Israeli tanks kill 59 people in Gaza crowd trying to get food aid, medics say
https://www.reuters.com/world/middl...ing-aid-trucks-gaza-ministry-says-2025-06-17/
Što se opterećuješ time?
Prof. Saks je uvek zanimljiv za slusanje.
Evo ja na primer smatram da ti manipulišeš i furaš propagandu. Očigledno belo farbaš u crno. To se svakako ne uči u školi. Samo ne znam da li to radiš svesno ili nesvesnoZato sam vremenom shvatio da su razne vrste propagandi i manipulacija postale jedna od najopasnijih stvari. Ljudi se moraju naučiti da budu skeptični po defaultu. Da SVAKU vest prvo primaju sa rezervom, da je analiziraju, da odrede koji su delovi tačni a koji nisu, a šta su delimične istine. To je postalo toliko neophodno kao što je nekada bila pismenost. Nažalost to se stiče samo vežbom i iskustvom, nije urođeno i ne uči se u školi. Ovakve vesti su prosto poučne već i u tom smislu, plus informacija o samoj tematici.
Ko bi rekao da je obično humanitarno vraćanje tela poginulih boraca suprotne strane napravilo toliki problem za Ukrajinu da su danima odbijali da ih prime. Rusija je sada Ukrajini vratila 6000 tela, a najavljuju da je spremno još oko dve ili tri hiljade. To bi bilo 9000 mrtvih ..
Upravo tako, sve se svodi na kontrolu stanovnista, samo su nacini izvodjenja drugaciji, neko silom, neko pozajmicama, projektima ili podmicivanjem... Mene je Tramp razocarao, nisam nikad ocekivao revolucionarne stvari od njega, ali ovo sto radi je bukvalno kao po domacem zadatku Izraela, okrenuo je protiv sebe skoro sve politicke saveznike u SAD-u, ako ovako nastavi bice novi impicment samo ovaj put jednoglasno od obe stranke.Такер увек погађа центар. Није штедео ни дементног старца,а сада ни наранџастог. Додуше, постојала је нада, ипак у првом мандату није покренуо рат. Превише тврдо на Истоку, иде се заобилазно...
После као не постоји deep state...Империјалне силе раде своје, па ко шта преферира. Кинески колонијализам само на прву лопту делује хуманије од западног лицемерја, због развоја инфраструктуре...
Ovo je objava rata. Plus najava operacije promene vlasti u drugoj zemlji. A ostaje da se vidi da li je i kraj Ujedinjenih Nacija.
UN eventualno mogu da spasu Rusija ili Kina, ako budu želele. Možda. Ali po Americi, UN i razne međunarodne konvencije više nemaju značaja.
Komentar na B92:
MiKajlo
Ja sam bio uveren da je Izrael zaratio sa Iranom..?
Prica se da su civilizovane zemlje od Vestfalskog mira 1648. odlucile da ne praktikuju ubistva suverena.Vrhovni vođa Irana Ali Hamnei preneo je ključna ovlašćenja na Vrhovno veće Iranske revolucionarne garde.
Posle Trampove pretnje ubistvom, ovo je očigledno predostrožnost da se ne pojavi vakum u vlasti ako njega ubiju. Pošto je Vrhovno veće revolucionarne garde kolektivni organ, nema opasnosti ako neki njegovi članovi budu ubijeni.
![]()
Hamnei predao ovlaÅ¡Äenja: Ovo je kraj?
Vrhovni voÄa Irana Ali Hamnei preneo je kljuÄna ovlaÅ¡Äenja na Vrhovno veÄe Iranske revolucionarne garde (IRGC), saznaje Iran International, usled njegove petodnevne odsutnosti iz javnosti.www.b92.net