Šta je novo?

Brankov Business Centre (Ex Zgrada Beobanke) - Zeleni Venac

Nema garažu, samo prolaze ka malom parkingu iza zgrada.

Ceo taj kraj je jedno veliko odvratno zagađeno slepo crevo. I kao što već rekoh, zgradu Beobranke treba srušiti. Da ima ikakav potencijal, odavno bi bila iskorišćena. Ovako jedino stoji da ruži grad i zauzima mesto.
 
Moze se obezbediti garaža za zgradu to je projekat i predviđa samo treba neko da nadje svrhu da li kanc prostor da li hotel sa 3 zv ili nešto treće tipa studentski dom hostel....
 
Sto kaze Disa...najvise bi mi se svidela ideja hotela sa 3 zvezdice (ako se ne varam, neko istrazivanje je pokazalo da Beogradu nedostaju bas takvi hoteli, te kategorije)
 
Мени се свиђа идеја о студентском дому. Ту је најмања потреба за паркингом.
 
Верујем да је и најјефтиније направити студентски дом. Зграда је го костур, собе се могу формирати једноставно гипсаним зидовима, а инсталације да се провуку у спуштеном плафону.
 
Vesić je večeras održao Facebook live i odgovarao na pitanja gradjana. Neko ga je pitao za Beobanku i rekao je da bi radovi trebali krenuti do kraja godine, eto čisto da se zabeleži negde da je rečeno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814383#p814383:yx2v02n0 je napisao(la):
Labud » Ned Jan 17, 2021 5:13 pm[/url]":yx2v02n0]Vesić je večeras održao Facebook live i odgovarao na pitanja gradjana. Neko ga je pitao za Beobanku i rekao je da bi radovi trebali krenuti do kraja godine, eto čisto da se zabeleži negde da je rečeno.

Hvala na informaciji. To "do kraja godine" je bez preterivanja jedan od najvećih fetiša naše političke klase :D Što s'tiče zgrade beobanke, da li onaj projekat sa zelenom fasadom još uvek važi?
 
Реконструкција зграде Беобанке ће бити завршаена за две, две и по, највише три године.
 
Poslednji put je Vučić u prošloj kampanji najavio za proleće prošle godine da kreću radovi. Tako sada Vesić za potrebe predstojeće kampanje najavljuje opet istu stvar.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814383#p814383:1rpig7l0 je napisao(la):
Labud » 18 Јан 2021 02:13 am[/url]":1rpig7l0]Vesić je večeras održao Facebook live i odgovarao na pitanja gradjana. Neko ga je pitao za Beobanku i rekao je da bi radovi trebali krenuti do kraja godine, eto čisto da se zabeleži negde da je rečeno.
Да допуним @Лабудову поруку постављањем дела чланка и одговора Весића о згради Беобанке:

ОБНОВА ЗГРАДЕ БЕОБАНКЕ
ЗГРАДА Беобанке на Зеленом венцу годинама представља право ругло, али би према Весићевој најави до краја године требало да почне њена дугоочекивана обнова. Страни инвеститори тренутно раде пројекат за уређење оронуле вишеспратнице, а настоје да купе и суседну зграду како би добили више корисног пословног простора.
https://www.novosti.rs/c/beograd/vesti/ ... ao-pitanja

Значи има шансе да се прошире !
 
Да ли мисле на зграду ЕДБ у Царице Милице?
 
Jeste, garden fasada i još će da se prošire..i sve to na kraju godine...ajte molim vas...

Ozbiljnost investitora i države se itekako pokazala u ovom imaginarnom projektu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Реално једини добар епилог би било рушење тог предимензионираног, азбестног ругла и градња нечега што поштује висину те целине. Држим палчеве да је ово још једна изговорена неистина дотичног господина.
 
Ocigledno da im kupovina EDB dela zgrade jedino resenje za parking, a izgleda da tu neko koci i tvrdi pazar
 
EPS bi trebao da iseli ovaj poslovni prostor i onaj u Balkanoskoj u Blok 20 ali tamo ne završavaju onaj davno započeti objekat. Do tada su na više adresa među kojima je i ova.
 
Neka kupe EDB i od tih para sami zavrse zgradu u bloku 20
 
neka izgrade i prekoputa jos visu zgradu od te i naprave parking ispod celog zelenog venca eto dobitka za investitora a i za nas. Ja mislim da blok ispod pijace treba da se ukloni i pretvori u livadu kako bi se oslobodio vidik, sa terase z.venca je jedan od najlepsih pogleda u gradu posebno na zimski zalazak sunca. Zamisli kupis leba vruceg na pijaci rasprostres na livadi ispod pijace cebe legnes i pojedes sav leba. Neodoljivo.
 
