Šta je novo?

Pešačka zona Zemun

Mislim da bi nam dosta bilo jasnije kad bismo saznali cenu zardinjere

Ovaj momak je baš pisao o tome, postavio sam priču na drugoj temi:
Ekonomski tigar i klimatske promene

saxie.jpg

Nisu mi jasne ove velike žardinjere ili kako ih već nazvati. Niti drvo može lepo da se razvije i poraste a kutije zauzimaju više mesta na površini nego što bi stablo sa nekom rešetkom preko pešačke površine.​
Skup pokušaj bonsaija, jer da bo drvo moglo uopšte da raste i živi duži niz godina, potrebno je isto s vremena na vreme vaditi iz ovih sanduka, pa orezivati koren i povremeno orezivati i krošnju, kako bi korenov sistem mogao da bude u balansu sa krošnjom, odnosno u mogućnosti da hrani samo stablo i krošnju. A to, em što nema ko da radi, em što obesmišljava ulogu drvoreda kao takvog.​

Obrazlozenje instalacije mada to je odgovor cisto da bi nešto rekli

Pustili su obe ulice, u Beogradskoj nisu iscrtali parking mesta, ne znam da li su i to promenili ili su zaboravili.

Јучерашњи чланак из Новости

СТАРО ЈЕЗГРО ЗЕМУНА: Реконструисане Београдска, Др Петра Марковића и Давидовићева улица отворене за саобраћај

Бојан Милић, 14. 02. 2025. у 10:01

СЕКРЕТАР за инвестиције града Београда, Лука Петровић, изјавио је да су завршени радови на три од укупно пет улица у Земуну, чиме је комплетирана прва фаза реконструкције.​

https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1460968/gledaj-svoja-posla-habeek-poslao-ostru-poruku-vensu

Јучерашњи чланак из Новости

СТАРО ЈЕЗГРО ЗЕМУНА: Реконструисане Београдска, Др Петра Марковића и Давидовићева улица отворене за саобраћај

Бојан Милић, 14. 02. 2025. у 10:01

СЕКРЕТАР за инвестиције града Београда, Лука Петровић, изјавио је да су завршени радови на три од укупно пет улица у Земуну, чиме је комплетирана прва фаза реконструкције.​

https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1460968/gledaj-svoja-posla-habeek-poslao-ostru-poruku-vensu

Pogresan link:

Ovaj grad tera gradjane da uzmu stvari u svoje ruke ako zele da ostvare prava dostojna coveka.
Treba svaki funkcioner da se stidi!

Da vas pitam, koliko zgrada u kojima ste bili ima funkcionalnu rampu za invalide?
Ako vasa zgrada nema, da li ste pokrenuli inicijativu da se napravi rampa ili bar lift? Niste invalid pa vam ne treba...? Naravno, nasa posla.

Sramota, 2025. godina je, a majke sa decom nam ulaze kroz garazu, jer ova varosica nije sposobna da nametne zakon kojim bi SVAKA zgrada morala da ima rampu za kolica.
Uopste nije pitanje novca, to za investitore nije nikakav trosak, prosto betonska rampa ali su se toliko osilili da ih to ne zanima. Da mogu, prodali bi stan bez ulaznih vrata.

Poslednja izmena:
Jos ce dobiti kaznu inace dosta neoborenih ivicnjaka na pešačkim širom bg
Mogla bi posebna tema imati mada imamo temu o rampama za invalide
Čak namestima gde rade nove trotare često ne spuste ivicnjak na nulu
Cisti bezobrazluk nadzora projektanta radnika svih u lancu

Vrh