Šta je novo?

Izbori 2024

Da, u stvari ovi Prečani su najveći problem, mrze Srbiju i nikada je neće osećati kao svoju državu.
Vučić poreklom iz okoline Bugojna. Šapićev deda iz istog sela odakle je i moj deda. Inače, za te Šapiće su uvek govorili da su lopovi (krali konje). Ovaj je samo nasledio osobine predaka. 😂

Dakle, Srbijom vladaju prečani.
 
Најлакше је за пораз оптужити друге. У пракси, опозиција је у глобалу имала бедну пропаганду, неуверљиве кандидате и није се потрудила да покрије сва гласачка места. Није било договора на нивоу целокупне опозиције. И опет, опозиција се није трудила да се додвори гласачима већ им је "отварала очи". СНС је дошао на власт на лажима и одржава се на лажима. И народ то воли.
 
Nema sta ja da budem zadovoljan ili ne. Djilas je kad je bio vlast uzimao jedva par procenata vise u Bg.

Da je opoziciona desnica kolektivno uspela da dobije bar trecinu glasova koju je uzeo SPN Beograd bi po bez Mestorovica. Tu trazi krivca a tu je i tvoj Ristic sa kojim si smarao ovde mesec dana.
Tacno i netacno.

SNS, SPS i Nestorovic imaju 49 posto u Beogradu.

Ne 49 posto odbornika, 49 posto glasova.

SPN ima 34,5.

Trecina od 34,5 je 11,5.

34,5+11,5=46.

49>46

Ako bi samo tako gledali.





Ako gledamo realnije i detaljnije, i SPN i desnica su morali da rade bolje i da bude veca izlaznost, isto kao sto i jedni i drugi nisu smeli da im glasovi odu SNS-u, SPS-u i pre svega Nesterovicu.

Verujem da je zabluda da je Nestorovic vecinski oteo desnici i SPS-u, on pored zalaganja da se prizna istina da je zemlja ravna i da su Srbi najstariji narod, takodje fura ni Kurta ni Murta pricu.

Medju velikim brojem ljudi, od kojih su mnogi bili i na majskim protestima i koji su bili spremni da glasaju za tu opciju Srbija protiv nasilja, javilo se nezadovoljstvo Djilasom i Obradovicem. Nezadovoljstvo je preslo u Kurta i Murta pricu, a Kurta i Murta prica se nastavila u glasanje za opciju koja je furala Kurta i Murta pricu tj. Nestorovica.

Znam, neozbiljno i neodgovorno, ali sto im se davalo povoda? Sto je opozicija dozvolila Murtinog pomocnika za kandidata za gradonacelnika ostaje pitanje. Ko to glasa zbog Djilasa? Koji je to procenat? Sta ce nam on?

Moralo je bolje, podjimo od sebe, nema opravdanja. Sta je bilo do nas, nismo uradili kako treba. 34,5 procenata je osnova, samo malo manje od toga je dobijeno prosle godine. Posle svega sto se desilo, procenat od prosle godine je sam od sebe narastao. Sve sto su imali da urade, nisu uradili kako treba, pocevsi od imenovanja Obradovica.

Beograd je bio zreo za pad. 35 je samo bila osnova koja se morala dizati.
 
Најлакше је за пораз оптужити друге. У пракси, опозиција је у глобалу имала бедну пропаганду, неуверљиве кандидате и није се потрудила да покрије сва гласачка места. Није било договора на нивоу целокупне опозиције. И опет, опозиција се није трудила да се додвори гласачима већ им је "отварала очи". СНС је дошао на власт на лажима и одржава се на лажима. И народ то воли.
Plaćaju, daju 20.000 penzosima, 10.000 srednjoškolcima. Jel treba opozicija da daje novac ili šta?
 
Тај део је најмање одлучио. Можда јесте код социјале, али како њима објаснити да су та давања лоша?
Прво што је одлучило код простог народа јесу Ђилас и Тадић као СНСова страшила. Онда иду наивна веровања да је Вучић нови Тита, српаки Путин. Па онда иду користољупци и уцењени послом.
 
Докле год елита Београда одбијала да се обрати Србији неће се ништа овде мењати. Са СПН то квази-елитистичко (мало)грађанско дистанцирање од "крезубе Србије" је достигло врхунац. Бавили су се неким апстрактним темама, потпуно неважним за садашњост и будућност, притом, то је група вођена оперативцем ДС-а, вучићевим доказаним сарадником.

