Jeste, ali bi onda očekivao od tog nekog da garantuje za svoju procenu. A tu mnogo stvari ne može da se vidi na prvu.
Velika IT firma ima prokišnjavanje godinama u jednom delu njihovih kancelarija.
Godinu i više dana se raspravljaju sa skupšinom stanara i Upravnikom o sanaciji.
Zaposlili čoveka da se izmedju ostalog time bavi(dobio je otkaz u samom procesu)2-3 puta plaćan gradjevinski veštak.
Ja ih povezao sa Izvodjačem radova i on im traži da veštak napiše šta treba da se radi i on će to odraditi i dati garanciju.
Veštak neće da stavi potpis na tako nešto.
Izvodjač predlaže da onda kompletno skine pločice i hidroizolaciju i odradi sa novom hidroizolacijom i svime šta treba i da daje garanciju na takav predlog.
Menadzmentu je to puno para, veštak se ne javlja više jer kaže da je objasnio i dao u izveštaju njegovo vidjenje i da mu treba detaljnija analiza i kada Izvodjač skine dep materijala da može da ponovo izadje na teren.
Sada ulaze u drugu godinu a da im nisu u funkciji te kancelarije na tom delu.
Mislim oko 100m2 da je u pitanju kancelariskig prostora na Top lokaciji(ok imaju oni pola zgrade u vlasništvu).
100m2 tu je otprilike nekih 1500eur.
24*1500+(100eur za tekuće troškove koje gube)= 38400eur su izgubili ako tako gledamo
Plus tog kojeg su zaposlili i koji je radio na tome neka računam skromno 3000eur da su tu izgubili.
Veštak 3*200=600
Gubljenje vremena menadzmentu itd neka je 2000eur
Eto neka bude oko 44k.
Mislim da je bila i manja ponuda za Izvodjenje kompletnih radova oko 38k.