Šta je novo?

Expo 2027

Neće ni kroz 100 godina Surčin biti širi centar grada, kao što nije ni sada. Koliko ljudi ide do Okova i Uradi sam, a koliko do Ikee ili koliko ljudi ide do Ikee a koliko do obližnjeg salona nameštaja? Ili koliko ljudi ide na bazene u širem centru, Nanjicu, NBG i Košutnjak, a koliko ide do Aqua parka u Jakovu? Ovo se odnosi na one koji češće idu.​

Mene ova rasprava podseca na nesto sto sam nekada procitao,nekada davno gospoda je zivela tu u centru Beograda,a sirotinja raja tamo na obodu grada,cak tamo na slaviji!

Ili pre drugog svetskog rata kada je planiran novi Beograd,neki su se bunili,pa ko ce tamo ziveti,tamo preko save,tamo u barama!

Jednostavno,neki ljudi gledaju usko,trenutno,a drugi imaju sire vidike,gledaju u buducnost.Tako i ova rasprava oko sajma.
Мислиш да нам требају станови на месту сајма и метро туда?

Neće ni kroz 100 godina Surčin biti širi centar grada, kao što nije ni sada. Koliko ljudi ide do Okova i Uradi sam, a koliko do Ikee ili koliko ljudi ide do Ikee a koliko do obližnjeg salona nameštaja? Ili koliko ljudi ide na bazene u širem centru, Nanjicu, NBG i Košutnjak, a koliko ide do Aqua parka u Jakovu? Ovo se odnosi na one koji češće idu.​
Jedini lak pravac za širenje Beograda upravo izbija na expo, svi ostali su zaključani ogromnim divljim naseljima.

Jedini lak pravac za širenje Beograda upravo izbija na expo, svi ostali su zaključani ogromnim divljim naseljima.
Mada ni on nije tako lak.
Čitava Novobeogradska i Surčinska polja su ispresecana tokovima reke i vodoizvorištima pa se zato taj teren vodi kao teži za obradu pre gradnje.

Сремски део БГ је довољно изграђен и заокружен, остале су само још рупе по НБГ, обала од Газеле до топлане и пар пустих блокова, и покојни ИМТ. Ићи даље у ширину изван Т6 је погубно по саобраћај.

Nije nam potrebno da se cela Srbija preseli u Beograd a da ostatsk države bude pretvoren u rudarsko okno.

Imaš kol'ko hoćeš slobodnog prostora pored pomenutih naselja.​
Samo sa Zrenjaninskog puta da se sklone razni auto placevi, servisi, stovarišta... Onda ostaje puno prostora, idealno za gradnju, širenje grada i da se radi na sredjivanju leve obale.

Za sve moze da se nadje razlog ako imas dobru motivaciju da poguras pricu, verovatno ima valjan razlog i da se npr sutra srusi knez mihajlova i izgradi nova ulica u jakovu . Evo na brzaka iz glave , mnogo bolji parking, prilaz taksi vozilima koji dovoze turiste, blizinaa aerodroma, prilaz kolima za dostavu restorana, novi hoteli (a ne smrdljvi arbbnb stanovi u centru), blizina granicnih prelaza, laksi pristup buseva koji dovoze turiste iz evrope, novo expo pristaniste za brodove. A moze da se napravi i novi trzni centar da se ne guraju turisti po malim lokalima u rajicevoj.
Plus se izbegnu guzve na gazeli

-стварно замишљаш сад некога са Карабурме да иде на Сајам аутомобила у Јакову возећи кроз цео град до обилазнице? Све у свему около наоколо свима.
Ne zamišljam, nego znam jer sam ti dao Google mape i putanje koje Google daje. To je najbrži put, imaš i slike na prethodnoj strani.
Nisam to ništa zamišljao, nego sam tražio da mi Google mape daju najbrži put. Dalje o tome možeš da se raspravljaš sa Google, ne sa mnom.
- ko hoće iz tih krajeva da stigne najbrže do expo kompleksa - izabraće put koji je najbrži: obilaznica ili BVM-Ostružnica i opet na obilaznicu.
- ko misli da sve zna najbolje - zaglaviće u Jurija Gagarina.

Inače, nisi još uvek pojasnio gde je to danas ''ulaz kod Hale 4, prosto''?

=====

Цитираћу само ово, пошто је лепо написано.

Пантограф said:
Пише се овде - постоји нови аутопут... А капацитет тог аутопута, са семафорима, ако је 3.000 аутомобила на сат по смеру, добро је. А градиће се стадион за 60.000 гледалаца... Биће пруга - ОК, али, 4 воза на сат, то је још 3.000 људи. Бојим се да наши "планери" немају ни далеку представу шта је град и како функционише (а функционише тако што се на Маракану пешачи по неколико километара, ал ко ће да пешачи до Сурчина?).
Šta si hteo sa ovim citatom da pokažeš?

