Šta je novo?

Brankov Business Centre (Ex Zgrada Beobanke) - Zeleni Venac

Bolje nikada ni da ne započnu, projekat je bio debilizam od početka. Nisam protiv zelenih fasada ali bi ta zgrada izgledala odvratno a ne bi se ni uklapala u okolinu. Znamo dobro da ovo nije Nemačka firma oni se nikada ne bi blamirali ovakvim projektom.
Stattwerk, tajkunska firma koja pripada Srbinu u Nemačkoj ima samo par projekata, od kojih je jedna ova neverovatno inspirativna, možda najinspirativnija rekonstrukcija decenije.
stw-o90-fassade.jpg

E sada nemojte mi reći da su oni samo tako imali 4,25miliona evra da kupe tu zgradu.
Ja se samo nadam da će neko ozbiljan otkupiti tu zgradu i vratiti joj stari sjaj, naravno modernim prozorima itd. ali uglavnom stari izgled.
 
Nece od toga nista biti jos dugo, dugo. Cudno je da nikom nije u interesu da se resi vise ta zgrada, jer ipak je to u samom centru grada, a i ujedno je najvece ruglo grada Beograda.
 
Jedno je sigurno, bolje da stoji i ovako dok se ne pojavi neko ko ce zgradu rekonstruisati u lep moderan poslovni prostor kako i treba da izgleda. Fala bogu pa izgleda nema nista od onog cirkusa sa biljkama.
 
Sto ste svi protiv zelene fasade ima toga po svetu....
 
Nadam se da si ovo ironično napisao. Meni se inače dopada ta ideja zelenih zidova itd. Na primer u Meksiko Cityju su ozelenili stubove nadvožnjaka. Bilo bi interesantno ozeleniti tržne centre pošto oni ni onako uglavnom nemaju prozore, pitam se zašto to ovim investitorima kod nas do sada nije palo na pamet.
Osim toga i dalje nemamo zelenih krovova ne razumem zašto...
 
Slazem se sa onima koji misle da ovo ipak treba da bude jedna moderna poslovna zgrada, nikako dzinovska saksija u centru grada.
 
Не знам зашто, али мислим да би зграда лепо изгледала застакљено као кула Ушће
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620585#p620585:ozigw6ur je napisao(la):
Nebojsa » 05 Мај 2019 04:48 pm[/url]":ozigw6ur]Jedno je sigurno, bolje da stoji i ovako
А ја знам некога, и то баш са Беобилда, није @Небојша, ко се јако радује да ова зграда остане што дуже, оваква каква је.
 
Možda nema ništa od rekonstrukcije Beobanke, ali barem znamo da imaju bazen na krovu. :lol:
Untitled.png
 
Poreska uprava savski venac iseljena od 1 jula
 
To znaci da su radovi poceli u januaru ove godine,posto je rok 15 meseci... Oce li jednom reci istinu?
 
Loše je "uhvatio" onaj ko je pratio gostovanje Vučića na Prvoj. Rekao je da će u februaru/martu početi radovi, i da kasne zbog naše strane (misleći, verovatno, na birokratiju).
 
Kakve veze predsednik ima sa bilo kakvom zgradom u Beogradu...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643181#p643181:269xbn7f je napisao(la):
Piccolo » 29 Јул 2019 01:59[/url]":269xbn7f]Kakve veze predsednik ima sa bilo kakvom zgradom u Beogradu...
Да је све како Бог заподева, не би имао никакве. Пошто није, он има везе са сваким градилиштем, сваком фабриком, сваком манифеставијом..
 
Kao predsednik Srbije, nije ovlašćen da se oglasava o prodaji zgrada,a kamoli o planovima privatne kompanije iz Nemačke...
 
Bazen bi dobro došao Beogradu za razliku od gondola, jarbola i sličnih gluposti...
 
Vrh