Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Eto direktnog dokaza o katastrofalno lošem planiranju detalja izgradnja novih saobraćajnica.
Ovde će totalni haos da nastane kada budu pustili od Preljine do Adrana, kad krene da se spaja saobraćaj sa autoputa sa lokalnim, barem dok se ne otvori kompletan Moravski koridor. Drugo, na tom mestu sada nije ni moguće napraviti kružni tok jer se odamah preko puta nalazi groblje.

Ovde će totalni haos da nastane kada budu pustili od Preljine do Adrana, kad krene da se spaja saobraćaj sa autoputa sa lokalnim, barem dok se ne otvori kompletan Moravski koridor. Drugo, na tom mestu sada nije ni moguće napraviti kružni tok jer se odamah preko puta nalazi groblje.

Moguće je, kao što je urađeno u Vrnjcima, tako da centar kružnog toka nije na pravcu Ibarske magistrale nego malo pomeren u smeru autoputa. Ima i više nego dovoljno mesta.

To sam i ja pomislio ali nisam hteo prvi da mračim,imaju otvoren posao na gomili stubova a oni rade jedan po jedan ili u najboljem slučaju dva odjednom.

Napisao je čovek da je snimano u 7 ujutro.
Какве везе има што је снимао у 7 ујутру када су радови на Коридору почели децембра 2019 а данас је април 2025 и посебно то што су се клели да ће до овог Видовдана бити пуштено Прељина - Адрани?

Какве везе има што је снимао у 7 ујутру када су радови на Коридору почели децембра 2019 а данас је април 2025 и посебно то што су се клели да ће до овог Видовдана бити пуштено Прељина - Адрани?
Ima veze kad je snimano, možda se stubovi rano ujutru skupe od hladnoće pa ih ne vidimo. Sad je baš zaladnelo, neka dronovi snimaju posle podne.

Idite bre, provozajte se malo magistralom od Preljine do Kraljeva, neće to još dugo da bude glavni put...
Lepo je... kamioni, pečenjare, traktori, gužva, prelepa priroda (ako uhvatiš momenat da pogledaš mimo puta), fin narod okolo, prostodušan i dobrodušan...
Šta ste više zapeli sa tim "sporo, sporo..." a garantujem da 90% vas što kukate nije dvaput posetilo taj kraj u životu. :)
A sporo vam... šta vam je sporo? Spori apdejti na Beobuildu? :)

Znam znam, ugovoreno davno, rasteglo se ko gladna godina, takvi smo kakvi smo, brzo će to biti gotovo, uživajte u nečemu pozitivnom, za promenu!
Ajde, šalim se malo, nema potrebe da penite oko neefikasnosti države i nepošovanje ugovora i neostatka penala i tako bliže... Opšta mesta, sve već poznato i rečeno, uživajte, proleće je...

Pa ti Perkane na svim temama relativizuješ stvari. To je kod tebe baš simtomatično. Treba pisati realno, kako jeste.
Projekti koji su papreno plaćeni , kasne godinama, bez odgovornosti i bez ikakve krivice.
Pa i kada se takvi urade, kvalitet je veoma upitan.
Sve te pare ćemo mi morati platiti, vratiti, kroz poreze, nareze, akcize i ne samo mi već i naša deca i unučad.
Sramota je da se gleda na takav način, trošenje NAŠEG novca.
Najtužnija stvar je, da je veliki broj života izgubljen na tim istim putevima.

Pa ti Perkane na svim temama relativizuješ stvari

Ajde, šalim se malo, nema potrebe da penite oko neefikasnosti države i nepošovanje ugovora i neostatka penala i tako bliže

Polako... kod nas očigledno stvar ide po sistemu :

1. Uđi u projekat nespreman, pa kad krene...
2. Prihvati produženja rokova jer si sam kriv za to, npr eksproprijacija i slično... pa kad se završi sa probijenim rokom od nekoliko godina...
3. Moli boga da sve frlje isplivaju u garantom roku, inače hebiga... i na kraju...
4. Hapsi za sve pizdarije koje su napravljene...

