Šta je novo?

Zeleni venac

Управо тако @Дуле, Нови Београд је најбоље место за живот у Београду. Али ипак најбоље на Новом Београду је на Бежанијској коси, зар не.
Мада сам живео и у блоку 2 и блоку 38, али Бежанијска Коса је Бежанијска Коса. (y)

Ne bih da širim diskusiju, ali NBG je najbolje mesto za život u Beogradu, naročito deo oko Fontane.

Skoro Svako ko je živeo na NBG će to potvrditi :)
Рекао бих да је мислио да се лоше завршило у контексту саобраћаја/паркинга и сл. Аутомобили су били и остали слаба тачка целог Новог Београда и из деценије у деценију се исти све више деградира / бетонира због њих

Управо тако @Дуле, Нови Београд је најбоље место за живот у Београду. Али ипак најбоље на Новом Београду је на Бежанијској коси, зар не.
Мада сам живео и у блоку 2 и блоку 38, али Бежанијска Коса је Бежанијска Коса. (y)
nije sto je komsija ali Gaga je u pravu :grand: , a ja donosim iskustava i sa Miljakovaca a i iz bloka 23
pakuje se polako i BK ali samo do 4-5 spratova i svi novi objekti imaju odgaovarajuce garaze tako da ne vrse prevliki pritisak na postojecu parking infrastrukturu
sa surdukom od KT na kraju Vojvodjanske do Grcke i sa T6 na bezaniju bi se vratio i mir u smislu saobracajnih guzvi
NBG je 3x humaniji za zivot od bilo kog dela starog grada, ali i to se smanjuje, jer pre 15 godina je bio 5x bolji.

Није довољно да живи тамо, него да је променио пуно адреса у Београду, па онда може да одмери где је најбоље.

Ne bih da širim diskusiju, ali NBG je najbolje mesto za život u Beogradu, naročito deo oko Fontane.

Skoro Svako ko je živeo na NBG će to potvrditi :)

Moram priznati da ne razumem to mišljenje uzimajući u obzir nedostatak klasičnih ulica i preplavljenost visokim, sivim, išaranim i neurednim zgradama.

Na mebe bi ta NBG blokovska estetika imala jako deprimirajući uticaj. Ne verujem da bih mogao da se osećam vedro i radosno u tom okruženju.

Ali ne sudim drugima ako im se to svidja.

Još ti samo fali da si živeo i rastao kući sa dvorištem i baštom pa da uvažimo tvoje mišljenje :)
evo ja sam ziveo i u kuci, pa to ne menja da je BK najbolji kraj (u kuci ili zgradi)
eno ti kuca do kuce na krstu i vracaru, ma milina za zivot na 2 ara placa i dvorista velicine prosecne terase iz bloka
Na mebe bi ta NBG blokovska estetika imala jako deprimirajući uticaj. Ne verujem da bih mogao da se osećam vedro i radosno u tom okruženju.
jeste sivo, ali osim par novih kompleksa (i na NBG i u starom delu grada) sve je sivo, prljavo i raspalo na teritoriji celog grada, sta vise, starije zgrade u centru izgledaju kao Varsavski geto 1945 od brige grada i onih koji zive u njima, a NBG betonu se bar ne moze zameriti da izgleda trosno i rosavo ko tinejdzersko lice

Zapravo, u Beogradu je sve manje kuća, proždiru ih zgradurine i to ne neke manje, skladne i estetski prihvatljive nego uglavnom predimenzionirani simplistički šporeti. Porodične kuće i bašte ispred će u Beogradu uskoro biti izumrla vrsta.

A sve to u zemlji kojoj se populacija brzo smanjuje, a ne raste. Tako da realne potrebe za tolikim zgradurinama i nema. Ali moraju da se peru pare i da se upumpava mrtvi kapital.

A mi svi ćemo jednog dana žaliti za starim Neimarom, Dorćolom, Vračarem, Zvezdarom... Mislim na one delove gde su bile kuće a gde je bilo sređeno. Ne na udžerice i kolibe.

Em nema kuća, em su stanovi uglavnom jako mali.

Dokazano je da su rasprostranjenost kuća i veličina stanova koji se grade u nekoj zemlji povezani sa natalitetom.

Obratio sam danas pažnju na ovaj super korisni znak (želeo bih više da ih viđam po Beogradu, naročito na NBG)

brankova brojevi znak.jpg

Međutim, ono što ću teško ikada progutati su lokacije stubova za znakove.

Ovaj je stavljen na sred pešačke putanje.

brankova brojevi znak sire.jpg

Mogli su bez problema da ga metnu skroz desno uz zgradu, ili možda čak i pored bilborda (kome nije tu mesto, ali to je već druga priča)

Vrh