Да су хтели власт и/или да имају имало мозга на чело листе или међу прваке би ставили неког рмпалију небеоградског акцента, из народа, као ДОС Вељу својевремено без ког иначе, питање да ли би уопште и било 5. октобра.

Мислили су да ће им оно махање српском заставом и бакљада помоћи али авај, народ види да су то радили ко пушком натерани.

Оно, заклети комунисти махали двоглавим орлом и круном, ево све вам верујем!
 
Poslednja izmena:
Dacic najavio ostavku zbog izbornog brodoloma.
Ucinice sve da ozivi raspalu stranku.
Sps je nekada davno bila jugokomunjarsko-levicarska stranka. Ako udju u koaliciju s Spn, koja je puna levicara, poletece Ivica Djilasu u zagrljaj. A sve u ciljuda vrati svoje stare procente, onih 11 ili 12%, a da Sale Antic bude gradonacelnik. Videcemo rasplet uskoro.
 

Čoveka ladno stavili na čelo liste bez njegovog znanja. Kako je moguće da ga je neko prijavio bez njegovog znanja? Još mu na RTS-u stavljaju sliku kao nosioca liste. Ma dajte ljudi, ovo je teška lakrdija. Kakvi izbori, ovo Vučić šteluje kako mu odgovara.
 
Sada sam ušao u kuću jer sam čekao zapisnike sa birališta u OŠ Pavle Savić gde je SPN pobedio na 8 od 9 birališta. Dan je toliko bio haotičan da sam pored jurnjave za kombijima koji se dovoze romi i stotina stanovnika RS koji imaju nove lične karte i ne znaju ni gde se nalazi biralište čak greškom dobio od strane ekipe SNS sendvič jer sam mislio da su oni SPN, a oni da sam ja SNS.

Razlog zašto nema rezultata za Beograd sada je jer su prvo brojani glasovi za parlament što je zakonska obaveza, a tek onda za Beograd što je završeno na nekim biračkim mestima tek oko 22-3h, ili na biračkom mestu 74 na Zvezdari u 1:18, pa sam zapisnik vozio u opštinski štab. Još ima birališta kao BM32 Učiteljsko naselje gde brojanje i dalje traje.

Bilo kako bilo, moramo sutra da protestujemo inače će to biti naš kraj.
 
Mnogi krive opoziciju za sve i svašta, i mada ima tu istine, činjenica je da je ovo prosto većinski debilan i nazadan narod kome se neke stvari ne mogu objasniti i to je to.

Pogledajte malo ljude u saobraćaju oko sebe, i to u jednom Beogradu, gde bi kao trebalo da sve bude na nivou. Ja svakog dana na putu do i od posla vidim bar 50 prekršaja (ne računajući parkiranje, koje je tek priča za sebe) i isto toliko degenerika ili psihopata za volanom. Vidim more imbecila koji ne mogu ni je jednu raskrsnicu da prođu a da se međusobno ne zablokiraju. Zatim, koliko divlje gradnje ima, koliko zgrada znate da nemaju nadogradnju ili da su građene po propisima? Manje ih je od 10% danas. Pola miliona nelegalnih objekata u zemlji sa 6 miliona ljudi. Indeks zagađenja 200 svaki dan kad nema vetra. Šta vi očekujete od takvog naroda, da većinski glasa za fine i poštene ljude i neki red i razum? Pa neće, naravno. Jel neko stvarno misli da sa takvim narodom može da gradi neko društvo? Ne može. Ovaj odnos, 30% normalnih naspram 20% osrednjih/ostalih i 50% debila je otprilike neki vrhunac koji se može očekivati ovde do daljnjeg. Eventualno 40-20-40. I to je to, jbg. U takvom društvu živimo. Bolje biti neće, bar ne uskoro.

P.S.
Kradikali i lažne patriote slobodno mogu da se protestno samozapale kao odgovor na ovaj moj post. Ionako su se ovim izborima sveli na statističku grešku, a mislim da im se i vođa-vojvoda polako sprema za odjavu s ovog sveta, pa taman mogu za njim.
 
Знао сам да је десница опет крива! И босанчероси! Дај бре да отпризнамо Републику Српску! Тракторијада брм брм! :rolleyes:

Чуди ме да је довукао само 40к. Да није упасивљен потпуном контролом и ненасилном, ненаседчком бг хипстераном која себе назива опозицијом довукао би он и 140к.

