Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 28.231
Ili opet drugim recima, ti ne usvajas opsti princip nepovredivosti granica, vec mislis da shodno kako neko tumaci moze da napadne drugu zemlju. Ta logika vodi ka “Kosovo je Srbija, Krim je Rusija”
Necu se folirati da kazem da je pravo idealno i pravicno, ali je jedino sto nas deli od opsteg haosa. U jednom trenutku su povucene granice na osnovu trenutnog stanja.
Ja sam i rekao da su zapadnjaci napravili svinjariju sa Kosovom, sada im se to obija o glavu. Ali otkud ti to da je to njihovo pravilo? To pravilo je globalno prihvaceno novim poretkom posle WW2
Izvini ali smo smo ograničeni realnošću kakva ona stvarno jeste, a ne zamišljenim idelima koje neko (samo kad mu to odgovara) prodaje kao ideale iako nigde nije dokazano da je uopšte ostvarljivo i zaista najbolje. Ako zapad smatra da je po NJEGOVOM mišljenju neka granica postala neodrživa (granica Kosova), iako se mi sa time ne slažemo, onda i Rusija ima prava da smatra da je po NJENOM mišljenju neka druga granica takođe postala neodrživa (Ukrajine). Kad to ne bi radili Rusi bi se našli podređenom položaju jer bi poštovali tobožnji princip koji druga strana ne poštuje, pa zato i nije princip. To jest, ne možete zahtevati moralnu osudu na osnovu potencijalnog pricipa koji nije ni zaživeo, koji zato i ne postoji jer ga ne poštuje suparnička strana. To nije onda slobodan izbor Rusa, koji zato što je bio slobodan povlači i krivicu. To je onda nužnost real politike. Princip se ili poštuje sa obe strane ili ne. Nema sredine.