Šta je novo?

Izbori 2024

@Cotra Je čini mi se bio u pravu, vezano da će vlast pući na ekonomiji. Još prošle godine je od izvoznice, Srbija postala uvoznik hrane. Primećuje se da poljoprivrednici smanjuju proizvodnju ili odustaju od iste. Još pre nadstrešnice su dolazili do izražaja znaci neofrživosti, a sada se umnožavaju. Objavi se pa se demantuje da su računi Elektroprivrede i PIO u blokadi. Beograd, ekonomski najjači, odustaje od većine planiranih projekata. Poslenjih pola godine je period političke nestabilnosti, koja čini Srbiju rizičnom za ulaganja i davanja kredita, a obaveze po već uzetim kreditima ostaju.

Ali, trebaće ekonomski genije da odpetlja sistuaciju. Vrlo jak i kompetentan politički program. A mnogo je više kao 2000-te, da nedostju "za" politike i znanje šta se hoće. Tada nam neki tamo G17+ crtaju napamet šta da se radi.
Potpisujem. Ne bio u koži novoj Vladi (ne ovoj kozmetičkoj, već istinski reformskoj).

Moraće da se donose mnogo nepopularne mere, a plašim se da trenutno raspoloživi kadrovi neće imati kapacitet da se uhvati u koštac sa ogromnim izazovima.

Kao što sam već negde i pisao (da li na ovoj ili nekoj drugoj temi), jedna lasta ne čini proleće. Mene najviše brine kakvo je trenutno stanje kadrova po državnim institucijama i ministarstvima, imajući u vidu da je sve degradirano. Uopšteno govoreći, taj sloj treba da iznese sveobuhvatne i korenite promene, a ministri su ti koji to treba da podrže i usmere.

Ministri ne rade operativan posao.

1745485405235-png.236202
I opet se vraćamo na ono:
9rt6mu.jpg

Naravno, ima i penzionera koji mrze SNS i rade protiv njega. Ali previše ih je koji su mu postali poslušni robovi.

Ili to...

Odnosno da budem precizniji: naravno da bih i ja voleo da u Srbiji u svakoj sferi vlada fer tržište, pa i na polju telekomunikacija i informisanja. Ali jbg...

Vrh