Šta je novo?

Izbori 2025

Iskreno, nisam uopste toliko vruce glave. Verujem ja da je vecina studenata cistog srca, ali ste izbuseni totalno, u ovom lancu redara koji je zunic snimao, sve neke nvo face, falila je samo ekipa mile pajic. Opusteno se domundjavaju sa spektorom u civilu, al nisu ocekivali da neko zna da je ovaj spektor. E pa zunic zna, zato su ga i drzali u pritvoru toliko dugo jer im je bolje da se ne seta ulicama.
Ok, ali studenti su dali protest građanima. Ne stoje na putu ,,NVO face" više, nema studentskih redara.

Bilo pa prošlo to što te nervira, sad je sa tim gotovo, jel sutra Žunić i ti i ekipa predvodite? Pa radite po vašoj meri.

Čemu sad tolika ogorčenost, sad je vreme da se zapne još jače.

Мене овај протест није ни изненадио ни разорачарао (бар толико може да се докаже по поруци на форуму) али ипак не престаје да ме изненађује и разочарава апсолутна неспособност за стратегију и апсолутна оперисаност од стварности код људи у Србији. Као и бојкот, сада ће и наратив о "неуспеху" и "узалудности" протеста да се шири као ватра из ДБ кухиње и то ће ширити апсолутно исти људи који су у прошлости ширили бојкот због којег сада морају да иду на протест и захтевају изборе. Буквално исти људи и на форуму и уживо (колико видим) сада раде у корист режима и шире причу како општенародни протест на Видовдан против режима који не може да окупи више од 1000 присталица за контрамитинг није успео --- јер?

Шта би био "успех" протеста ако то није? Које главе су ишле голоруке на протест надајући се да ће се исти завршити преузимањем власти? Тако нешто без избора може да се изврши само војним сукобом као у Сирији или Афганистану, од стране наоружаних војника који преузму власт. Је л' то требао да буде исход протеста, па је исти "пропао"? Са којим тенковима је требао да "успе"? Ко би дошао тачно на власт да се "сруши Вучић" уопште? Имају ли студенти неку партију која је требала да га замени? Новог председника, премијера, министре? Шта причате бре ви људи више?

Протест је пропагандно успео да уради тачно оно што иде у корист студената. Народ који се окупио на Видовдан да се бори против мањине која га тлачи и бива виктимизован од стране исто је тачно оно што треба да се гура сада и слави на сва националистичка пропагандна звона а не да се људи кољу међу собом, називају рандом студенте издајницима, свирају финале опозиције, предају се унапред итд.

Режим је успео да се пресабере и прилагоди новонасталој ситуацији, сада је ред да народ уради то исто и обезбеди се тачно како да поступи даље на основу расположивих информација (како ће СНС поступати на републичким изборима и којим механизмима ће их красти, да их неће расписати пре финалног рока, да ће народ морати да направи чврсту мрежу отпора и за ширење кампање против СНС-а, да ће полиција бити спремна да спроводи насиље без резерве над народом и да народ мора да спреми неки вид оружја или силе против њих итд.)
Sa necim se slazem sa necim ne, ali nismo mi ni zasluzili bolje jer masi ljudi smeta, ali ne bi nista da urade.
Generalni strajk bi sve resio, brzo i nenasilno

Одличан тренутак и да се преиспита логика у томе да се постави једини захтев Жвалавом за који заправо и јесте надлежан.

Преко ноћи ненадлежан устоличен као надлежан
Четири системска захтева које не може да испуни одоше у заборав.

Јбт

Сад ми шаљу снимак са Н1.

- Ветерани се консултују са жандармеријом.
- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.

Evo sada sam pogledao i događaj nema veze s ovim kako si ga predstavio. Ono što se desilo je da su se veterani pomerili, ali policija nije reagovala niti je posle toga bilo više intervencija u Bulevaru, što su veterani očigledno znali to jest nekako su se dogovorili sa ovima. Najpametniji potez u tom trenutku s obzirom da u toku tog dešavanja nema ni 80 ljudi ispred Pravnog.

Рекох већ, видео сам само тај део кад је мурија кренула ка народу. Шта је било после не знам.

Рекох већ, видео сам само тај део кад је мурија кренула ка народу. Шта је било после не знам.

Pa da, ne znaš, nisi ni video do kraja, ali bitno je da znaš da napišeš poruku na način na koji si je napisao...

- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.

Šta očekujete od vetrana, da se makljaju da policijom? Ljudi su tu kao redari i podrška za odbranu od svakodnevnih provokacija sns smradova.

Mnogi već u poznim godinama, napušteni od države, mnogi primili metak. Nisu oni neki supermeni već obični ljudi koji su igrom slučaja bili u ratu.

