Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 7.936
Da mi ga nude za 1500€/m2 ne bi ga uzeo.Da nije neko vec gledao ovaj stan?
Da mi ga nude za 1500€/m2 ne bi ga uzeo.Da nije neko vec gledao ovaj stan?
Ja poslednjih par meseci sve iste oglase vidjam. Prilicno sam siguran da se nista od toga sa oglasa ne prodaje, jer su se ljudi rastali sa mozgom sta oglasavaju i za koje pare. Dodje mi da idem da gledam kad sam dokon cisto da popricam malo da vidim sta je ljudima u glavama.![]()
Blok 4 - Studentski grad
U prilici smo da Vam ponudimo stan na odličnoj lokaciji u bloku 4. Stan je u izvornom stanju i 1.5 po strukturi. Jugo-zapadno orijentisan i tokom celog danwww.halooglasi.com
Da nije neko vec gledao ovaj stan? Vec par meseci je na oglasima smanjili su i cenu cini mi se, verovatno krov prokisnjava s obzirom da je na poslednjem spratu ili mora komplet renoviranje
Mnogo je i to ... 50K za taj stan je plafonDa mi ga nude za 1500€/m2 ne bi ga uzeo.
Prodavce moze covek i da razume ali kupce nikako. Hajde za novogradnje mogu donekle i da razumem u nekom daljem planu ali za raspale starogradnje ... van pameti.Zadnjih 5 godina bukvalno raj na zemlji za prodavce stanova u BG. Neverovatno je do kog nivoa su kupci spremni da idu.
Možemo mi pljuvati prodavce da nemaju mozga, ali cene su takve kakve su jer neko i dalje kupuje.
U pravu si, ne isplati se ni to. Mora daš skoro 70k za tih 42m2 raspalih do srži. i da daš još minimum 25-30k za renoviranje, to ti je već 100k. Ni blesav.Mnogo je i to ... 50K za taj stan je plafon![]()
Погледај Шаровићеве емисије са људима на СНС скуповима.To je više cope nego realnost, da 'oni drugi' glasaju samo jer su zombifikovani.
За 7 година исплаћујеш некретнину?Pa ti pričaš o what if scenariju. Ako dobiješ otkaz onda tražiš pa se onda seliš. Tako je svuda. Nema garancije nigde. Ti kao moj brat... Sve je nesigurno ne mogu da kupim stan a radi državni posao)) ja do sada 2x dobijao otkaz, 4x davao otkaz i selio se x puta što međunarodno što unutar Srbije što unutar Holandije. Po meni izvuci max iz sadašnjeg trenutka i kraj. Taj trenutak po meni je min 5-7 godina. Tako da... Ti za 7 god isplaćuješ nekretninu npr u manjem gradu ladno. Posle ako treba seli se za BG. Deca su ti veća kupi stan još u BG i super.
Starogradnja bi trebala da bude 1000e nize od prosecne novogradnje u kraju da bi moglo da se razmislja o tome kao o opciji. Ovo sto prodaju misleci da ce neko da kupi, malo zamaze i izdaje ili zivi u tome su veliki optimisti.Starogradnja je jedino dobra jer se useljavas odmah i useljenje zavisi od tebe samog, ne od investitora. Nijednu drugu prednost ne vidim.
Sad je i cena starogradnje manje vise izjednacena sa novogradnjom. Ako kupis starogradnju na NBG, ulozis u nju, za te pare ulazis u novogradnju. Vazi za vecinu delova grada verovatno.
Ovo "vec od" je verovatno cena za neko prizemlje sa pogledom na prometnu ulicuJe li ovo pala cena stanova u BW, vidim da imaju ovu ponudu?
