Šta je novo?

Svetska politika

Čak je bilo i slučajeva gde libtardi i levičari iz Evrope i Amerike odu u tu Palestinu ili kod ISILa da šire ljubav i mole ih za mir i toleranciju a onda zavše silovani, raskomadani i razvučeni po kolovozima viseći sa kamioneta ili pregaženi vozilima.

Libtardi i levičari u Evropi sviraju k..cu, nemaju pojma o čemu pričaju i za šta se zalažu.

A to je tako jer su ih mediji i gazde izdresirali tako. Bolje pričati o trandži u WCu nego o platama, radničkim pravima, antimonopolskim zakonima, štampanju para, banksterima, krizi nekretnina, demografskoj krizi...

Svet u socio-ekonomskom k..cu a ovamo se drvi o trandžama, ženskim kvotama, kvotama migranata, kvotama interasnih brakova, ksenofobiji, islamofobiji, antisemitizmu i sličnim idiotarijama.

Poslednja izmena:
Gej i trans čovek pita libtarde i levičare u Americi imaju li pojma za šta i za koga se zalažu:

Ljudi u Evropi i Americi koji sebe deklarišu kao levičari i liberali umeju da budu toliko glupi i neobrazovani da oni Ameri što ne umeju da pokažu Pacifik na karti pored njih deluju kao intelektualci.

Jel može ovako. Znam da se u mnogim islamskih zemljama može stradati ako si gay, od strane države, javne vlasti biti zatvoren, mučen, ubijen... svakako ne podržavam Hamas ali sam i protiv izraelskog sravnjivanja Gaze sa zemljom uz enorman broj stradalih civila.

Zašto sve mora da bude toliko suprotstavljeno, crno belo.

Razumem da mass mediji mogu plasirati jednu liberalnu agendu ali eto isti taj sky news je ovim prilogom pokazao suprotno lice i otvorio temu koju si ti ovde sad preneo...

Ovo je bio jedan od najčešćih komentara / mimova oktobra 2023. kad su počeli da se makljaju tamo u pustinji. 😁

i-just-hope-both-teams-have-fun-shirt-shirt.jpg

Prisustvo žena u parlamentu, woke ili newoke?

Ako imaš meru do 40% članova parlamenta mora biti jednog pola... To je mera koja može štititi i muškarce u eventualnom budućem matrijarhatu...

Da ne idem dalje zašto je ona dobra... ali recimo to je opravdana mera da se poveća učešće žena u politici jer su bile, istorijiski je fakt, marginalizovane, zapostavljene, isključivane kao politički akteri i donosioci odluka... i to mora sistemski da se menja do nivoa kad su mogućnosti jednake i to više nije potrebno i tada se ukida.

Da smo Švajcarska mogli bismo i ukinuti.

Ali ako se u društvu i dalje neopravdano gleda da je ona manje sposobna da vodi državu od nekog mudonje, to je samo posledica predrasuda i gluposti.

A posle 100 godina ako one zaista ne žele da učestvuju u javnoj vlasti nek se same isključe. Al im se mora dati zakonska šansa daj kroz taj privid nejednakosti i uprkos potencijalne mogućnosti prodora nekvalitetnog kadra, veća je vrednost od nagomilanih stereotipa o ženama, trenutno. I zato tome daš prednost.

Prosto izvagaš šta je veća vrednost sada, pa kad budemo Švajcarska ukini ako treba jer će percepcija u društvu o ženama i njihovim sposobnostima i ulozi biti znatno drugačija.

@ika dostavu sam isprobao sa obe strane... posledično je danas značajno ređe koristim i uvek ostavim bakšiš.
Није воук, сам тај термин је свакако ретардиран. Парламент одлучује о свима нама, па у њему и требамо бити сви ми у што бољој пропорцији.

Ово за бакшиш је небитно, мсм ја не причам теби, нити икоме са форума лично ишта, јер ме мрзи да памтим ствари о вама (осим ако нису неке одвратне). Ево изнад видиш и да се са @дуке23 се не слажем око почетне тачке за расправу око рата у Укр, али се слажем да је воук измишљен проблем код нас.

To ti misliš da nema Wokea i kod nas.

Samo ne gledaš dovoljno pažljivo. Ili ga nema na tvom poslu i fazon u tvojoj zgradi i krugu prijatelja pa misliš da ga nema ni u Srbiji.

Za X stvari sam tako slušao kroz godine "ma nema toga, neće se to nikad primiti kod nas". Pa se sve primile.

