Po cemu su K.Brdo i Miljakovac bolji? Bukvalno sam pre dva dana zavrsio papire oko prodaje stana na K.Brdu gde sam ziveo zadnjih 15ak god do pre selidbe - i eto tvrdim da su to dosta losije lokacije. Prvo nisu ni priblizno lepe i uredjene kao ovaj deo grada Vidikovac - Cerak vinogradi - Filmski grad.
Dosta vise sadrzaja (svakodnevnih stvari koji ti trebaju, od pijace, apoteka (cak imas 24h otvorenu apoteku)...), a do Kosutnjaka ti auto uopste ne treba
I dodatno ni na K.Brdu ni na Miljakovcu ne znam za ovakve projekte novogradnje
Nije lokacija samo da se 2min ranije da stigne do Vracara. Ako tako gledas, onda je i Kaludjerica bolja lokacija
Neko je pitao koje su to lokacije bolje od ove a sa slicnom cenom i ja sam naveo dve - po mom licnom misljenju. Manja guzva, vise zelenila, blize gradu i ostalim sadrzajima. Da, ni ja ne znam za iste projekte ogromnih lamela sto smatram prednoscu u odnosu na Vidikovac. Ziveo sam i na jednoj i na drugoj lokaciji dugo, tako da nisi nista vise od mene strucan da procenis. Sve su to licna misljenja (i tvoje i moje) a svako ce za svoj novac uzeti ono sto moze na kraju. I na K. Brdu i okolini ima pijacica, apoteka 24h, prodavnicica i piljarnica. Pijaca na Vidikovcu je najbolja u gradu, tu nema konkurencije. Ali zbog te pijace je vikendima i u sezonama pakao tuda za proci kolima, znam posto sam ziveo u blizini.
Peske od vrtova do starog DIFa ima vise od pola sata giljanja, tako da bez kola sa manjom decom nikako nije za setnju. Cak i bezdece da li uvek imas dodatnih vise od 1h vremena koje ces provesti da dodjes do zeljene destinacije? Ada - tako blizu a tako daleko, bar 15min kolima a za isto vreme mozes stici i sa K. Brda...
Naselja Cerak Vinogradi i Vidikovac koja pominjes kao primer lepog uredjenja su to bila pre 40 i skoro 50 godina. Sad i sam znas u kakvom je sve stanju pocevsi od trotoara i staza, samih zgrada, pa do zelenila, igralista itd. Svakako na ovoj temi se ni ne prica o tim okolnim naseljima vec o Vrtovima Ceraka, tako da to sto su ta naselja bila lepo zamisljena a sad su na zalost zapustena nema nikakve benefite za nove stanare ovog projekta.
Sta mi se svidja na Vidikovcu - to je autonomija tog dela grada. Svega imas, banke, trafike, radnje, Lidl, Maksiji... Malo visa pozicija pa je i vazduh cesce cistiji nego ostatak grada. Na zalost, cigamale purnjaju i pale u neposrednoj okolini pa se i te blagodeti neretko osete. Lepo je i "setaliste" duz glavne dzade narocito leti.
Sama lokacija u odnosu na ostale gradske sadrzaje nikako nije dobra i o tome sam ogorceno pisao i na drugim temama, pre svega o Bulevaru Patrijarha Pavla. To nije zbog samog polozaja vec ocajne infrastrukture i to je nesto sto se nece resiti skoro (ako ikada).