Ovo je narod koji vodi istinsku pobunu vođen pravim ciljevima. I vodi je uspešno sam.

Mi ne ćutimo, šta će nam ti što ćute?

Evoluirali smo u ovih par meseci, u Srbiji se dešava i evolucija i revolucija.

Već smišljaju prelaznu vladu. Nešto muljaju sa Đilasom i ekipom. EU predložila da se formira prelazna vlada, ali ne i da se održe izbori. Hoće da zadrže svog kolonijalnog upravnika. Grupe bliske političkim partijama već botuju. Studenti sada neće imati jednog protivnika, već dva. Međutim, među tim studentima takođe ima lobista pojedinih partija. Kolonizator ne daje tek tako slobodu. Studentima je potreban vođa, inače će biti prevareni.

Izvinite Blade na pitanju, jel se Vi to pravite blesavi, pa ne znate u kakvoj državi živimo, ili ste se možda juče probudili? Moguće je i da nemate nikakakav kontakt sa državom? Ovde je kriminalna organizacija preuzela sve institucije. Ovde državni aparat više ne postoji.
Ja se izvinjavam Vama na pitanju...Ali da li su vas Vaši roditelji naučili elementarnoj kulturi ili ovako komunicirate samo na forumu, zato što nigde drugde ne smete, pa negde morate, a gde ćete, nego na forumu?

Mi nismo zajedno ni prošli rat, ni išli u školu, ni proveli radni vek, ni bilo šta slično, da bi ste Vi mogli ovako sa mnom da komunicirate.

Što se tiče odgovora na Vaše pitanje. Jasno mi je bolje nego vama gde živim i u kakvoj državi. Ali živim tu gde živim, radim, plaćam porez,...Za svaku blokadu koja me je omela, usporila, za svaki protest, za sve što je bilo motiv za protest,...Država, odnosno vlast, je kriva, a ne studenti. Ova vlast je odavno izgubila legitimitet da i dalje bude vlast. A jos gore je što sam 90% siguran da će i sledeća vlast na nasledi ovaj sistem, kao što je od prethodne nasledila ova, a i ona pre nje. I to je koren većine problema ovog društva i države.

Не, ни то није тачно. По слову закона председник не управља државом и према томе он је у константном кршењу Устава и заправо је тај који овде руши државу.
A ko upravlja? Zašto se onda predsednik naziva sefom države? Kao laik te pitam...

Nemoj to da mesas sa tim sto mi imamo predsednika takvog kakvog imamo i što smo protivnici njegove vlasti.

Власт је подељена на законодавну (скупштина), извршну (влада) и судску. Председник је фигура махом церемонијалних надлежности која представља јединство државе. Зову га шеф делимично зато што је искомплексиран па му се свиђа, а делимично зато што ми никад у пракси нисмо имали неки други систем осим оног где један човек наређује свима и ова борба је, између осталог, и да променимо то јер омладина схвата како парламентарна демократија заиста треба да функционише.

Najbitnije je urediti svoje dvorište po primerima najbolje prakse, a onda će ti biti nebitno jesi li ili nisi deo EU. Ništa mi kao nacija nismo gori od njih tj od prosečnog EU građanina.

Slažem se da nam ovakva EU ne treba. Njihova spoljna politika nas je i dovela ovde gde smo.
Zar ne vidite da to Hulja i zeli. Da vam ogadi svima EU da bi napravio Belorusiju ili Severnu Koreju. To bi hteli? Izgleda da mnogi bi. Ne bih ja mesao babe i zabe i tu ne mogu da se slozim sa mnogima ovde izgleda. Valjda shvatate da sami nismo u stanju da napravimo normalnu drzavu, uz EU ipak moras da pratis neke standarde

A ko upravlja? Zašto se onda predsednik naziva sefom države? Kao laik te pitam...

Nemoj to da mesas sa tim sto mi imamo predsednika takvog kakvog imamo i što smo protivnici njegove vlasti.
Premijer i skupstina / odgovarajuci ministri?
To sto Srbi hronicno traze mesiju i gazdu ne znaci da pravno je nas sistem tako namesten.

Ali ko jos postuje zakon od njih...

Zar ne vidite da to Hulja i zeli. Da vam ogadi svima EU da bi napravio Belorusiju ili Sevwrnu Koreju. To bi hteli? Cudan mi taj narativ koni provejava ovde, kao da
Понашање ЕУ у целој овој ситуацији, а богами и пре тога је више него довољно да нам је огади, не мора вучић ништа да ради.

Zar ne vidite da to Hulja i zeli. Da vam ogadi svima EU da bi napravio Belorusiju ili Severnu Koreju. To bi hteli? Izgleda da mnogi bi. Ne bih ja mesao babe i zabe i tu ne mogu da se slozim sa mnogima ovde izgleda. Valjda shvatate da sami nismo u stanju da napravimo normalnu drzavu, uz EU ipak moras da pratis neke standarde
У стању смо да направимо нормалну државу, макар омладина која долази ако не фосили из слобиних и титових времена, али се центри моћи у ЕУ упиру да то спрече и да нас оставе у живом блату вучићевог ћациленда.