Pa da, ne znaš, nisi ni video do kraja, ali bitno je da znaš da napišeš poruku na način na koji si je napisao...
Тако исечено је изгледало тако како је и описано са све дрматичним преносом новинара Н1.

И опет, мурија јесте кренула ка народу без икаквог разлога а ветерани се јесу повукли са стране.
Било би очекивано и одговорно да су остали између мурије и народа.
Симболички ово јесте дискредитујући моменат у мањој или већој мери, како га ко доживи.

Ok, ali studenti su dali protest građanima. Ne stoje na putu ,,NVO face" više, nema studentskih redara.

Bilo pa prošlo to što te nervira, sad je sa tim gotovo, jel sutra Žunić i ti i ekipa predvodite? Pa radite po vašoj meri.

Čemu sad tolika ogorčenost, sad je vreme da se zapne još jače.
To sa aj sad vi predvodite ako znate bolje je jeftin fazon. Receno je da je u 9 gotov studentski protest i da imamo zeleno svetlo, ja i jos nekoliko hiljada smo bili spremni za to zeleno svetlo iako mi je sve bilo konfuzno vec danima kako to zeleno svetlo uopste treba da izgleda. A smo cekali jedno sat vremena to zeleno svetlo, dok je gagi jovanovic pevao na bini, nvo njuske se dogovarale sa murijom, a zandari se rasporedjivali u formaciju. I onda dodjem ovde da mi kenjaju ljudi (ovim ne mislim licno na tebe) koji nisu ni bili na protestu ili su lepo otisli kuci najbezbednijim putem na vreme. A ja sam se nagutao suzavca, mogao lagano da budem uhapsen sve vreme ne verujuci da sam takav slepac da sam video da ne postoji danima nikakva ideja i opet doveo sebe u takvu situaciju i stvarno se sad osecam glupo i jadno pogotovo kad vidim ove snimke poput zunicevog, koji mozda ne predvodi protest al je ogulio 2 meseca u pritvoru. Pa se pitam za sta ja ovo dobih zeleno svetlo, da budem zrtveni jarac sa jos par hiljada bu**** dok ostali uveliko kace velicanstvene slike protesta i salju jake propagandne poruke, samo ne znam kome tacno.

Meni je najjači utisak i imamo svi ličnu i kolektivnu odgovornost za to...kako smo bre došli u situaciju da imamo ovoliko ovih kerova? Bikvalno su iz svake ulice iskakali..iz frikom frižidera bukvalno. A to su samo ovi uniformisani. Šta smo dozvolili bokte mazo.

I odjavljujem se do daljnjeg odavde posto cu verovatno sad biti bot i defetista i ko zna sta, samo ne znam kako od ovolikih filozofa i boraca po internetu veceras kad je bilo gusto knjiga spade na nasto 2000. Ko da ja volim da me biju kerovi...

Jos samo jedno, niko nije ocekivao da cemo veceras da razbacamo muriju i da fotkamo selfi u predsednistvu, ali ako nas ovoliko bude spremnih na sranja kad se budu branili ti hipoteticki rezultati izbora i ako bude ovako bezidejna i busna organizacija odbranicemo moj k*****...

Pocetak sukoba najavljen izmedju 20.45 i 21.45.

Sukob poceo u 21.44
Bukvalno je tada, u 21 i 44, saopšteno na Slaviji da protest više nije studentski nego građanski.

Nije to nikakva teorija zavere, studenti su se odlučili na mirne proteste, organizovali redare koji su održavali red i mir i narod je stajao iza redara, a iza redara policija.

Krajem studentskih protesta redari se sklanjaju, građani imaju slobodan prolaz ka policiji i kreću sukobi.

Vučić je očigledno samo imao plan i program protesta i sabrao dva i dva.

Bilo kako bilo, imali smo oba, kome smeta, ima ovo drugo.

Gledao sam sad tog Žunića, inače lika koji je intelektualno na nivou dvanaestogodišnjaka, negde u 9 i 20 gasi strim ogorčen na studente. To je trenutak kad dolazi murija u Kralja Milana.

Posle ga nema, ništa. Bitno da se istresao na studente, što radi svih ovih meseci.

Gde je bio u 23h? Dobili su zeleno svetlo, a svih ovih meseci takvi pričaju, mi bi polupali sve i srušili Vučića, ali studenti koče.

Ajde da kažemo i da je sad ovo sve bilo iznenada pa se nisu organizovali, ali sutra? Idu li?

Da se skupe samo ti takvi koji kenjaju i blate decu mesecima po raznim jutjubovima, reditima, forumima... biće ih sutra nekoliko desetina hiljada. Dovoljno!

Studenti više nisu znali šta će od toliko kenjanja i nacrtali su nikad jasnije i predali protest građanima.

I šta je sad problem? Mislim, ne pitam tebe 😁

Da, dok je studentski protest, oni brinu za bezbednost. To uključuje i redare i veterane koji sigurno imaju kontakt sa policijom i saradnju sa istima da bi sve prošlo mirno tj. onako kako studenti žele.

