-стварно замишљаш сад некога са Карабурме да иде на Сајам аутомобила у Јакову возећи кроз цео град до обилазнице? Све у свему около наоколо свима.
Ne zamišljam, nego znam jer sam ti dao Google mape i putanje koje Google daje. To je najbrži put, imaš i slike na prethodnoj strani.
Nisam to ništa zamišljao, nego sam tražio da mi Google mape daju najbrži put. Dalje o tome možeš da se raspravljaš sa Google, ne sa mnom.
- ko hoće iz tih krajeva da stigne najbrže do expo kompleksa - izabraće put koji je najbrži: obilaznica ili BVM-Ostružnica i opet na obilaznicu.
- ko misli da sve zna najbolje - zaglaviće u Jurija Gagarina.
Inače, nisi još uvek pojasnio gde je to danas ''
ulaz kod Hale 4, prosto''?
=====
Цитираћу само ово, пошто је лепо написано.
Пантограф said:
Пише се овде - постоји нови аутопут... А капацитет тог аутопута, са семафорима, ако је 3.000 аутомобила на сат по смеру, добро је. А градиће се стадион за 60.000 гледалаца... Биће пруга - ОК, али, 4 воза на сат, то је још 3.000 људи. Бојим се да наши "планери" немају ни далеку представу шта је град и како функционише (а функционише тако што се на Маракану пешачи по неколико километара, ал ко ће да пешачи до Сурчина?).
Šta si hteo sa ovim citatom da pokažeš?
Na temi smo o expo, tj. o lokaciji budućeg Sajma, i ove cifre koje je
Pantograf svojevremeno naveo, plus kapacitet obilaznice, su:
- i više nego dovoljne za bilo koju sajamsku manifestaciju imajući u vidu broj ljudi koji ih je do sada posećivao, čak i sa ozbiljnim porastom tog broja.
- nisu dovoljne da isto tako lagano opsluže pun novi stadion, tj. biće gužvi pre svega u odlasku posle događaja ukoliko je stadion bio pun. Čekaće se verovatno po 15-30 minuta da se uključi na autoput kolima i onda krene na sve 4 strane, a vozove (čak i sa vanrednim polascima baš zbog tog događaja) neki će čekati satima posle završenog događaja.
Neće biti takva situacija pre događaja jer neće svi doći u isto vreme, ali za odlazak hoće.
Sa drugim sličnim stadionima (kapacitet) po Evropi je uglavnom isto/slično. Ne znam kako neko zamišlja optimalni transportni kapacitet da odjednom 50k ljudi ode kućama u 20 minuta. Npr. proguglaj kako je izgledalo posle utakmice prošle godine između SRB i ENG na evropskom fudbalskom prvenstvu... Ustvari, evo da ne gubiš vreme:
-
England fans raise 'serious concerns' over transport
-
England supporters’ group calls for urgent review after fans left stranded
Kada Švaba nije mogao da napravi da svi odu u 20-30 min posle događaja
na stadionu od 50k ljudi, neće ni Srbin.
Vidiš ovu sliku posle te utakmice na stanici pred vozom... e, isto tako će biti i kod nas.