Jeste, ali za gađenje prema EU nije kriv on nego EU. Svaka ova "najoštrija osuda", "pomno praćenje situacije", "pozivanje sukobljenih strana na razgovor", "duboka zabrinutost za situaciju" nesposobnih nezainteresovanih birokrata tipa Marte Kos više šteti našem entuzijazmu prema evrointegracijama nego bilo šta drugo.

Zar ne vidite da to Hulja i zeli. Da vam ogadi svima EU da bi napravio Belorusiju ili Severnu Koreju. To bi hteli? Ne hih ja mesao babe i zabe. Valjda shvatate da sami nismo u stanju da napravimo normalnu drzavu, uz EU ipak moras da pratis neke standarde
EU su licemeri koji iskljucivo trguju interesom i ljudima je to jasno kao dobar dan.
Jer da nisu lupili bi sankcije direktno Vucicu i ministrima zbog situacije u drzavi sve dok se stanje u drzavi ne sredi.
Ali to ne odgovara njihovim interesima i planovima, znaju da ovaj ce i dupe prodati da ostane na vlasti.

A za Belorusiju, idemo ka tome i sa EU blagoslovom.

Predsednik nije bio nazivan "šefom države" sve dok tu funkciju nije počeo obnašati njen trenutni vršilac. Radikalska bаgrа je donela termine tipa "šef", "vrhovni komandant", i moj lični favorit: PRVI ČOVEK.

Zakon i ustav jasno definišu sve, ako neko i jeste šef, to je svakako predsednik vlade.

Nisi mene pitao, ali ne škodi.
Izraz "šef" je popularizovao Vučić I to ne zato jer je predsednik nego zato što se ponaša kao (jeste) šef mafije.
Ko je zvao Tadića, Nikolića, Koštunicu šefom?

Kod nas po Ustavu veća ovlašćenja ima Premijer, ali to je Ustav koji se više ne poštuje nego što se poštuje. Pa se tako i moć seli sa pojedincem. Vučić je kao PPV imao veću moć od Ivice od starta. Od Nikolića je preoteo moć I marginalizovao ga i dok je bio PPV a kulminiralo je kad je postao premijer.

Tadić je imao svog fikusa u vidu Cvetkovića.

A sve je počelo sa Miloševićem koji je selio moć iz fotelje u fotelju.

Ovo što vi ostali pišete o EU i da vam smeta što se ne mešaju. To je pomak u odnosu na ranije kad smo smatrani nižom vrstom I ista EU je imala mišljenje o svakom događaju u Srbiji. Sad nas tretiraju skoro pa kao člana u tom smislu. To sam i ranije pisao da su to zablude koje ljudi u Srbiji imaju da će jednog dana kad uđemo u EU neko iz EU doći u Srbiju da uređuje i poboljšava nešto.

To kaznjavanje demokrata nas zavilo u crno 13 godina.
Izabrali coveka koji je ovo izgovorio:
“Pa, vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana, pa da vidimo smije li, međunarodna zajednica ili bilo ko drugi, da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom”, riječi su aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je izgovorio na današnji dan, 20. jula 1995. godine.

Mislim izgovorio je jos 1000 degutantnih stvari ali meni i dalje ne ide u glavu koliko smo sizofrena nacija bili da glasamo za Slobu 2.0

Власт је подељена на законодавну (скупштина), извршну (влада) и судску. Председник је фигура махом церемонијалних надлежности која представља јединство државе. Зову га шеф делимично зато што је искомплексиран па му се свиђа, а делимично зато што ми никад у пракси нисмо имали неки други систем осим оног где један човек наређује свима и ова борба је, између осталог, и да променимо то јер омладина схвата како парламентарна демократија заиста треба да функционише.

Tačno. Samo što parlamentarna demokratija ne može da se gradi na krivim temeljima.

Česi su nakon pada komunizma prvo demontirali tajnu službu i otvorili arhive da se zna ko je krao, novac prao, hapsio, denuncirao i ubijao pa su onda pravili državu. Mi to NIKADA nismo uradili. Represivni aparat moći napravljen 1945. po KGB uzoru i dalje je živ i uvezan sa politikom, medijima, tokovima novca, kriminalnim i bezbednosnim aparatom i ne dopušta 6. oktobar. Dok se toj hobotnici ne stane na kraj nema ništa od parlamentarne demokratije, institucija i normalnog života za Srbe.

To kaznjavanje demokrata nas zavilo u crno 13 godina.
Izabrali coveka koji je ovo izgovorio:

Mislim izgovorio je jos 1000 degutantnih stvari ali meni i dalje ne ide u glavu koliko smo sizofrena nacija bili da glasamo za Slobu 2.0
Pa i nismo ga baš izabrali, pre je neko rekao Dinkiću i Dačiću da prelete.

Rezultati su bili takvi da se mogla napraviti koalicija bez crveno-crnih.

Neka ga Toma na predsedničkoj funkciji, nebitna je svejedno.

Posle kad je zaseo i krenuo sa krađom, otimanjem medija...

1000044242.jpg

Vrh