Blokada RTS-a, Vlade, opkoljavanje Predsedništva, buka za vreme konferencije... to su bile akcije za vreme ovih protesta, ali nikada napadi na institucije, nasilje... i oni kao organizatori su tu bili da to spreče.

Niko nikad nije sprečavao, na kraju krajeva kako bi i mogao sve i da je hteo, da neko drugi organizuje svoje proteste pa nek ti lupaju, razbijaju itd.

Studenti se nisu mogli pretvoriti u neku ultra radikalnu grupu koja će predvoditi nasilne proteste. Trebaju deca od 19, 20... godina da pozovu na nešto što može dovesti do toga da nose nekoga na duši. Zato je nacrtano svima da imaju zeleno svetlo, iako nije da im je bilo potrebno, ali nacrtali su svejedno.

Ali tim ljudima je sve smešno i jadno, eto, ti zborovi, hahaha, komunistička sranja, ne valja ovo, ne valja ono. Niko da vidi šta je suština toga - organizacija, uzimanje stvari u svoje ruke...

Pa svako BG naselje da je kroz zborove skupilo 10, 20 spremnih ljudi za akciju, mogli bi da skupe par hiljada takvih za protest u sred noći ako treba.

Ali siguran sam da je to tipovima poput Žunića suviše gej, on bi da udari i pobedi! Kako? Pitaj boga! Šta posle? Pitaj boga.

Mada, na kraju krajeva, svi znamo da takvim ljudima uopšte i nije u interesu da se nešto desi i promeni. Oni žive od toga i hrane se time da se istresaju na drugima i tripuju kako oni sve shvataju, ali niko oko njih ne valja.

Moraju da budu iznad svih, a čime bi se drugo taj Žunić istakao osim ponižavanjem drugih? Čovek ćacijevskog rečnika pa i ćacijevskog fizičkog izgleda, kad se već ovde spominje nekakav NVO fizički izgled studenata, inače ne bih potezao tu temu o tome kako ko izgleda.

Mala, debela prženica nezrela koja ide po gradu redovno i pizdi jer nije dobila čokoladu.

Студенти дали зелено светло грађанима? (Притом нису само то, посредно су и напујдали и усмерили народ)

Важи, ево дајемо и ми њима зелено светло да остваре све своје захтеве, финансирају блокаде, спасу Србију и свет.

Или опозицији или неким другим грађанима.

Јел то заједница? Јел то друштво? Демократија и пленумска једнакост?

Будући интелектуалци би требало да знају боље.

Опет се враћамо на поље етике и разлога зашто су нам на универзитетима ипак редом полуинтелектуалци, част изузецима.

Poslednja izmena:
Meni je najjači utisak i imamo svi ličnu i kolektivnu odgovornost za to...kako smo bre došli u situaciju da imamo ovoliko ovih kerova? Bikvalno su iz svake ulice iskakali..iz frikom frižidera bukvalno. A to su samo ovi uniformisani. Šta smo dozvolili bokte mazo.
Довукли су интервентне и жандаре из целе Србије. Није ни то претерано пуно, али је довољно за контролу масе.

Inače, došao sam i vratio se busom.

Mogli bi naši da smanje paranoju sa dokazivanjem koliko je ovo zlo i šta nam rade.

Pričama o obustavljenom gradskom prevoza em odvlačiš ljude da dođu, em teraš neke da pešače dok ne ukapiraju da prevoz funckioniše 😆 Ili plaćaju taksi jer su ga pozvali od kuće misleći da busevi ne idu ili su trošili energiju tražeći nekoga ko će da ih poveze...

Takođe, zanimljivo je to oko prevoza i to što je funkcionisao ovaj put, da ga nije Gangula opet šuknuo radikalima?

Poslednja izmena:
Prvo da kažem da sam prijatno bio iznenađen brojem ljudi.

Zeleno svetlo - to, da se ne lažemo znači - NAPAD.

E sad, takav napad ne može da se izvede bez organizacije. Poslednjih 10-ak godina zastupam stav da to bez navijača, ili nekog političara tipa Velja Ilić iz 2000. ne može.

Svi ovi ljudi sinoć, kao i sa prethodnih protesta koji su spremni da se guraju sa policijom su potrebni, ali samo kao MASA. Navijači su tu neko ko ima iskustva u tuči, a svi ovi ljudi uglavnom nikada nisu bili u ozbiljnijoj tuči do sada. Cenim želju, ali bez pravog vođe, oni su samo hrana za pendreke.