Ово за бакшиш је небитно, мсм ја не причам теби, нити икоме са форума лично ишта, јер ме мрзи да памтим ствари о вама (осим ако нису неке одвратне).

Ja sam o tebi upamtio samo da si jako visok... Dakle, potpuno suprotno zapamtim samo lepe stvari o vama...

Ružne brzo zaboravim. Nisam zlopamtilo.

Па није ништа од мојих пет ствари разлог. Мојих пет ставки су лакмус папир да ли уопште можеш ући у разговор са другом особом. Ако ти неко каже да је Укр спремала геноцид јер су просто нацисти (или из било ког другог разлога) онда не троши време, ако ти неко каже како је запад крив 1/1 онда не троши време, ако ти неко каже да запад ништа ништа није урадио, исто не троши време,... Исто као што нећеш да трошиш време о географији са равноземљашима.

Нисам ни ја написао да је неки од тих 5 ствари разлог за рат, али ето.
Ukrajina je spremala vraćanje Donabsa pod svoju kontrolu. Da li bilo zločina? Da. Da li bi to značilo etničko čišćenje nepodobnih? Najverovatnije da. Genocid. Ne.

Sve i da se nisu pripremali da vojno vrate Donbas (a jesu), sama činjenica da postoji takva Ukrajina je Rusiji predstavljala ogroman problem.
Koji su odlučili vojno da reše.
Ja taj problem vidim, kao državu željnu da uđe u Nato, i volju SAD da ih primi, i da je to za Rusiju nešto što se ne sme dozvoliti i mora sprečiti po svaku cenu, uključujući rat. A da li je Donbas u Rusiji je sporedna stvar.
I tu činjenicu su ukrajinci morali uvažiti. Isto važi i za Belorusiju, baltičke države, Švedsku, Finsku, Gruziju.

To ti misliš da nema Wokea i kod nas.

Samo ne gledaš dovoljno pažljivo. Ili ga nema na tvom poslu i fazon u tvojoj zgradi i krugu prijatelja pa misliš da ga nema ni u Srbiji.

Za X stvari sam tako slušao kroz godine "ma nema toga, neće se to nikad primiti kod nas". Pa se sve primile.

Ika je u pravu. Toga kod nas ima malo ili nimalo i služi za zamazivanje očiju da se ne priča o postojećim problemima. Mi smo toliko zaglibili u svakom smislu da bi nam problem bili gay piloti ili da bi se podsmevali drugima jer ih imaju. A obicno se ljutimo kad se podsmevaju sa nama, kad Srbiju javno uporede sa nekom nedođijom... a to mi isto radimo njima da su tupsoni... Ima istine i zabluda u oba i zato kažem nije tako jednostrano kako želiš predstaviti.

Ovo treba svi da pogledaju pre nego što krenu da pričaju bilo šta o političkom spektru, a posebno o čuvenoj "desnici"

To o čemu pričate je zastarela i prevaziđena podela, povampirena i ponovo nametnuta od 2011. i sabotaže Occupy Wall street pokreta.

I da, smatram da je glupost da se "svet pomerio udesno", a te gluposti serviraju graničari na drugom kraju spektra (krajnja levica), koji misle da svako ko ne da pare, stan, bolnički krevet i ženu svakom migrantu koji mu ušeta u zemlju, on je desničar, ksenofob i hejter.

Zanimljiv video. I uglavnom tačan, mada ne sasvim. Tačno je da je nemoguće mnošto različitih mišljenja o različitim političkim pitanjima u opštem slučaju svesti na samo jednu dimenziju Levo <-> Desno. I tačno je da se mnogi politički opredeljuju više da bi pripadali u njihovoj okolini popularnom političkom plemenu, nego što išta stvarno razumeju o politici koju to "pleme" zastupa. Ali to ne znači da se mnoštvo takvih pojedinačnih mišljenja o raznim temama baš nikada ne može uprostiti i svesti ne neke njihove osnove. A onda često ispada da se oni zaista skupljaju u bliske grupe na liniji Levo <-> Desno. Naprimer, umesto da u detalje analizirate šta se tačno predlaže, zapitajte se samo: "Ko od ovoga ima koristi?" A onda skoro redovno slika naglo postaje daleko jednostavnija. Takvih grupa retko ima puno, pa nestaju i prividno komplikovane razlike raznih političkih predloga.

