Šta je novo?

Cene nekretnina

Ostvarivo jeste samo za koga :) Sta sa ostatkom nakon kredita za 4clanu porodicu u Beogradu. Neki rAzumnoliticari bi ti rekli da se bacis u Dunav ili Savu jer zivis zivot nedostojnog coveka ili da promenis posao i zaradjujes 5k. Neki malo skromniji bi ti rekli da uz razna odricanja nije nemoguce. Neki malo crnji bi ti rekli da uopste ne postoje te plate i ti ljudi koji kupuju stan.
Ne treba da se bace u reku, samo da racionalizuju troškove. Dakle, ako je porodica u pitanju što skromniji auto koji zadovoljava elementarnu bezbednost, bez ruckova/večera u kafanama i letovanje/zimovanje u nekoj skromnijoj izvedbi. Meni ove 3 stavke koje sam naveo izvlače najveći deo diskrecionog troška.pratim svoju potrošnju svakog meseca i u maju smo išli u Italiju na 4 dana i to je me kostalo 3 hiljade EUR. Još su mi stigla poreska rešenja za stanove i godišnji porez na dohodak građana tako da sam za ceo mesec imao troškove od blizu 10k eur. Međutim, u aprilu sam radio projekat gde sam ceo dan bio na poslu, nosio sam ručak od kuće jer nije bilo vremena i prilike da se negde ide i za ceo mesec sve sa računima i hranom sam potrošio malo više od 1000 EUR. Dakle, ako covek napravi neke kompromise može uštedeti dosta novca, bez da ozbiljnije naruši kvalitet života.

Ajmo u kameno doba ili Ukrajinu ili Palestinu pa da budemo zadovoljni sto smo živi ...kakve bre nekretnine .
Jel realno sta pisete...?

Kakvo more sa 1000 i kusur evra za cetvoroclanu porodicu? Koliko mesecno da odvajaju za more? Jbg svako ima nesto cega se ne zeli odreci, neko ne zeli da se odrekne da zivi u normalnom stanu za relativo normalan novac pa ne zeli da kupuje 50 godina staru starogradnju na periferiji za skoro cetvrt miliona evra, a nekoga bas briga i za more i restorane i garderobu i mozda kupi bas takav stan, a cim tako vagaju znaci da su obezbedjeni ili imaju gde da zive.
Ako sam krenuo sa prvom racunicom da porodica treba da ima 2500eur primanja da bi mogla da odvoji 33% za kredit za svoj stan.
Ostaje im 1650eur, imaju dovoljno i za more i za zimovanje.
Upravo najbolji drugar ima otprilike ovolika primanja u kućnom budzetu.
Evo njih četvoro svake godine odu i na more u Grčku, odu i na Kopaonik.
Naravno da se može sa ovim kućnim budzetom.
EDIT: Tako da je meni neki minimalni prihod porodice 2500eur ako žele stan od 70m2 gde je 2500eur/m2 na kredit i da žive trenutno ok.

Poslednja izmena:
Moze na kredit ili da mesecima stedis za more i zimovanje sto je meni suludo. Radije bih u kacu, a zimi u kuci, a da imam ovde za pristojniji zivot nego na more zimovanje, a ovde hleb i mast za nas 4. U Beogradu da kazemo racuni i hrana za 4clanu porodicu nije ispod 600e i to da budemo skromni, realno je dosta vise, pa tekuci troskovi, gorivo, odeca… ma nek im ostane i 800e npr mesecno. Zimovanje i letovanje za njih 4 nije ispod 1000e. Znaci 2000e za neko skromno zimovanje i letovanje to je skoro 3 meseca stednje. Mislim ok ima i ko radi za 600e i dize kredit za more. Svako kako voli i moze.

Ja ne znam šta se to promenilo od 2023 osim što ljudima sad tek dolazi do glave.

Non stop mi iskace reklama za Central Park Vrdnik. Ima li neko info o ceni druge faze? I mozda info o samoj lokaciji? Reklamiraju ga kao da je beg iz grada u prirodu, mada sam sumnjicav jer grade zgrade, ne kuce.