Imamo tu još onaj faktor da revoluciju sit ne diže. Koliko god mi bili besni, ljudi nisu gladni, idu na letovanje, prihvatili su da žive sa svojim kreditima i stalno u nekom dugu. Nema više preživljavanja kakvo je bilo 90-ih. Nove generacije ne shvataju da tada ljudi zaista nisu imali šta da jedu i da je bilo porodica koje su živele na hlebu i džemu.

Studenti i dalje ne shvataju, ili neće da shvate gore navedeno. Svaka čast na organizaciji redarenja i skupova, ali to nije dovoljno u ovoj situaciji.

I manite me više aplauza policiji. Neće oni nikada u ovom sastavu stati na stranu naroda sami i dizaće pendrek bez problema i na svog komšiju ako ga budu videli kroz vizir ili štit. Jedino da budu nadjačani organizovanim iskusnim ili veoma besnim ljudima, ali to sa ovakvim ljudima teško.

Svaka čast svima koji su bili ispred štitova, ali bez organizacije, svi ste bili topovsko meso.

Poslednja izmena:
Наш проблем је што су људи са наше стране промислени, често продуховљени и свако има идеју шта и како би требало и свако зна како би требало и сумња у све (што је ок...и треба преиспитивати све). Наравно, то често доноси мањак дисциплине. Они немају тај проблем, награђују се слепом послушношћу! Њихово је дао као овце гласају на звонце или се појаве где треба, без поговора!

Наравно, увек ће имати убачених елемената, то је нормално после оволико времена и треба рачунати на то. Ја бих први попљувао и ишамарао разне Миле и сличне, али није битно, битно је да се одржи притисак! Не могу да будем љут на професоре, осим што су највише у процепу у овој ситуацији, буквално је ово и питање опстанка целог универзитета. Овај монструм би и то уништио (иако га је и сада поприлично обесмислио са лажним дипломама итд).

Опет су очекивања превелика, значи ниси добио изборе (Слоба јесте), није катастрофа економија (мада јесте лоше тренутно и плашим се да није почетак тренда) и Муслиу има сву подршку споља (Слоба је није имао). Шта очекујеш, да уђеш у Скупштину? На основу чега? Какав легитимитет реално имаш за то? Мени је битно што је коначно кренуло! Притисак, захтев за изборе, што говна више не могу мирно да пролазе улицом, а да им неко нешто не добаци, на крају што је нееевиђени блам да се као млад човек појавиш као њихов промотер било где.

Да Вам кажем једну ствар, мени је част што сам синоћ био баш на овом скупу и гледао она дивна лица која сам гледао. Чинићу то и даље и испред кордона (узгред, тотално се заборавило на кокошија јаја, не мора брутализам). Замишљам да сам на другој страни (приморан или не) и да морам да гледам ОНО и њихове отужне скупове, која би то туга била!

Не знам када је последњи пут нека власт скинута на улици, ако неко зна нек дода. Очекивати да ће обични људи се на Видовдан претворити у прекаљене витезове и почистити вУЧКове јуришнике је сулудо.

99% људи не уме да се бори против тешко опремљене жандармерије. А и да пребијеш и онеспособиш сву ту полицију, шта онда?

Многи се позивају на 5. октобар, али исто заборављају да је Слобу скинуо Нато пакт.

Ви стварно мислите да би ЕУ прихватила да неко са улице упадне у народну банку и владу Србије? Па веће су шансе да би бомбардовали протестанте, него да би се окренули против Вучића.

Динстање и избори. Крунити му подршку. Терати га на лудачке потезе. Нема другог начина.

Од самог скидања СНС жутаћа са власти битније је политичко сазревање нових генерација. Бескичмењаци ухљеби и пензоси титини пионири полако одлазе на сметлиште историје а млади сазревају са презиром према издајничком напредном олошу и у будућности ће ћаци, напредњаци и Вучић бити предмет спрдње, гађења и срама.

Од самог скидања СНС жутаћа са власти битније је политичко сазревање нових генерација. Бескичмењаци ухљеби и пензоси титини пионири полако одлазе на сметлиште историје а млади сазревају са презиром према издајничком напредном олошу и у будућности ће ћаци, напредњаци и Вучић бити предмет спрдње, гађења и срама.
Проблем је што је просечна животна доб у Србији 50 година. Свака политичка струја после СНС-а ће гледати да за себе активира ту велику гласачку масу. Активираће их истим методама као СНС. Без дубинских промена, вратићемо се на исто.

Највећи проблем модерне Србије је неоколонијализам. Клептоманску власт велике слике одржавају на повришини из сопствених користи. Готово у потпуности је угашена српска државност на Косову и Метохији. Постајемо рударска колонија. Јефтина смо радна снага за мотање каблова. Србија да би опстала, морају да се поломе окови. Мора да се одустане од било какве идеје евроатланских интеграција за сва времена. Морају да се покажу зуби свим силама, од Вашингтона до Пекинга. Биће потребно много много одрицања да бисмо се опоравили за коју деценију.

Vrh