Šta je novo?

Zgrada Narodne skupštine Republike Srbije

Da li ste za vraćanje stare ograde oko zgrade Skupštine Srbije?

  • Da

    Glasovi: 103 62,0%
  • Ne

    Glasovi: 49 29,5%
  • Nisam siguran

    Glasovi: 14 8,4%

  • Ukupno glasača
    166
Stvarno neverovatno da su slepci predvideli i asfaltirali prilaz umesto da su postavili iste poloče ili eventualno kocku.

skupstina-srbije-plato-220818-02.jpg
skupstina-srbije-plato-220818-03.jpg
 
Ograde će verovatno da stoje još dugo, jer SNS voli da opasava najviše institucije ogradama. Pa tako imamo ograde oko SkupSline, oko Andrićevog venca a bila je do skora i složena ograda ispred sedišta RIKa (stare SkupSline Srbije), kad su se bojali da se ne digne kuka i motika posle izbora.
 
džabe su se bojali - mlohava opozicija, reagovala je poslovično mlohavo...
 
Jedan interesantan tekst o izgradnji zgrade Narodne skupstine

 
Što se mene tiče, kriv je zavod za uništavanje spomenika, kao traže da se koriste originalne ploče, ali ne traže da se radi po originalnom projektu gde nema ovih asfaliranih delova.
 
Emmm, gledam ove što kampuju ispred i zapitam se - koliko oni već sede tu? Jel ima dve godine? Sigurno nisu bili pre jula 2020. jer su pre toga bili policijski dani a nakon toga i protestantski dani. 😁 Ali posle je sve to okončano i meni se sve čini da su se oni nastanili tu na jesen-zimu 2020. Mislim da je bio taj period jer se sećam da sam se baš pitao kako postavljaju šatore tu baš tad kad kreću hladnoće i vetrovi.
 
Sede ~ od izbora 2020. jer je po njima neustavno uvedeno vanredno stanje i rokovi koji su odloženi zbog toga nisu mogli da budu a onda se sve resetuje na početak u smislu da okupljeni građani formiraju skupštinu koja treba da raspiše izbore...

Tako da su oni, po njima, jedini legitimni sabor srpskog naroda i skupštinu iza od tih izbora na ovamo ne priznaju...

Treba samo prići i pitati ih, rado će da ti još bolje svojim rečima objasne, imaju dosta slobodnog vremena za to ;)
 
Stoje tu još od januarskog referenduma, kada su proglasili ,,Privremenu skupštinu naroda dostojnog Srbije"...

Da sve bude još luđe (žao mi je što ne mogu da nađem), kada su počinjali radovi, usvojili su rezoluciju o zabrani rekonstrukcije platoa jer remeti rad Privremene skupštine... 🤣🤣🤣🤣

Edit: Našao...
odluka-zaustavljanje-gradjevinskih-radova-oko-skupstine.jpg
 
Poslednja izmena:
Stvarno neverovatno da su slepci predvideli i asfaltirali prilaz umesto da su postavili iste poloče ili eventualno kocku.

Pogledajte prilog 143374Pogledajte prilog 143375
A znaš šta je još neverovatnije? sad kad se već krenulo u tu rekonstukciju, da nije zabranjen pristup automobilima, osim nekim protokolarnim, da nije vraćena kovana ograda s bedemcicem, da nije uređen plato oko čitave zgrada. Sve se radi polovično i nakaradno. Zato sve i jeste tako kako je.
 
Uspeli da pomere kampere sa glavnog ulaza u skupštinu niže ka Trgu Nikole Pašića. Da nije promocije kadeta, tačno ih niko živ ne bi pomerio ni metar.
 
Vrh