Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Da li ste primetili da su četinari ove godine počeli dosta da propadaju. Tu mislim na borove, tuje i kleke prvenstveno.

Kod njih se vide delovi koji su potpuno osušeni, a mogu se primetiti i primerci koji su se skroz osušili.

IMG_5801.jpeg
IMG_5803.jpeg
IMG_5804.jpeg
IMG_5808.jpeg
IMG_5807.jpeg
IMG_5806.jpeg

Iskreno se nadam da je ovo normalno, ali ove godine sam počeo malo više da se "ložim" na zelenilo, pa mi malo bode oči.

Da li ste primetili da su četinari ove godine počeli dosta da propadaju. Tu mislim na borove, tuje i kleke prvenstveno.

Kod njih se vide delovi koji su potpuno osušeni, a mogu se primetiti i primerci koji su se skroz osušili.

Iskreno se nadam da je ovo normalno, ali ove godine sam počeo malo više da se "ložim" na zelenilo, pa mi malo bode oči.​
Kleke nisam primetio da se suše, čak naprotiv, rekao bih da bujaju nenormalno.

Što se tiče borova, oni znaju da budu zeznuti za održavanje. Meni nikako ne uspevaju, tako da sam digao ruke od njih. Sa druge strane, oni imaju tendenciju da odbaciju donje grane a da im ove na vrhu rastu najnormalnije. Mada, kod mene u kraju, i crveni i ovi drugi (ne razlikujem baš najbolje beli od crnog) rastu, da kucnem u drvo, super.

Tuje vrlo često propadaju jer su najčešće neadekvatno posađene, nestručno orezivane i na sve to, ili previše ili premalo zalivane.

Ono što sam zapazio godinama unazad, je da smrče (smreke) koje se kupuju sa busenom za Novu godinu, većinski se ne primaju jer su nestručno vađene iz zemlje.​

Pogledajte prilog 239940Pogledajte prilog 239941Pogledajte prilog 239942Pogledajte prilog 239943Pogledajte prilog 239944Pogledajte prilog 239945
Iskreno se nadam da je ovo normalno, ali ove godine sam počeo malo više da se "ložim" na zelenilo, pa mi malo bode oči.
Очекивана последица паклених и сувих лета, дрвеће је исцрпљено, болесно, а зиму је дочекало изнемогло и то их је докрајчило. Сви који имамо викендице смо у шоку од штете.

Vrh