Činjenica je da je zatajila i da je glas mnogih koji su apsolutno protiv dramosera, ostao ispod crte! Mnogo faktora, sujeta i razjedinjenost (NS, DJB), savršena analitika mračnog maga, ubacivanje džokera taman tamo gde treba, SRS, Zavetnici (koji su opet zasluženo i kažnjeni, ali indirektno i Dveri) i naravno Nestor, koji je skinuo i desnima i SPS-u.

Sa druge strane, ono što SPN verovatno ne bi priznao je da je ovo njihov max i da ne bi imali ni ovoliko da su desno bili ujedinjeniji. Mnogi su ih videli kao najozbiljniju opoziciju, bar na nivou grada (isto važi za NADU, ne treba da se zanose da su toliko dobri)! Džokeri koji su njima skidali glasove su uzeli baš malo (Čeda, Srbija na zapadu).

Svakako apsolutni poraz. Em veleizdajnički dramoser sada ima veći prostor i legitimitet da i de jure završi ono što je obećao pre 10+ godina, em ni grad nije pao.

Докле год елита Београда одбијала да се обрати Србији неће се ништа овде мењати. Са СПН то квази-елитистичко (мало)грађанско дистанцирање од "крезубе Србије" је достигло врхунац. Бавили су се неким апстрактним темама, потпуно неважним за садашњост и будућност, притом, то је група вођена оперативцем ДС-а, вучићевим доказаним сарадником.

A da, za ovo si skroz u pravu, iako nikakve korene preko Drine nemam, a vala sam ih imao u ovom gradu i pre ovih velikih crvenih građanista. Valjda misle da je to građanstvo kvalitet sam po sebi. Brnabi nije mrsko da svrati da se pop*ša po ljudima u Jarkovu, ovima jeste.

Ista zamerka stoji i ovima koje nazivaju salonska desnica, mada sam glasao za Jovanovića na republici (i to zato što sam znao da sigurno prolaze, da ne bi propao glas), nikakva infrastruktura, ni ambicija kad se pređe Cvetkova pijaca ili blok 45.
 
Poslednja izmena:
Jel mogu na RIK sajtu da se prate beogradski kao parlamentarni i lokalni?

Ovako uzivo

Screenshot_20231218_025022_Chrome.jpg
 
Ja ne mogu da poverujem da je neki mračni mag prosto dešifrovao psihu glasačkog tela u Srbiji, pa se igra kao na tabli i poturi jednog džokera ovde, jednog tamo i rezultat ispadne baš kao što je projektovao.
Ono što mogu da shvatim je da tih nekih 35% birača glasa slobodno, a sve ostalo je na neki način dirigovano.
 
Mislim da je stvar u tome da prebrojavaju BG tek kad zavrse parlamentarne i lokalne.
 
Ma ne znam brate, sere mi se od izbora i izbornih komisija i njihovih nadležnosti.
 

01.23 - Vučić pobedio u Duboni​


Na biračkom mestu br. 14 u OŠ "Momčilo Živojinović" u Duboni, lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane odnela je pobedu sa 43.87 odsto osvojenih glasova. Prema podacima RIK-a na drugom mestu je lista Srbija protiv nasilja sa 27.59 odsto, zatim lista Branimira Nestorovića koja je osvojila 7.09 odsto glasova. Izborna lista Miloš Jovanović - Nada za Srbiju osvojila je 6.32 odsto glasova, dok je na petom mestu Ivica Dačić - Premijer Srbije sa 5.36 odsto glasova.

Bljuc

Ovim je sve rečeno. Imaš malo prosečno srpsko selo, blizu Beograda, blizu najvažnijih puteva. U njemu se odigravaju serije i serije incidenata i kriminala, koje onda jednog usled korumpiranosti države i dekadencije društva pređu u masakr i opšti pičvajz. Oko 30% stanovništva upotrebi mozak i odluči da je sad stvarno dosta i da nešto mora da se menja. Oko 50% odluči da sve treba da ostane kako jeste. Preostalih 20% nit smrde, nit mirišu, ili glasaju za neke fijuk alternativne opcije, ili bojkotuju oba nego umesto toga sanjare o Velikoj Srbiji, ili se bave lovom na HAARP i avione i šta ti ja znam (razni Šešeljevci, ravnozemljaši, monarhisti, četnici i svi ti "alternativni"). Dakle upravo onaj odnos koji sam pominjao malopre: ~30% normalnih i sposobnih, ~50% debila ili prodanih duša, i ~20% izgubljenih u prostoru i vremenu, mahom nezainteresovanih, beskorisnih i nebitnih, da ne kažem balasta društvu.

I to je cela nauka. To je to. To je Srbija.
 
Poslednja izmena:
Vrh