Drugi problem sa videom je da podela Levo <-> Desno ima prilično uobičajeno i tačnije objašnjenje koje se mnogo češće navodi od onoga što on navodi kao kriterijum razlikovanja levice i desnice. On kaže da je kriterijum koliko koja grupa zagovara promene. A kasnije navodi još neke mogućnosti. Međutim tačniji kriterijum podele na levicu i desnicu je koliko ko zagovara nejednakost u raspodeli resursa (sirovina, objekata, zemlje, novca i prava na upravljanje). Desnica zagovara veću koncentraciju resursa, tj veću nejednakost društva (zbog tada povećane proizvodne efikasnosti), a levica manju koncentraciju resursa, tj veću jednakost društva (zbog socijalne pravde i sprečavanja eksploatacije u kome povlašćeni dele profit čije stvaranje nije samo njihova zasluga). Ako se previše zamuti ovako fundamentalna, jasna i jednostavna razlika to nije od koristi onima koji nisu deo elite. On se previše fokusira na sekundarna politička pitanja, poreze, imigraciju itd, a ne na temeljnu političku teoriju osnovnih odnosa u društvu, što je nešto sasvim drugo i daleko važnije (jer je izvor različitih pristupa tim drugim pitanjima).

Poslednja izmena:
Gej i trans čovek pita libtarde i levičare u Americi imaju li pojma za šta i za koga se zalažu:

Ljudi u Evropi i Americi koji sebe deklarišu kao levičari i liberali umeju da budu toliko glupi i neobrazovani da oni Ameri što ne umeju da pokažu Pacifik na karti pored njih deluju kao intelektualci.
Има муслиманских земаља где су истополни односи декриминализовани па је видео већ нетачан. Иначе брањење геноцида са "али они нису геј :cccc" је одвратно. И следећи снимак који си послао, транс особа да иде по Гази има исте шансе да га убије Израел колико и да оде у затвор (јер то је законска казна тамо, не убиство), осим те лажи, ови понављају мит о 40 убијених беба, што је и Бела кућа рекла да се није десило

Иначе, о људским правима, и воук људима нећу да причам са неким ко је отворен исламофоб (пример испод), антисемит (пример испод). Ткд можемо разговор започети на некој другој теми (и о другој теми), наставак овог (са тобом) ћу игнорисати

Исламофобија:
Nisam siguran šta me pitaš, ali da, Islam za mene jeste kancer. I ovim tempom i smerom, prvo će da uništi Evropu a onda će da uništi i sam sebe. Jer će sve zemlje gde se primi i gde zavlada, da pretvori u ono što su Talibani napravili od Avganistana.

Антисемитизам (или ненормално велика количина не схватања геоплотике):

Poslednja izmena:
P.S.

Respekt za Zumu što je makar odgledao video, koliko mi se čini.

Ostale će boleti doope i to da urade, jer ovde svi sve znaju najbolje.

Rođaci, ne znam da li znate, ali nama je premijer lezbejka/ prikriveni trandža...

Iiiiii?

Ona je Vučićeva pudla kojom zamazuje oči kao privid neke jednakosti i ravnomerne zastupljenosti svih slojeva drušrtva... Nema veze šta je ona. Prava lgbt ljudi su za njeno vreme srozana dok je ostvarivala korist samo za sebe, svoju lepšu polovinu i bliske ljude oko sebe.

Poptuno je priča koja tišti sve nas a okrećeš je sasvim nepotrebno na lgbt.

Има муслиманских земаља где су истополни односи декриминализовани па је видео већ нетачан.

Ima al je rekla islamic... in a sense islam is part of their law... a većinski muslimanskih populaciono ima. Poput BiH ili Turske.

Ukrajina je spremala vraćanje Donabsa pod svoju kontrolu. Da li bilo zločina? Da. Da li bi to značilo etničko čišćenje nepodobnih? Najverovatnije da. Genocid. Ne.

Sve i da se nisu pripremali da vojno vrate Donbas (a jesu), sama činjenica da postoji takva Ukrajina je Rusiji predstavljala ogroman problem.
Koji su odlučili vojno da reše.
Ja taj problem vidim, kao državu željnu da uđe u Nato, i volju SAD da ih primi, i da je to za Rusiju nešto što se ne sme dozvoliti i mora sprečiti po svaku cenu, uključujući rat. A da li je Donbas u Rusiji je sporedna stvar.
I tu činjenicu su ukrajinci morali uvažiti. Isto važi i za Belorusiju, baltičke države, Švedsku, Finsku, Gruziju.
И тај први закључак (без геноцида) је мени довољан да ми разговарамо о овоме, што сад ни нећу јер имам и друга посла. Битно ми је да када причам не причам са зидом који гледа све Украјинце као најлојаније чланове СС Галиције, нити да причам са некиме ко Русе сматра просто крволочним људима који ишту Украјинску крв.