Jer, Beograd već nije dovoljno prenatrpan i haotičan, pa nam još samo treba nova soliterčina i zastoji na tom inače haotičnom, odvratnom, zagušenom i pretrpanom kutku grada...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815649#p815649:2u4bceb9 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 22 Jan 2021 11:03 am[/url]":2u4bceb9]Jer, Beograd već nije dovoljno prenatrpan i haotičan, pa nam još samo treba nova soliterčina i zastoji na tom inače haotičnom, odvratnom, zagušenom i pretrpanom kutku grada...

Zatrpan je i njujork pa mu to daje smek da nije solitercina bio bi ko bruklin. Beograd nije grad muzej poput praga ili pariza, prilicno je krezub i raznolik tako da meni solitercine ne bi narusile nista nego samo unapredile. Ta lokacija inace place za dominantnom vizurom iz pravca tunela umesto raspalih kalkana.
 
Njujork je jedan jedini u svetu, a i taj šmek mu opada iz decenije u deceniju.

Ne kažem da Beograd treba da bude muzej, čak sam protiv takve ideologije i mentaliteta. Ali je suludo na silu menjati ceo taj kraj oko Zelenog venca zbog postojanja zgrade Beobanke, pa ko veli ajde sad kad imamo jednu da dobijemo i drugu. Treba da bude obrnuto. Ta rugoba treba da se sruši ili da se bar otfikari 8 spratova.
 
Ne shvatas nece se srusiti svakako, ona je cinjenicno stanje tu jer apsolutno ne postoji taj koji ce koji ce par desetina miliona evra da potrosi na rusenje umesto na zaradu. Drugo meni nije rugoba, sa dobro odradjenom fasadom moze da upotpuni taj prostor umesto da ga unakazi.

Njujork nije jedini u svetu imas i toronto i sidnej i auckland, i melburn i vankuver imas i san francisko i sijetl. Smek ne opada zbog arhitekture, naprotiv nego zbog drustveno ekonomsko politickog eksperimenta zvanog kovid i sl. Naravno ja ne tvrdim da tako treba da se gradi svuda ali na mestima na kojima je to zateceno stanje + na lokacijama na kojima to lezi nije problem. Ima ih nekoliko po gradu a ova lokacija je po meni jedna od najboljih u tom smislu.
 
Ona je činjenično stanje sa dva poslednja sprata koji nemaju građevinsku dozvolu i ne zadovoljavaju seizmičke propise. I vlasničkim papirom u rukama vrlo dubiozne kompanije koja već godinama ništa ne radi sa njom, niti ima naznaka da će uraditi (osim slatkih pričica i laži).

U Njujorku sam bio lično, kao što rekoh, nema tog šmeka odavno. Svakako je pun interesantnih sadržaja, ali svoj nekadašnji šarm je izgubio još odavno. Ostali gradovi koje si naveo nisu ni blizu toliko natrpani kao on.

A što se Beograda tiče, u njemu soliterčine i neboderi treba da se prave na Novom Beogradu na potezu od Ušća do Blokova. Tako da brdoviti ''amfiteatar'' starog dela grada okružuje i ''sliva se'' ka ravnicama na kojima će biti, tj. bi trebalo da budu neboderi. O tome sam pisao na temi o Savskom afmiteatru ako se dobro sećam. Graditi neboder na vrhu brda u starom delu grada, opterećenim saobraćajem, zgusnutim i već odvratnim rasporedom i izgledom, je urbicid.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815646#p815646:1nwrzl89 je napisao(la):
Ventilator_BGD » 22 Jan 2021 12:01 pm[/url]":1nwrzl89]neka izgrade i prekoputa jos visu zgradu od te i naprave parking ispod celog zelenog venca eto dobitka za investitora a i za nas. Ja mislim da blok ispod pijace treba da se ukloni i pretvori u livadu kako bi se oslobodio vidik, sa terase z.venca je jedan od najlepsih pogleda u gradu posebno na zimski zalazak sunca. Zamisli kupis leba vruceg na pijaci rasprostres na livadi ispod pijace cebe legnes i pojedes sav leba. Neodoljivo.
Leba bi se i najeo, ali zimski zalazak sunca tesko da bi gledao, jer ga je pokrio BNV... Steta, nije losa ideja, ali eto, nece moci... ni danas ni nikada. Jedino ako ga Arapi i braca ne sruse jednog dana, opet citaj: nikada!
 
Vrh