Ne, ja apsolutno nemam ništa protiv da neko radi u Surdulici i zarađjuje 20k a ne 2k eur, svaka čast. Ali reci mi, koliko je takvih ne samo u Surdulici nego bilo gde u unutrasnosti. Početna premisa koji je
@enfario naveo je da u njegovom mestu inzenjeri sa 5 godina iskustva zarađuju 800 eur I da moraju biti na raspolaganju poslodavcu 24/7. Ja sam na to rekao da je takav život potpuno van svake pameti, jer sa sa mnogo manje obrazovanja i iskustva moguće je raditi kao pekar, roštilj majstor i zarađivati više novca uz poštovanje radnog vremena i dodstno plaćen noćni rad (22-06). Pri tome, taj inžinjer u unutrasnjosti opet mora nesto jesti, kad ode u Maxi jaja, meso, mleko i sve ostalo košta isto kao na Dorćolu ili skuplje (jer veci objekti češće imaju akcije i daju popuste pred istek roka namirnica) . Kad ode na pumpu, gorivo mu košta isto kao u centru Beograda. Dakle, apsolutno se ne isplati ni na jedan racionalan način ni životno ni karijerno sedeti u nekoj nedođiji i raditi za gazdu izrabljivača za pare od koji ne možeš da (pre)živiš. Bolje dođi u Beograd, makar ćeš imati nekakvu šansu da se razvijaš i napeduješ i kvalitet života će ti biti daleko viši. Sa druge strane, ko je takav kalibar da ide u Google i Apple da radi za pola miliona godisnje, svaka čast, ali nešto ne vidim da te firme regrutuju inzenjere iz srpskih motaonica kabla.