![]()
BW SAVA RIVERLINE
Nova zgrada BW Sava, smeštena u prvom redu do reke, je deo novog kompleksa Riverline! Savršena lokacija blizu Ade Ciganlije, Linijskog parka i zelene pijace.www.belgradewaterfront.com
Kazem, to je opet banalizacija i cope. Nit su njihovi skupovi potpuni presek tih glasaca nit bi ti ljudi glasali za progresivno-liberalne opcije (koje se tih ljudi gade) samo da ih neko nije zombifikovao. Kompleksnija je tema nego sto se predstavlja, pa ne bih dalje u offtopic. Mozda na nekoj od politickih tema.Погледај Шаровићеве емисије са људима на СНС скуповима.
Они опстају на социјалном инжењерингу који се спроводи већ деценијама.
И то је непоправљиво стање за које је потребно 50 година рада како би се исправило.
У принципу имаш чињеницу да људи који су били спремни да погину зарад тога да педер градом неће шетати сада гласају за странку која педера/лезбејку ставља на најјачу позицију у држави.
Ta je cena i bila. Samo 2 godine pre cena od je bila 2975+pdv. Sada je cena 3485+pdv. Pa ti vidi onda kako cene padajuTrenutno je preko 7000 stanova u oglasima za izdavanje na svakom od sajtova za nekretnine, ne znam koliko ima preklapanja.
Meni je sumnjivo da se ista i izdaje, a kamo li prodaje.
Skoro je moj ujak prodao stan i presao u drugi - znaci kes kupac po statistici. To je ono sto sam vec rekao da ni nemamo trziste, vec je najveci broj prodaja zapravo trampa.
Dam ovaj stan za onaj i tako u krug.
Je li ovo pala cena stanova u BW, vidim da imaju ovu ponudu?
![]()
BW SAVA RIVERLINE
Nova zgrada BW Sava, smeštena u prvom redu do reke, je deo novog kompleksa Riverline! Savršena lokacija blizu Ade Ciganlije, Linijskog parka i zelene pijace.www.belgradewaterfront.com
evo redom. Prvo Šarovićeve emisije su super samo bi ga isto molio da uradi iste emisije i sa druge strane sa studentskih skupova i to u Live-u pa da vidimo sve nelogičnostiПогледај Шаровићеве емисије са људима на СНС скуповима.
Они опстају на социјалном инжењерингу који се спроводи већ деценијама.
И то је непоправљиво стање за које је потребно 50 година рада како би се исправило.
У принципу имаш чињеницу да људи који су били спремни да погину зарад тога да педер градом неће шетати сада гласају за странку која педера/лезбејку ставља на најјачу позицију у држави.
За 7 година исплаћујеш некретнину?
Како јеботе? Како?
Плату преко 150 хиљада може да сања 90% људи. А цена стана је 1500 евра по квадрату.
Sa čisto investicione strane to može imati daleko veći ROI nego neki stan u istoj toj zgradi na boljoj lokaciji i položaju. Jer razlika u rentu je minimalna a pogotovo ako ćeš raditi stan na dan. Sa duplim prozorima ne čuje se ništa ako spavaš dve tri noći tu. Spustiš 5e jeftinije noćenje i eto problem rešen.Ovo "vec od" je verovatno cena za neko prizemlje sa pogledom na prometnu ulicu![]()
Ako imaju fix kamatu 1% od pre 20 godina, zasto mi otplacivali ranije? Bolje da vuku do kraja ionako im je inflacija pojela ratu, a vrednost equity-a se višestruko povećala u proteklih 20 godina.evo redom. Prvo Šarovićeve emisije su super samo bi ga isto molio da uradi iste emisije i sa druge strane sa studentskih skupova i to u Live-u pa da vidimo sve nelogičnosti) Niko neće 1-na-1. On je našao nišu gde se specijalizovao i ok, ali istu takvu sprdnju bi mogao da napravi po meni s druge strane.