Nikad ne omane... uvek ovako.
Neminovno kao i izlazak sunca, koliko god se trudili da se stvari poprave.
Za utehu, ostane put na korišćenje - dobro smo prošli, mogla je ostati i ledina.

Ništa ja ne relativizujem, samo konstatujem realnosti života uz shvatanje da je progres kategorija koja se vremenski meri decenijama i da će na kraju sve to da se upristoji, samo što do tada ko živ ko mrtav. A prečice nema, što je više tražiš, više se kanališ.

Polako... kod nas očigledno stvar ide po sistemu :

1. Uđi u projekat nespreman, pa kad krene...
2. Prihvati produženja rokova jer si sam kriv za to, npr eksproprijacija i slično... pa kad se završi sa probijenim rokom od nekoliko godina...
3. Moli boga da sve frlje isplivaju u garantom roku, inače hebiga... i na kraju...
4. Hapsi za sve pizdarije koje su napravljene...

Nikad ne omane... uvek ovako.
Neminovno kao i izlazak sunca, koliko god se trudili da se stvari poprave.
Za utehu, ostane put na korišćenje - dobro smo prošli, mogla je ostati i ledina.

Ništa ja ne relativizujem, samo konstatujem realnosti života uz shvatanje da je progres kategorija koja se vremenski meri decenijama i da će na kraju sve to da se upristoji, samo što do tada ko živ ko mrtav. A prečice nema, što je više tražiš, više se kanališ.
Pa za sve što si naveo je kriva država i njeni činovnici, koji su postavljeni da obavljaju posao za NAS. Cenu toga plaćaju isključivo građani novcem, a oni koji su postavljeni, bi trebali da snose političke, moralne i krivične sankcije. Međutim, to je ovde ukinuto odavno.

Malo smo i mi krivi, kolega...
Svaki put kad uhvatimo krivinu, potplatimo policajca ili lekara, probijemo tavan ili vešeraj da drpimo par kvadrata, pa sve nek je i neuknjiženo, zatvorimo terase ciglom i PVCom, šta fali što spolja izgleda kao Bangladeš...

Malo mi se se.....re više od čistunaca na forumu koji bi da im država funkcioniše kao sat, a prvi bi bacali kamenje na gradsku skupštinu da se uvede propis o porezu od 10.000 dinara mesečno za sve koji su zagradili terase i naružili fasadu spolja... A zaboravili su da su im matorci te stanove otkupili na 1000 maraka, pa im nije dosta 60 kvadrata, pa bi da drpe još par zatvaranjem terase.

Nesavršen i hajdučki narod, kilava država... spojene posude... samo što se često ovo prvo zanemari, a nad ovim drugim se sablažnjavamo.

Nije nama vlast kriva što krade, nego nam je kriva što mi nismo na njihovom mestu.
I sve dok ovo bude preovlađujući mentalitet, boljitka nema.... dobijete ovo što imate...

Kad hoćeš da nađeš pravog krivca za probleme u državi, odi u kupatilo i pogledaj u ogledalo... ukazaće te se.

Sve je ovo rečeno uopšteno, ništa lično nikome ovde...
I ne, ovo NIJE RELATIVIZOVANJE - ovo je bolna istina.

Poslednja izmena:
Upravo je to relativizacija da smo svi mi krivi. Ne, ne može tako. Ja sam kriv kada ne platim porez, koji su oni zarezali, ja sam kriv ako prođem na crveno. Taj policajac koji je uzeo mito, je kriv, uključujući i mene koji sam mu dao.
E pa izvini molim te, a za šta su ONI krivi. Ovde u ovoj zemlji, ni za šta.

E pa izvini molim te, a za šta su ONI krivi. Ovde u ovoj zemlji, ni za šta.
Jok... krivi su za sva sranja koja su napravili...
I doći će to na svoje... samo treba vremena.

Zato vam i kažem... proleće je... uživajte malo, uskoro spajamo Adrane i Preljinu.
Pa to se jednom u životu desi. Treba se radovati.

Vrh