Има муслиманских земаља где су истополни односи декриминализовани па је видео већ нетачан
Jeste, i Severna Koreja je na papiru demokratska zemlja.

Ajd, ne zayebavaj. Idemo dalje.
Иначе брањење геноцида са "али они нису геј :cccc" јер одвратно. И следећи снимак који си послао, транс особа да иде по Гази има исте шансе да га убије Израел колико и да оде у затвор (јер то је законска казна тамо, не убиство), осим те лажи, ови понављају мит о 40 убијених беба, што је и Бела кућа рекла да се није десило
Ništa nisam razumeo šta je pisac hteo da kaže. A mislim da nije ni on sam.
Иначе, о људским правима, и воук људима нећу да причам са неким ко је отворен исламофоб (пример испод), антисемит (пример испод). Ткд можемо разговор започети на некој другој теми (и о другој теми), наставак овог (са тобом) ћу игнорисати
Nema problema, nisi ni prvi ni poslednji liberal i levičar koji je pobegao od rasprave jer zna da bi izgubio.

Aj ćozdra.

Iiiiii?

Ona je Vučićeva pudla kojom zamazuje oči kao privid neke jednakosti i ravnomerne zastupljenosti svih slojeva drušrtva... Nema veze šta je ona. Prava lgbt ljudi su za njeno vreme srozana dok je ostvarivala korist samo za sebe, svoju lepšu polovinu i bliske ljude oko sebe.

Poptuno je priča koja tišti sve nas a okrećeš je sasvim nepotrebno na lgbt.
Pa šta bi ti, da svi u Srbiji budemo LGBT?

Ili ima neka norma koja mora da se ispuni?
40%? 60%?

Bezveze komentar. Sasvim bezveze. Čak pomalo i neočekivano za mene da toliko promašiš poentu onoga što sam napisao.

Verujem da namerno to radiš, ne znam šta te vodi, al tvoj problem..

Pa nikad niste zadovoljni. Uvek vam nešto smeta, ne samo u Srbiji nego u svakoj zemlji.

I često se bavite stupidarijama dok ćutite na goruće probleme i na mnogo mnogo veće zlotvore.

Pogledaj vreme i okolnosti u kojima se nalazi ceo svet.

A onda pogledaj o čemu ti želiš da raspravljamo ovde. Ili npr full levičari i libtardi.

' ste realni vi?

Ima al je rekla islamic... as if islam is part of their law... a većinski muslimanskih populaciono ima. Poput BiH ili Turske.
Да, ни Ватикан не дозвољава сафтање у буљу. Мада Грчка је ваљда званично хришћанска држава која прихвата истополне бракове. Али свакако је небитно, људи са материјално лошим условима не прихватају геј људе, просто ни не стигну да размишљају о томе јер јбг.
Ja sam o tebi upamtio samo da si jako visok... Dakle, potpuno suprotno zapamtim samo lepe stvari o vama...

Ružne brzo zaboravim. Nisam zlopamtilo.
То јер сам данас рекао да пуно једем. Свакако слабо памтим ишта око људи на форуму што би предложио свима.

Свакако слабо памтим ишта око људи на форуму што би предложио свима.
Osim kad ti neko dirne u dva omiljena zaštićena, neshvaćena i napaćena pustinjska plemena.

Baš ona dva koja, gde god na svetu da se pojave, sa svima uđu neki konflikt.

Jadni mali napaćeni...

Pritom ne znam šta ih kog vraga tako braniš, šta će ti to u životu...

I vrv nisi svestan da oni tebe nikad ne bi tako branili.

@ika

Rekao si već jednom ranije da si visok.

Slažem se u globalu s tobom.

Grčka verujem da je hrišćanska samo formalno a sekularna suštinski... za razliku od islamističkih država sa šerijatskim pravom...

As far as Vatican is concerned... Jedno je ne dati blagoslov na takav odnos, mada su i tu promenili ploču a drugo je inkriminacija takvog odnosa...

Biti islamista nije ok ali nije ni islamofob.

Јако лоше разумевање текста, врв зато и верујеш у те ствари. Свакако је боље да волим чланове осталих религија него да их мрзим.
Ако си стигао до дна те поруке, могао си и до оне где се види отворени антисемитизам с твоје стране, мада то је превише да се тражи од некога ко увек мисли да је у праву

Samo što uvek više prdite po islamofobima, čak i onima koji nikad nikog nisu ni takli, nego po islamistima. Čak i po onima koji su silovali ili ubili.

Vrh