Šta je novo?

Zoniranje Beograda - gde se moze videti ?

Pegasus

Higher intermediate
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Pohvaljen
571
U poslednje vreme sve ceshce se spominje novo zoniranje Beograda, od kojeg zavise visine komulanih taksi za firme, cena legalizacije , novi porez na imovinu koji ce biti dosta skuplji nego zadnjih par godina,itd...

Danas na Avali je bila emisija u vozi novog poreza na imovinu gde je zena iz uprave javnih prihoda Beograda,rekla da su strucne sluzbe grada uradile zoniranje i da ce od toga zavisiti trzisne cene i poreske osnovice, pa me zanima gde se moze videti takav dokument kako bi znali koji delovi grada pripadaju kojim zonama?
Da li je zoniranje uradjeno nezavisno od drugih raznih sluzbi ,pa ih onda one koriste za gorepomenute namene,ili mozda svako od njih koristi svoju verziju zoniranja?

Izvinjavam se ako sam pogresio sobu,ali ova tema ce imati sve vishe znacaja u buducem planiranju mesta za rad i zivot velikog broja Beogradjana,pa stoga milsim da ce biti korisna.

Pozdrav

Evo da sam sebi odgovorim posel par dana, uspeo sam da nadjem odluku grada Beograda sa pocetka 2010god, dodushe tekstualna je , bilo bi bolje da ima grafikili slika ,ali se iovako moze shvatiti koji delovi grada pripadaju kojoj zoni.

http://www.finansije*******gd.org/tempdatkorisnika/Odluka_BG_ZONE.pdf

Nadam se da ce nekom znaciti ova inforamcija,a ako ima onih koji imaju sliku BGa sa ovim zonama,molim ih ovim putem da ih postuju u ovoj temi.

Poz

Evo napokon nadjoh i skicu ,dodushe ne bash puno preglednu u novoj odluci o komunalnim taksama grada Beograda za 2011godinu.
Koga zanima moze da pogleda i nove tarife konulanih taksi,na prvi pogled vidim da su usvojili vracanje komunalnih taksi za isticanje firme na okvirne nivoe iz 2009god(pogotovo za mala doo koja imaju 70% poreskog umanjenja i srednja doo koja imaju 40%) ,a vlasnicima splavova su digli dosta visinu taksi.

http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2010/45-2010.pdf#view=Fit&page=32

Nadam se da ne dosadjujem sto postujem sam u ovoj temi :) Ako nadjete slicnu skicu kao iz ovog linka ali u boljoj rezoluciji ili vecu i u boji,
pustite link u ovoj temi.

Vrh