Šta je novo?

Izbori 2025

1000038810.jpg

Bojim se da će lik zaista uspeti u nameri da slomi "obojenu revoluciju".
Bojazan je opravdana, jer su u ovom "ratu iscrpljivanja" resursi bandita takoreći neiscrpni. Na strani pobune potencijali u principu postoje, ali takođe i mnoštvo razloga koji onemogućuju da se bitke dobijaju, a tek ni da se dobije rat. I ti razlozi su sasvim ljudski, psihološki i sociološki gledano. Takvo je, na žalost, zatečeno stanje - i nije ništa novo pod kapom nebeskom. Citiram omiljenog pisca:

"There is no reason why good can not triumph as often as evil. The triumph of anything is a matter of organization. If there are such things as angels, I hope that they are organized along the lines of the Mafia." -- Kurt Vonnegut

Screenshot 2025-06-06 at 01-45-07 (10) Home _ X.png

Neće se ni zaustaviti, osetili su slabost studentske energije, kao i nedostatak podrške javnosti i mislim da su sad spremni da idu do kraja. Pitanje je dana kada će upasti na fakultete.

Неће успети да сломе дух побуњених. Шта год да раде све иде на њихову штету. Који год потез преузму, губе на рејтингу.

Неће успети да сломе дух побуњених. Шта год да раде све иде на њихову штету. Који год потез преузму, губе на рејтингу.

SNS ima dosta birača koji im uskraćuju poverenje u poslednje vreme zbog toga što misle da su izgubili kontrolu nad situacijom. Ovim potezom to pokušavaju da vrate na staro i da nadoknade. Čini mi se da im za sada ide, a kako će se dalje odvijati, videćemo sutra (tj. danas).

Takođe, prebacili su temu na Beograd. Pokušavaju da smanje kapacitet studenata za Zaječar i Kosjerić.

То су пензоси титоисти-слобисти. Губе оперативни део СНС. Људе од 30, 40, 50 година. И има пуно пуно унутар СНС сукоба, посебно по локалима, али се о томе не прича.
И ако украду Косјерић и Зајечар, неће успети да укоче негативни тренд који имају. Њихово тврдо језгро умире. Млади који стасавају за глаасање се сви спрдају са АВ, СНС, лојалистима и ћацима, то је за њих највећа срамота.
Видеће се у наредном предиоду доста сукоба унутар СНС. Ипак је то коалиција и партија рогова у џаку. Време ради за студенте. Њихово време долази.

Neće se ni zaustaviti, osetili su slabost studentske energije, kao i nedostatak podrške javnosti i mislim da su sad spremni da idu do kraja. Pitanje je dana kada će upasti na fakultete.

Cotra ti li si?

Jedino što će uspeti ovim je da podignu tenzije koje su malo splasnule i da navuku jos veci gnev na sebe.

Ovo im je ipak jedna od uspešnijih podmetačina. Dovoljno je da u masu ubace par ćacija, koji su tu da zveknu VIP ćacija, kao što je policajac zveknuo policajca kod RTS svojevremeno.

Predstava je namenjana samo za održavanje pažnje i sprečavanje osipanja njihove biračke mase.

Imaju oni đake koji hoće da uče, Crtu koja želi da crta (izborne rezultate), i sve je to za održavanje njihove biračke mase. Imaju i Zboraše koji hoće da budu napredni (zahtevi za ukidanje pruga u Jagodini i Pančevu).

Jedino što je povuklo iz pat pozicije je zahtev za izbore, ali i dalje nema onog suštinskog, a to je definisanje ZA politika.

22 uhapšena studenta imaju bake i deke, komšije, kumove... Svaka takva akcija im se malo po malo obija o glavu. Ima ludaka koji će pre birati đavola ispred deteta, svi smo to videli, ali nisu baš svi toliko ludi.

Које листе ће се појавити у Зајечару, Мионици, Неготину и Косјерићу?
Да делимично одговорим сам себи, овде су изборне листе за Косјерић и Зајечар
Počela izborna tišina uoči lokalnih izbora u Zaječaru i Kosjeriću

"Уједињене" су подржали студенти?
У Зајечару осим њих опозоција су и "Промена у коју верујемо" или још неко?

Tu je i grupa građana „Ujedinjeni za spas Zaječara" u kojoj su članovi, između ostalih, Ekološkog ustanka, Dveri, Novog lica Srbije i Novog DSS-a.

Dok su Promena u koju verujemo Dragana Rašić Uglješa Bošković NPS, PSG koje podržava ZLF.

Obe liste u zaječaru su podržali studenti i šteta što nije jedna lista ali nije kraj sveta.

U Kosjeriću je samo jedna opoziciona lista Ujedinjeni za Kosjerić.