Na temi smo o expo, tj. o lokaciji budućeg Sajma, i ove cifre koje je Pantograf svojevremeno naveo, plus kapacitet obilaznice, su:

- i više nego dovoljne za bilo koju sajamsku manifestaciju imajući u vidu broj ljudi koji ih je do sada posećivao, čak i sa ozbiljnim porastom tog broja.
- nisu dovoljne da isto tako lagano opsluže pun novi stadion, tj. biće gužvi pre svega u odlasku posle događaja ukoliko je stadion bio pun. Čekaće se verovatno po 15-30 minuta da se uključi na autoput kolima i onda krene na sve 4 strane, a vozove (čak i sa vanrednim polascima baš zbog tog događaja) neki će čekati satima posle završenog događaja.
Neće biti takva situacija pre događaja jer neće svi doći u isto vreme, ali za odlazak hoće.

Sa drugim sličnim stadionima (kapacitet) po Evropi je uglavnom isto/slično. Ne znam kako neko zamišlja optimalni transportni kapacitet da odjednom 50k ljudi ode kućama u 20 minuta. Npr. proguglaj kako je izgledalo posle utakmice prošle godine između SRB i ENG na evropskom fudbalskom prvenstvu... Ustvari, evo da ne gubiš vreme:
- England fans raise 'serious concerns' over transport
- England supporters’ group calls for urgent review after fans left stranded

Kada Švaba nije mogao da napravi da svi odu u 20-30 min posle događaja na stadionu od 50k ljudi, neće ni Srbin.
Vidiš ovu sliku posle te utakmice na stanici pred vozom... e, isto tako će biti i kod nas.

Samo sa Zrenjaninskog puta da se sklone razni auto placevi, servisi, stovarišta... Onda ostaje puno prostora, idealno za gradnju, širenje grada i da se radi na sredjivanju leve obale.​
Može i bez toga sa druge strane naselja uz Zrenjaninski put. III Beograd nije Zrenjaninski put i po koja poprečna ulica.​

Ja nisam neko ko uopšte podržava trenutnu vlast, naprotiv. Mislim da EXPO služi da se ukrade novac i slažem se sa generalnim narativom koji vlada na temi o tom projektu.

Ipak ne mislim da je trenutna lokacija sajma dobra, niti je sajam moderean i funcionalan. Možda da nisam bio na sajmovima u više velikih nemačkih gradova, ne bih imao takvo mišljenje.

Na stranu izbor nove lokacije, sama realizacija, cena, buduće održavanje....

Samo sa Zrenjaninskog puta da se sklone razni auto placevi, servisi, stovarišta... Onda ostaje puno prostora, idealno za gradnju, širenje grada i da se radi na sredjivanju leve obale.
Ali da je Vucic krenuo tamo da gradi,onda bi bilo -Ma eno onoliko surcinsko polje,mogao je tamo da gradi sta hoce a on slepac krenuo ovamo!Nije ovde bitna lokacija,nego ko gradi.

da pomenuta nelecena individua i fukara oko njega nisu belosvetske lopovcine i profiteri nad nasim napacenim narodom onda bi bi nas u ovom trenutku bilio bar 16 vise. u stvari i vise kad dodamo helikopter, orasje, staracki dom, savamalu, naplatnu rampu....
tako da da, apsolutno KO gradi i ZASTO gradi i koliko cemo MI to da platimo

da pomenuta nelecena individua i fukara oko njega nisu belosvetske lopovcine i profiteri nad nasim napacenim narodom onda bi bi nas u ovom trenutku bilio bar 16 vise. u stvari i vise kad dodamo helikopter, orasje, staracki dom, savamalu, naplatnu rampu....
tako da da, apsolutno KO gradi i ZASTO gradi i koliko cemo MI to da platimo
Auuu,ispasce kriv i za rat u Vijetnamu!

Ok,ali ne znam zasto vices?Samo si potvrdio moje reci.

vec sam pisao sta sam radio sa majstorima koji su probali da me z@je$u za moje pare i kako su oni zavrsili, posto i ovo posmatram kao moje i da se trose i moje pare tako da cu imati isti stav i prema ovome i nadam se da ce i ovi isto zavristi - najureni i neplaceni! a s obzirom da kradu od mnogo ljudi (citaj drzave i naroda srbije) ovi treba malo(vise) i KPZ posete i da razmisle o svojim delima
znam da tebi zvuci neverovatno i zastrasujuce, verujem da uzasno gledati kako pada sistem koji te finasira dok ti botujes protiv sopstvenog naroda, i kapiras kako ces uskoro ostati bez uhlebljenja

Pa u svakoj normalnoj zemlji bi pao sistem nakon bespotrebno izgubljenih 40ak života u godinu i po dana.

Ali pošto je ovo zemlja sa vladavinom majmuna i primitivčina, iz koje su mnogi normalni pobegli, a ostala je mala manjina koja nema više života i nade u sebi, sistem još nije pao. Što ne znači da neće otom potom, kad se dovoljno s..nja i besa nagomila.

A Vučić, SNS i sve bubašvabe uz njih i oko njih će ostati upamćeni kao najveća g..na i zlotvori u istoriji Srbije, posle Slobe, Mire i Šešelja.

Vrh