Ako sam krenuo sa prvom racunicom da porodica treba da ima 2500eur primanja da bi mogla da odvoji 33% za kredit za svoj stan.
Ostaje im 1650eur, imaju dovoljno i za more i za zimovanje.
Upravo najbolji drugar ima otprilike ovolika primanja u kućnom budzetu.
Evo njih četvoro svake godine odu i na more u Grčku, odu i na Kopaonik.
Naravno da se može sa ovim kućnim budzetom.
EDIT: Tako da je meni neki minimalni prihod porodice 2500eur ako žele stan od 70m2 gde je 2500eur/m2 na kredit i da žive trenutno ok.
1650 evra ,ako imaš dva školarca i jedan auto...nije dovoljno za Kop i Zlatibor... Pa samo to te košta 2x1500 evra...tih 2x5 dana....
Slabi racunaš...neko tu dotira...

1650 evra ,ako imaš dva školarca i jedan auto...nije dovoljno za Kop i Zlatibor... Pa samo to te košta 2x1500 evra...tih 2x5 dana....
Slabi racunaš...neko tu dotira...
Auuu preterao si Mićo evo dodji u NS i da ti moj drugar pokaže kako uspeva. Jeste na Kop ide u smeštaj kod mene, na more neki pristojan smeštaj u nepopularnim mestu.
sada barem može da se nadje jeftin smeštaj svuda.
Kao i poput nekretnina svi hledaju 2-3klase više nego što su u mogućnosti.
Za starogradnju svi gledaju kompletno renoviranje.
Ne znam jel tako i za more i zimovanje svi gledaju izvan mogućnosti svojih i tamo idu.
Eto znam primere gde se može otići ali verovatno dosta njih sa foruma uopšte ni ne gleda takve smeštaje za more, jer za život vidim da se uvek pronalaze samo mane.

Lepo ja rekoh da Filip ne zna koliko nekretnina ima. Sad ima i na Kopu 😀

Lepo ja rekoh da Filip ne zna koliko nekretnina ima. Sad ima i na Kopu 😀
Ne pratiš ti šta se piše na forumu, ili se praviš sada. Mislim da imaš u 20 postova da sam to rekao i detaljno opisivao i poslovanje i za šta mi služi i gde se nalazi i sve oko tog apartmana...I koliko sam playio i koje su ponude za izdavanje i mane u kompleksu i apartmanu bile itd itd...

Auuu preterao si Mićo evo dodji u NS i da ti moj drugar pokaže kako uspeva. Jeste na Kop ide u smeštaj kod mene, na more neki pristojan smeštaj u nepopularnim mestu.
sada barem može da se nadje jeftin smeštaj svuda.
Kao i poput nekretnina svi hledaju 2-3klase više nego što su u mogućnosti.
Za starogradnju svi gledaju kompletno renoviranje.
Ne znam jel tako i za more i zimovanje svi gledaju izvan mogućnosti svojih i tamo idu.
Eto znam primere gde se može otići ali verovatno dosta njih sa foruma uopšte ni ne gleda takve smeštaje za more, jer za život vidim da se uvek pronalaze samo mane.
Ti rece dva odmora ...ovaj drugi ako ide kod tebe jos je skuplji ...😂😂

Non stop mi iskace reklama za Central Park Vrdnik. Ima li neko info o ceni druge faze? I mozda info o samoj lokaciji? Reklamiraju ga kao da je beg iz grada u prirodu, mada sam sumnjicav jer grade zgrade, ne kuce.
Lokacija je blizu "Gospodskog reda" I "Kasine", gde je bila uprava rudnika mrkog uglavnom koji je tu nekada radio. Okolo su su sve privatne kuće, a taj investitor planira gradnju 6 stambenih zgrada na placu koji je prilično mali, tako da mi to sve deluje prilično nabudzeno na mikrolakijskom nivou. Mislim da nije uporedivo sa Fruskim Residencies koji su pored Movenpick resorta i gde imaš osećaj prostranosti i gde si okruzen prirodom. https://www.halooglasi.com/nekretni...ruske-residence-garsonjera-34-m/5425644023671

Ja bih za vikendicu uvek radije uzeo stan/apartman nego kuću gde treba da se bavim košenjem, održavanjem kuće i dvorišta i svega ostalog. Međutim, ima i nekih luksuznih projekata sa kućama kao što su Hopovska dolina u Irigu, Ruža vetrova u Maloj Remeti i Lale hill koji se gradi iznad Termala.

