Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Jasno je meni šta ti misliš, ne polemišem sa tim. Polemišem sa ovom plimom "cancel kulture" na srpski način (diskvalifikuj one koji smetaju propagandi kao hejtere, tajkune, ovakve onakve, mizantrope jednom rečju:)). Bezvezno je to i kada dolazi sa vrha piramide, a kada dolazi kao talas odozdo... još je bezveznije :D . U tom smislu tvoj post je uzet kao šlagvort, a bez njegove ironije, dinar za dinar. :)
Onda je sada pravi trenutak da neko napravi retrospektivu rokova za završetak ovih par km puta, i da se podsetimo kada su radovi započeti.
Ovo nije sada nije prvobitni rok, zar ne?
 
20230330_161437.jpg

20230330_161839.jpg

20230330_161842.jpg
20230330_161856.jpg

20230330_162149.jpg
 
Kao neko ko živi tu nadam se da neće biti bukobrana. Kao što je rečeno ako nisu potrebni na ostalim nNovobeogradskim bulevarima nisu ni ovde. Biće ižvrljani u roku od odmah i generalno će ružiti kraj. Nek se posadi par drvoreda kad već ima mesta.


A imam pitanje. Dal ima šanse da ovde bude postavljena jedna od onih NAXI kamera za praćenje količine saobraćaja na glavnim ulicama u gradu. Kad je poslednji put instalirana jedna nova takva
 
Jasno je meni šta ti misliš, ne polemišem sa tim. Polemišem sa ovom plimom "cancel kulture" na srpski način (diskvalifikuj one koji smetaju propagandi kao hejtere, tajkune, ovakve onakve, mizantrope jednom rečju:)).
Malo ste preterali i jedni i drugi. Toliko.
 
Pa, dobro nije kraj sveta. Preskočiš šta ti se ne sviđa :)
 
Ko je smislio ovo pešačko ostrvo. Znači ako kao pešak hoću iz Lidla u vinogradsku moram prvo da pređem sa ostrva na desnu stranu Ivana Ribara, a onda sa te strane da se vratim na isto to ostrvo i da nastavim ka vinogradskoj.

Biće to jedno predivno blatnjavo pešačko ostrvo.
 
Zar je značaj ove saobraćajnice toliki da zaslužuje više komentara nego sve ostale teme zajedno.
A da ne govorim o desetinama snimaka dronovima svaki dan.
Ja sam za to da se snima i pogledaću većinu tih snimaka. Ali šarajte malo. Ne znam što su se svi navalili na ovaj jedan kružni tok?
I svi ovi kritičari, ili idealno ili ništa. Pa svi smo mi radili projekte, pravili kuće, ... I uvek smo grešili, nikad idealno.
Budite realni, zahtevajte moguće.
 
Evo meni nije, objasni mi. Meni se vise cini da je dosla jedna druga grupa (beginnera) da od ovog strucnog i bez cenzure foruma naprave pink i happy, verovatno po zadatku. Ovde je uvek postojala konstruktivna kritika, dobri predlozi i prave informacije, a u poslednje vreme upravo ti podaci i informacije ne mogu da dodju do izrazaja od ovih drugih koji sve hvale po svaku cenu. To ljudi koji su preko 10 godina na forumu i koji su ovde jer upravo beze od zatrovanog medijskog prostora i ne podnose i na neki nacin brane.
Bolje da se ne delimo na beginnere i nebeginnere, nije to merilo ničega, ne ubacujte me niukakve rasprave jer ne stajem ninačiju stranu, kažem ovo čisto radi reda.
 
Zar je značaj ove saobraćajnice toliki da zaslužuje više komentara nego sve ostale teme zajedno.
A da ne govorim o desetinama snimaka dronovima svaki dan.
U Beogradu od infrastrukturnih projekata nema ništa drugo sem ovoga i obilaznice, pa su svi navalili na ovo, kada (ako) bude više projekata biće ravnomerno.
 
Ma slažem se ja da je ovo značajna saobraćajnica, nego se tolika gungula podigla.
I ja jedva čekam da se provozam tuda kad dođem u Junu.
Nije baš da se ne radi po Beogradu i Srbiji. Ali trebaju stvari da se završavaju.
Ima li neko mesto gde su izlistani svi trenutni projekti i njihov stepen završenosti?
Mislim da bi to biila poduža lista, a većina objekata bi bila na oko 30%
 
Sutra planiram da bicikliram do tamo, usput da slikam i Bulevar Patrijarha Pavla ojim svakodnevno prolazim kolima ali ne vidjam radnike. Da li je zausta otvaranje sutra, do 5h?
 
Zavisi sa koje tv praviš listu.

Uzgred, kada praviš svoju kuću ne plaćamo te mi kao društvo, pa da li grešiš ili ne je samo tvoja stvar. I obrnuto.

Niko ovde ne traži nemoguće, nego kritikuje što *projekat * nije završen kako je i projektovan. I to vam smeta? Da li je realno da su vam toliko pali standardi? Ovde mislim uglavnom na mlade generacije...
 
Nisu, ovo je tužna slika naše neemancipovane javnosti, na žalost. Zaboravili smo da budemo pažljivi sa sopstvenom zemljom, osim da vičemo parole u (v)etar.

Živela Srbija, eto ok sam sad...
 
Bukvalno mislim da su i Vesić i Šapić napravili lažne naloge ovde i prodaju maglu.
Samo spominjane ove dve persone u ovom kontekstu na građevinskom forumu je bukvalno isto i to rade i ovi sa druge strane. Ali bukvalno.
Ne zameri mi ali to je meni isto. 1/1
 
Ne shvatam šta ovi komentari iznad znače. Ja stvarno pitam ima li neka lista procenta završenih projekata?
Evo sam na brzinu sastavio moje viđenje završenosti projekata u BG;

Obilaznica do Bubanj Potoka - 95%
Gradska saobracajnica NBg - Surcin - 99%
Prokop -70%
Rekonstrukcija Aerodrom Nikola Tesla - 90%
Spoljna Magistralna Tangenta (SMT) - 20%
Bulevar patrijarha Pavla - 25%
Autobuska stanica NBg - 40%
decja bolnice Tiršova 2 - 5%
Metro Depo i 1. linija - 2%

Rekonstrukcija Sava centra - 40%
Rekonstrukcija zgrade BIGZ-a - 20%
Rekonstrukcija Beogradanke - 80%
 
Vrh