Izrael je klasicna kolonijalana ispostava Zapada u okruzenju "smedjih" ljudi.Po čemu to? Izrael je mnogo sličniji po mentalitetu okolnim arapskim državama nego evropskim. Jednako su zagriženi, konzervativni i agresivni.
Jeste, zato evropske zemlje sve vise pozivaju na sankcije Izraelu i priznavanje Palestine. Mnogo vise podrske Palestini stize iz Brisela, nego iz Beograda.: ББЦ: Израелске снаге гранатирале хиљаде расељених људи који су чекали хуманитарну помоћ, најмање 27 палестинских цивила убијено, а више од 90 повређено
Најмање 27 палестинских цивила је убијено, а више од 200 их је рањено јутрос када су израелске снаге отвориле ватру и гранатирале хиљаде расељених људи који су чекали хуманитарну помоћ западно од града Рафе на југуwww.nspm.rs
Akcije Izraela jesu sustina evropske civilizacije.
Kazes prvo Evropa, posle zapad. To nisu sinonimi. Izrael je ispostava USA, nikako Evrope.Izrael je klasicna kolonijalana ispostava Zapada u okruzenju "smedjih" ljudi.
![]()
Settler colonialism - Wikipedia
en.wikipedia.org
![]()
Zionism as settler colonialism - Wikipedia
en.wikipedia.org
![]()
Israel is a settler colony, annexing native land is what it does
Since its early days of colonising Palestine, the Zionist movement has always aimed to establish a Greater Israel.www.aljazeera.com
Sto se tice mentaliteta, upravo je Evropa kolevka verske netolerancije.
Danas vidimo evropsko zlo u punom zamahu. Vidimo premijerku Danske koja se odusevljava teroristickim aktima u Rusiji. Vidimo feministkinje iz Brisela kako klece pred "umerenim" dzihadistom i velikim borcem za prava zena Al Jolijanijem.
Cak i ekonomski, Evropa je sve sto je postigla uspela da postigne dok je vazilo
"Whatever happens we have Maxim gun and they have none"
Price koje slusamo od evropskih politicara su farsicne. Imali su puno vremena da spasu Palestince da su hteli.Jeste, zato evropske zemlje sve vise pozivaju na sankcije Izraelu i priznavanje Palestine. Mnogo vise podrske Palestini stize iz Brisela, nego iz Beograda.
Kazes prvo Evropa, posle zapad. To nisu sinonimi. Izrael je ispostava USA, nikako Evrope.
Kako moze Evropa da bude kolevka verske netolerancije kada su istorijski mahom sve vere bile netolerantne prema drugim i unistavale pripadnike suprotnih vera? Zasto bas Evropa? Verski ratovi su vodjeni i pre 3000 godina na potpuno suprotnim krajevima sveta. Dakle, netacno.
Mozes da se igras recima unedogled, ali je krajnje podlo i licemerno nazivati akciju Ukrajine teroristickom, a braniti agresiju Rusije na istu “jer eto, nisu imali kud”. Ako te napadne mnogostruko veca vojska, imas pravo na asimetrican odgovor.
Pomenuo si Brisel u kome zivim. Stepen verske tolerancije je nesto sto kod nas nece biti postignuto jos dugo vremena nazalost. Grad koji ima najvise nacionalnosti po glavi stanovnika na svetu, sve moguce religije, porekla, boje koze, a opet ljudi zive jedni pored drugih.
Jesam.Ziveo si i ti u inostranstvu ako se ne varam, ali tada nisi podrzavao proterivanje stranaca.
Sve je jasno. Imao sam neke nedoumice do sadaJesam.
Eigen volk eerst.
Kada se nadjes u vagonu voza gde su sve Marokanci i nijedan Holandjanin, nedoumice nestanu.Sve je jasno. Imao sam neke nedoumice do sada![]()
Ovo moram da svrstam u jednu od najvecih nebuloza koje sam ikad imao prilike da procitam.Jeste, zato evropske zemlje sve vise pozivaju na sankcije Izraelu i priznavanje Palestine. Mnogo vise podrske Palestini stize iz Brisela, nego iz Beograda.
Kazes prvo Evropa, posle zapad. To nisu sinonimi. Izrael je ispostava USA, nikako Evrope.
Kako moze Evropa da bude kolevka verske netolerancije kada su istorijski mahom sve vere bile netolerantne prema drugim i unistavale pripadnike suprotnih vera? Zasto bas Evropa? Verski ratovi su vodjeni i pre 3000 godina na potpuno suprotnim krajevima sveta. Dakle, netacno.
Mozes da se igras recima unedogled, ali je krajnje podlo i licemerno nazivati akciju Ukrajine teroristickom, a braniti agresiju Rusije na istu “jer eto, nisu imali kud”. Ako te napadne mnogostruko veca vojska, imas pravo na asimetrican odgovor.
Pomenuo si Brisel u kome zivim. Stepen verske tolerancije je nesto sto kod nas nece biti postignuto jos dugo vremena nazalost. Grad koji ima najvise nacionalnosti po glavi stanovnika na svetu, sve moguce religije, porekla, boje koze, a opet ljudi zive jedni pored drugih.