Što se tiče isplaćivanja nekretnine. Pa ti gledaj sebe. Šta tebe brige da li 90% ima veću ili manju platu od 150k din, ako ti imaš ti kupuješ za sebe ne za selo. Očigledno da imaš i veću jer kupuješ stan u BGu. I tako i treba. Baš mi bio badža u poseti prošle nedelje, (sestrin muž) i kaže kako kukaju sad neki koji su uzeli kredite 2015-2016 da im sada ističu fiksne kamate i da će im rata skočiti jer su sada kamate oko 3,5-4%.. Govorim za NL. Ja mu kažem pa za 10 godina on je već sve isplatio i ako mu je ostalo nešto siće to i da skoči na 15% kamate neće da oseti a ne s 1,5 na 3,5%. On me gleda i kaže. Pa gde ti živiš, ovde u NL, NIKO ne plaća više od minimuma. Ja u njega blenem, on u mene. Obojica smo u NL. On ovde rođen, školovan radi u državnoj službi... Obojica smo Srbi, a očigledno se ne razumemo. Ja mu kažem pa jel ti ne stavljaš regres i 13. platu u prevremenu otplatu? On kaže ne. Reko ok. Eto to je samo jedan primer. Regres i 13. plata (jer je u državnoj službi) pa oni nemaju bonuse, sve se stavlja u prevremenu otplatu (po meni barem). Eto samo to je 2x10 godina je 20 plata što je obično 40 rata. A još uvek može da se ubaci nešto više u sistem. Ali ljudi neće. Ja znam par (ona Srpkinja, associate direktor u farmaceutskoj firmi, on Holanđan, isto visoka pozicija u nekoj NL firmi) imaju kuću preko 20 godina i još vuku kredit? Ja se čudom ne mogu načuditi?! S dve takve plate bi na 2 godine kupovao u Srbiji stan kao moj bivši direktor Grk koji tako u Atini na 2 godine 1 stančić kupi.
Za investiciono si u pravu, ko ima visak para i vremena da ulupa u izdavanje moze da bude dobra prica.Sa čisto investicione strane to može imati daleko veći ROI nego neki stan u istoj toj zgradi na boljoj lokaciji i položaju. Jer razlika u rentu je minimalna a pogotovo ako ćeš raditi stan na dan. Sa duplim prozorima ne čuje se ništa ako spavaš dve tri noći tu. Spustiš 5e jeftinije noćenje i eto problem rešen.
Niko nema viška paraZa investiciono si u pravu, ko ima visak para i vremena da ulupa u izdavanje moze da bude dobra prica.
Skroz mi se svidja ovaj princip, i ja bih tako nego sam kratak nesto sa paramaJa sa druge strane uvek gledam bolju mikrolokaciju na lokacijama gde će to i investiciono mnogo više vredeti u budućnosti i investiciono uzimam kao za sebe.
Uglavnom tokom godina žele ljudi da kažem više komfora i tu bolju mikrolokaciju i one odmah odu na oglasima.
Da za one koji nisu ponovo kupili nekretninu u Beogradu, nego uložili u kupovinu nekretnine sa tim parama u inostranstvu...Zadnjih 5 godina bukvalno raj na zemlji za prodavce stanova u BG. Neverovatno je do kog nivoa su kupci spremni da idu.
Možemo mi pljuvati prodavce da nemaju mozga, ali cene su takve kakve su jer neko i dalje kupuje.
Imaš dosta prenosa i to live sa studentskih skupova. Sve i da Šarović ode tamo i on sam napravi live misliš da bi pronašao iste glave kao na skupovima vlasti?evo redom. Prvo Šarovićeve emisije su super samo bi ga isto molio da uradi iste emisije i sa druge strane sa studentskih skupova i to u Live-u pa da vidimo sve nelogičnosti) Niko neće 1-na-1. On je našao nišu gde se specijalizovao i ok, ali istu takvu sprdnju bi mogao da napravi po meni s druge strane.
Iste ne naravno. Slične da. Nisu ni na studentskim protestima sve doktori naukaImaš dosta prenosa i to live sa studentskih skupova. Sve i da Šarović ode tamo i on sam napravi live misliš da bi pronašao iste glave kao na skupovima vlasti?