@vucko Možda ovo i nije loša taktika da se provere obe varijante pre stvarnih izbora. Prva varijanta jedna lista koju podrzavaju studenti i ujedinjena opozicija a druga varijanta 2 liste koje podrzavaju studenti (ako ima neko ko bi glasao za studente ali mu se ne dopada opcija 1 vs neko ko bi glasao za studente ali mu se ne dopada opcija 2)

Сад већ имамо јасан принцип деловања режима. После сваког млохавог протеста режим се додатно осили.

Сад студенти запомажу а кад дођеш спреман на све - иди тротоаром, сиђи са ивичњака, дођи, разиђи се, мир, љубав, бајкери возе кроз масу а једини који ти утерују страх су ветерани.

И где су ти ветерани и бајкери да штите студенте сада када су заиста угрожени? Лако их је штитити од пропалих хулиганчића из краја, треба заштита од режима а тад је само тетки да однесем лек. Може и неки цвет да се задене дротовима за урађен посао.

Нема супстанце у народу да се реши ово у догледно време. Било је али је одбачена 15ог. А прича режим се урушава је алиби и такође деструктивна. Ако ови падну без борбе пали смо и ми са њима. Како то народ не капира?

@vucko Možda ovo i nije loša taktika da se provere obe varijante pre stvarnih izbora. Prva varijanta jedna lista koju podrzavaju studenti i ujedinjena opozicija a druga varijanta 2 liste koje podrzavaju studenti (ako ima neko ko bi glasao za studente ali mu se ne dopada opcija 1 vs neko ko bi glasao za studente ali mu se ne dopada opcija 2)
Pisem sa 1% baterije zaglavljen u Gangulinom busu pa mi praštajte. Ne znam koliko je to smisleno jer Kosjerić je ruralna sredina dok Zaječa urbana. Ne znam kako bi poredio i mislim da u ovom trenutku jedna lista je uvek bolja sa citatom situacijom gde su SNS VS opozicija koju podržavaju studenti I treća lista Rusi ćaci fantomi.

Ne znam možda grešim, ali kako su dobili sa ovom provokacijim glavnog ćacija u studentskom gradu. Gnev i bes normalnog naroda se samo pojačava. Mislim da su i njihovi simpatizeri svesni farse koju ovi prave i da se mnogi u sebi dvoume i te kako, koliko god ovi na medijima propagirali svoj odvratni narativ.
Ja sam i dalje optimista, videćemo, važni su ovi izbori u nedelju. Samo se nadam dobroj organizaciji od strane studenata, koja može da spreči krađu bez koje oni ne mogu dobiti ni jedne izbore.

Tako smo pricali i sa srednjim prstom, pa na kraju kolena ne da su na mestu nego su jos i podmazana
Tad su pucali u levo, do sad su ćopali, sad pucaju u desno.

Šalu na stranu. Ne znam kako ljudi zamišljaju da će ovim da zadrže svoje glasače. Šta, reći će ljudi evo Vučić kači kukaste krstove, daj da glasamo za njega.

Svaka porodica ima nekog studenta, nekog mlađeg ko može da objasni starima o čemu se radi. Ne žive ljudi u mehuru. Uostalom ko da sad nije skontao šta je po sredi svega ovoga i ko može da poveruje u Turšijino prenemaganje, za njega nema pomoći. Lik glumi lošije od Milice Milše.

Prosečni glasač gleda njihove medije, čita njihove novine i sajtove. Maknite se mentalno malo iz grada, pola ovog naroda živi ruralno i nisu tehnološki preterano pismeni. Gledaju Pink i Informer, čitaju Kurir itd.

Slike Turšije u kolicima kako ga napadaju SS odredi, Vučić koji je tu da ga zaštiti, vlast koja se zaklinje da će da suzbije fašizam. Slanjem ćacija u Studenjak tražili su reakciju i dobili su je, da bi mogli da muzu ovu situaciju narednih mesec dana. Suzana Vasiljević i njen PR štab rade 24-7, imali su spremne tekstove, lansirana je cela stvar sledećeg jutra.

Naravno studenti nisu ni za šta krivi i sto puta bih gađao malu gnjidu limenkama piva (zaslužuje mnogo gore), ali mafijaška hobotnica od svakog konflikta dobija municiju za laži i obmane, kao i opravdanja buduće represije.

Protiv ovoga se ne boriš i ne pravdaš, prihvatimo da Matrix tako funkcioniše i radimo šta je u našoj moći. Pokažeš zube, govore da si agresivac. Opet bolje nego alternativa.

U dubokom smo mulju, ocekivao sam pojacanje represije ali ovakva masovna hapsenja zbog onog malog debila mi nije bilo u kartama.

Vrh