Bukvalno sam pročitao, odgledao i odslušao jedno 100 članaka, eseja, videa i podkasta na tu temu a da su im autori bili ili levičari ili centristi.Teorije zavere i verovanje da „elite“ ili „duboka država“ rade protiv običnog naroda
A ovo ulazi u ostru konkurenciju sa izjavama Ane Brnabic. Ako neko zna kako da se resetujem i da ovaj SPAM ocistim iz secanja bio bih mu vrlo, vrlo zahvalan. Nekad stvarno pozalim sto sam procitao neciji komentar, narocito jer tom prilikom izgubim svaku nadu u covecanstvo. U poredenju sa Chat GPTom, ovo ko da je pisao programator od stare Ei masine za ves.Desničarski stavovi i ciljevi:
Momentalno je pokret u velikom zamahu, ali kod dosta mislioca postoji sumnja da li na ovaj način može da se odgovori na savremene probleme u svetu
- Nacionalizam, populizam etnocentrizam, ksenofobija
- Neprijateljstvo prema manjinama i drugim religijama, naročito islamu i jevrejstvu
- Promovisanje „etnički čistih“ ili kulturno homogenih država
- Negativan stav prema globalizaciji i međunarodnim institucijama
- Anti-EU / anti-UN / anti-NATO, ljubav prema Putniu (ne prema Rusiji)
- Ograničavanje ili zabrana imigracije
- Prioritet svojih državljana u zapošljavanju, socijalnoj pomoći i obrazovanju
- Tradicionalna porodična struktura
- Negativan stav prema feminizmu i rodnoj ravnopravnosti
- Ženi je mesto kod šporeta, muškarci mogu u kafanu
- Žena treba da se “čuva” do braka, a muškaracu je dozvoljeno da “skupilja iskustvo
- Autoritarizam i red
- Jačanje policije i vojske, kažnjavanje kriminala
- Skepticizam prema ljudskim pravima kada se vide kao prepreka „redu i miru“
- Promovisanje „etnički čistih“ ili kulturno homogenih država
- Zaštita domaće industrije i ekonomije
- Protivljenje slobodnoj trgovini ali i negativan stav prema državnoj intervenciji u ekonomiji (što se protivi jedno sa drugim)
- Teorije zavere i verovanje da „elite“ ili „duboka država“ rade protiv običnog naroda
- Neprijateljstvo prema „mainstream“ medijima
- protivljenje levičarskim i kvazi levičarskim ideologijama (koje se nazivaju neoliberalizam iako nemaju veze jedno sa drugim)
Prava cast za mene. Ali ako si vec odvojio vreme da komentarises druge, kazi i koje je tvoje misljenje pa da uporedimo koja je nebuloza veca.Ovo moram da svrstam u jednu od najvecih nebuloza koje sam ikad imao prilike da procitam.
Za mene je ispod casti, ali evo nekih par komentara na nebuloze koje si ispisao.Prava cast za mene. Ali ako si vec odvojio vreme da komentarises druge, kazi i koje je tvoje misljenje pa da uporedimo koja je nebuloza veca.
Холокауст и геноцид над словенима спровеле западне силе
Добро, која земља западне Европе је била противник холокауста? Чак је и најблажи био лудак Франко."Zapadne sile" imaju ime, konkretne države su u pitanju, ne neki mutni nedefinisani amalgam.
Da batalimo. Tvoje nebuloze nadilaze Cotrine. A jos mi stavljas u usta nesto sto nisam ni rekao.Za mene je ispod casti, ali evo nekih par komentara na nebuloze koje si ispisao.
EU menja politiku iskljucivo iz razloga pritiska javnog mnjenja. Pola EU i dalje salje oruzije Izraelu i dalje i mirno gleda sta se dogadja. Na svakoj drugoj drzavnoj zgradi u Minhenu se viori izraelska zastava.
Izrael su stvorili Britanci, Francuzi i Amerikanci nakon rata. Izrael je itekako ispostava i EU i Britanije i USA.
Koji su to verski ratovi vodjeni pre 3000 godina? Evropa nije kolevka Verske ne tolerancije. Evropa je kolevka svakojake ne tolerancije i ako se iole pogleda u proslost, zlo koje je evropski covek sproveo nad ostatkom sveta je u najblazu ruku zastrasujuce. Samo da spomenemo inke, maje, indijance, aboridzine, porobljavanje Afrike. Kako ono bese " Serbien muss sterbien "? Da ne pricamo o sistematskom unistavanju svega sto nije beli covek, ili jos bolje svega sto nije zapad.
Po tebi nije licemerno gadjati civilni voz? Ok ja licno smatram ukrainski udarac vrlo brilijantnom akcijom i rat je, nek se brane, ali pogoditi voz sa civilnim stanovnistvom? Namenski gadjan...
Zivis u Briselu? Ok pitaj nekog iole obrazovanog belgijanca sta misli o nemcima. Da vidimo na kolko ces tu tolerancije naici.
Samo cu reci da nije Telegrama i TikToka evropljani ne bi nikad saznali sta se u Palestini stvarno dogadja, ali eno je von der Lien ima resenje za Palestinu. Zabranice sve nezavisne medije.
I da batalimo dalju diskusiju. Jer mi je stvarno ispod casti da se ukaljam u blato koje si ovde izvrnuo.
Nema ništa loše. Možda malo poskupe kompjuteri i mobilniA šta je loše biti protiv globalizma?![]()
Mislim da je jasno da se levica i desnica sve više slažu što se više ide ka krajevimaJel normalan svet u kome od jutros jedan šrafčić ne radi kako treba i automatski do kraja dana cela planeta pada u krizu?
Ili da budeš gost i manjina u sopstvenoj zemlji zato što je neko naložio, a onda i naterao tvoje vlasti da je bolje da uvezu 100.000 tuđina nego da plate srpskog jadnika 50 evra više nego što bi te tuđine...
Bukvalno sam pročitao, odgledao i odslušaoa jeodavno jasno da se jedno 100 članaka, eseja, videa i podkasta na tu temu a da su im autori bili ili levičari ili centristi.
Evo jednog od poslednjih:
Ne znam, ako je ovaj lik desničar...