Ti rece dva odmora ...ovaj drugi ako ide kod tebe jos je skuplji ...😂😂
Svi se pomažemo kako možemo. Ima i treći odmor ali kod njega na vikendici u Srbiji. Radi on i prekovremeno kada treba, ali taj apartman je na korišćenje celoj firmi, plati svako spremanje od 30eur, koliko god da ostanu. On je tamo i malo pomagao oko apartmana(silikoniranje, zamena nečega), eto tako funkcionišemoni to mi je normalno.
Nadje se načina.
EDIT: Jedna od prednosti kupovine u Grčkoj apartmana mi je bila upravo i ovakva slična mogućnost namene tog apartmana.
Nista nije za Đ.....Mislim da nema oduvek nego ga je kupio....
Kupio ga pre nekoliko godina u izgradnji.

Lokacija je blizu "Gospodskog reda" I "Kasine", gde je bila uprava rudnika mrkog uglavnom koji je tu nekada radio. Okolo su su sve privatne kuće, a taj investitor planira gradnju 6 stambenih zgrada na placu koji je prilično mali, tako da mi to sve deluje prilično nabudzeno na mikrolakijskom nivou. Mislim da nije uporedivo sa Fruskim Residencies koji su pored Movenpick resorta i gde imaš osećaj prostranosti i gde si okruzen prirodom. https://www.halooglasi.com/nekretni...ruske-residence-garsonjera-34-m/5425644023671

Ja bih za vikendicu uvek radije uzeo stan/apartman nego kuću gde treba da se bavim košenjem, održavanjem kuće i dvorišta i svega ostalog. Međutim, ima i nekih luksuznih projekata sa kućama kao što su Hopovska dolina u Irigu, Ruža vetrova u Maloj Remeti i Lale hill koji se gradi iznad Termala.
Da, bas deluje da ce biti mnogo stanova / apartmana, pa mi i nije neki beg u prirodu.
Ove Fruske residence deluju bolje, bar po slikama.

Sta znam, ja volim kucu kao vikendicu, verovatno jer sam ceo zivot ziveo po stanovima, a kad odem u vikendicu dobijem neki osecaj slobode koji nemam u stanu. To za kosenje i odrzavanje jeste tacno, mada meni ne pada tesko, bar za sada.

Da, bas deluje da ce biti mnogo stanova / apartmana, pa mi i nije neki beg u prirodu.
Ove Fruske residence deluju bolje, bar po slikama.

Sta znam, ja volim kucu kao vikendicu, verovatno jer sam ceo zivot ziveo po stanovima, a kad odem u vikendicu dobijem neki osecaj slobode koji nemam u stanu. To za kosenje i odrzavanje jeste tacno, mada meni ne pada tesko, bar za sada.
Kuća sa dvorištem kao povremena vikendica oduzima dosta vremena i novaca. Ukoliko se redovno ne koristi, ne isplati se.

Slazem se, mada moja porodica konkretno provodi dosta vremena tamo, a i ja to gledam manje sa strane para, vise sa strane uzivanja: spreman sam da platim dodatno, nekad i nekog recimo da pokosi kad ja ne stizem.

Kuća sa dvorištem kao povremena vikendica oduzima dosta vremena i novaca. Ukoliko se redovno ne koristi, ne isplati se.
Ovo sam i ja razmisljao i bas se lomim (doduse cekam useljenje u stan pa potencijalne vikendice dolaze tek kasnije). Kad obracunas koliko vikenda godisnje bi isao tamo (realno kad je lepse vreme), puta toliko para bi to kostalo da negde iznajmljujes, bas dodjes do brojke da se ne isplati ni na 15+ godina. A bez 35k ne mozes da uzmes nesto gde porodica moze da prespava negde za vikend (struja, voda da ima i ono nista lux, sve standardica). Tako da bas mora da se koristi da bi se isplatilo. A mozes i da cekas priliku da se nesto pojavi i da se ne zuris, pa ako izleti nesto povoljno, sto da ne.

Slazem se, mada moja porodica konkretno provodi dosta vremena tamo, a i ja to gledam manje sa strane para, vise sa strane uzivanja: spreman sam da platim dodatno, nekad i nekog recimo da pokosi kad ja ne stizem.
Pa ok, ali to nije samo kosidba to je celokupno održavanje domaćinstva često bez osnovne infrastrukture. Ja imam plac u Banji Vrdnik sa svim priključima ali sta vredi kad nema vode. Jednom kada se ta infrastruktura reši i sprovede gas, kao i kada se završi tunel kroz Frusku Goru, mislim da će vrednost dosta porasti, tako da se isplati sa investicionog stanovišta.

Vrh