Pa zavisi, multi split sistem ili centralno hladjenje moze da postigneu bg nikada jug
koliko god da je dobra izolacija, leti je sauna
Za montažnu kuću banke daju kredit. Čvrstu gradnju ne. Ne verujem da se ove 1% mere odnose na izgradnju porodične kuće. Iznenadio bih se da je to moguće.Da li neko ima informacije o dokumentaciji potrebnoj za "kredit za mlade" u slučaju samostalne izgradnje kuće?
U dokumentu "Najčešće postavljena pitanja i odgovori" je spomenuto da je kredit dostupan i za te slučajeve ali nigde ne mogu da nadjem dalje informacije.
Da li neko ima neki savet?
Hvala.
Ni ja nisam ni razmišljao o toj mogućnosti dok nisam video ovo na sajtu ministarstva finansijaPogledajte prilog 233467
Kakvo je vase misljenje ako covek trenutno ima novac za garsonjeru u novogradnji na ok lokaciji ili za jednoiposoban stan na losijoj lokaciji u Beogradu.Kod nas je neko nepisano pravilo uvek važilo da je duplo jeftnije rentirati stan nego kupiti isti taj stan na toj lokaciji. Tako je bilo uvek. Sad se možda to malo poremetilo, ali po meni, ako kupujete za život, UVEK kupite! Nezavisno od računice! Uvek treba imati svoj stan!
Ovo je vrlo vrlo vrlo čudno. Ko živi kod roditelja trenutno, nije mu hitno i ne plaća kiriju a ima novca za plac (i eventualno još 10-20k preko) mislim da nema potrebe da razmišlja o stanu.Ni ja nisam ni razmišljao o toj mogućnosti dok nisam video ovo na sajtu ministarstva finansijaPogledajte prilog 233467
Ako mozeš sa 4 člana u garsonjeri ...onda je OkKakvo je vase misljenje ako covek trenutno ima novac za garsonjeru u novogradnji na ok lokaciji ili za jednoiposoban stan na losijoj lokaciji u Beogradu.
Da li je generalno bolje kupiti tu garsonjeru u izgradnji? Bez obzira da li ce se ziveti u njoj, rentirati ili prodati?
Pitao sam generalno za ulozen novac u takvu garsonjeru. Druga opcija bi bila jos sacekati ili kupiti veci stan na losijoj lokaciji.Ako mozeš sa 4 člana u garsonjeri ...onda je Ok
Sa garsonjerom na dobroj lokaciji i to u novogradnji ćeš biti odlično likvidan.Pitao sam generalno za ulozen novac u takvu garsonjeru. Druga opcija bi bila jos sacekati ili kupiti veci stan na losijoj lokaciji.
Racunam i da je moguce prodati tu garsonjeru kad se izgradi za 20-30% vise od ulozenog ukoliko bude potrebno.
Mislim da se ne placa taj porez ako u roku od 3 meseca kupim drugi stan.Uracunaj u tu racunicu i porez na kapitalnu dobit od 15%
Placa se ako ti to nije jedina nekretnina.Mislim da se ne placa taj porez ako u roku od 6 meseci kupim drugi stan.
Placa se ako ti to nije jedina nekretnina.
Znaci ako investiciono kupujes stan a vec imas nekretninu na sebi naravno da placas porez na kapitalnu dobit cak i ako kupis drugi stan posle.
Ako nemas nista na svoje ime onda mozes da izbegnes porez ako kupis drugi stan da, ali sam imao osecaj da pitas za investicionu kupovinu a ne za zivot, jer ko jos izmedju garsonjere za zivot i jednosobnog bi ziveo u garsonjeri![]()
Pa da, kasnije se useliš kod nekog, a ti možeš da izdaješ taj stanSve zavisi od potreba i lokacije. Taj potencijalni zivot bi bio od 2027
Pre svega gledam da sacuvam, oplodim ustedjeni novac i kupim ono sto smatram da je dobra kupovina.
Meni je trenutno i garsonjera dovoljna, ali se to moze promeniti za dve godine.
U tom slucaju osim prodaje mogao bih da izdam garsonjeru koja bi mi placala ratu za kredit za veci stan, a do tad bi skupio za ucesce.