Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Cena na NBG-u, u blokovima gde imas to uredjenje je preko 4k+ za manje stanove... Plus mnogima ne odgovara ta strana grada za zivot (ne vole ravnicu i blokove)

Slazem se za siroke ulice, ali je i tamo saobracajni haos i kolaps za one koji idu u druge krajeve grada, ukljucujuci i Zemun

Pre neki dan, kada sam dolazio u Srb, sam zaglavio od Aerodroma i do Zvezdare (Bosko Buha) stigao za tacno 2 sata i 20 minuta. Od iskljucenja/ukljucenja za aerodrom dok se ne predje Gazela kao da sam isao pesice

Iz mog iskustva voznje gradskim prevozom tokom popodnevnog spica sa nbg do centra ako se izbegavaju delovi koji podrazumevaju ukljucivanje na autoput zapravo i nije preterana guzva, fino to ide. Dakle, pod yslovom da ne moras da izlazis na autoput i da mozes da zaobidjes delove gde se ljudi ukljucuju. Ovo pricam znaci za vezu nbg i centra grada.

Ne znam kako je NBG uopste usao u racunicu... NBG sam po sebi je top lokacija i cene novogradnje i u losijim blokovima za manje stanove od 40kvm su 4k+ danas.
Od perifernih lokacija ja, iskreno, ne znam da li ima nekih boljih lokacija od ove (napominjem da ja do pre neki mesec-dva Vidikovac nisam ni racunao u Beograd :D )? Mirijevo, Visnjicka Banja (Sunyville), Ovca, Borca, Kotez, Ledine....

Ne znam kako je NBG uopste usao u racunicu... NBG sam po sebi je top lokacija i cene novogradnje i u losijim blokovima za manje stanove od 40kvm su 4k+ danas.
Od perifernih lokacija ja, iskreno, ne znam da li ima nekih boljih lokacija od ove (napominjem da ja do pre neki mesec-dva Vidikovac nisam ni racunao u Beograd :D )? Mirijevo, Visnjicka Banja (Sunyville), Ovca, Borca, Kotez, Ledine....
Pa nije Beograd samo centar + blokovi. Nista se nije promenilo u poslednja 2 meseca. Beograd bi i trebao dodatno da se širi i razvija te delove, a ne da još veći broj ljudi živi u centru, na nbg i sl.

Pa i blokovi su periferija i to prilično oronula.

Kanarevo brdo recimo, a i Miljakovac I i II, bolji su od Vidikovca kao lokacija. Sad kad su se ove faze uselile treba lepih 15 - 20 min od Olala do Košutnjaka.

Po cemu su K.Brdo i Miljakovac bolji? Bukvalno sam pre dva dana zavrsio papire oko prodaje stana na K.Brdu gde sam ziveo zadnjih 15ak god do pre selidbe - i eto tvrdim da su to dosta losije lokacije. Prvo nisu ni priblizno lepe i uredjene kao ovaj deo grada Vidikovac - Cerak vinogradi - Filmski grad.
Dosta vise sadrzaja (svakodnevnih stvari koji ti trebaju, od pijace, apoteka (cak imas 24h otvorenu apoteku)...), a do Kosutnjaka ti auto uopste ne treba

I dodatno ni na K.Brdu ni na Miljakovcu ne znam za ovakve projekte novogradnje

Nije lokacija samo da se 2min ranije da stigne do Vracara. Ako tako gledas, onda je i Kaludjerica bolja lokacija

Nego jel i u prethodnim lamelama /fazama bila politika da se potpisuje samo predugovor, bez obzira što je u pitanju keš kupac - a ugovor tek pred primopredaju?
Merin recimo odmah potpisuje ugovore i radi se predbeležba u katastru

Mislim da je apsolutno svejedno sve dok su ugovori overeni kod notara, svakako se bez upotrebne dozvole nece moci upisati kupac

Po cemu su K.Brdo i Miljakovac bolji? Bukvalno sam pre dva dana zavrsio papire oko prodaje stana na K.Brdu gde sam ziveo zadnjih 15ak god do pre selidbe - i eto tvrdim da su to dosta losije lokacije. Prvo nisu ni priblizno lepe i uredjene kao ovaj deo grada Vidikovac - Cerak vinogradi - Filmski grad.
Dosta vise sadrzaja (svakodnevnih stvari koji ti trebaju, od pijace, apoteka (cak imas 24h otvorenu apoteku)...), a do Kosutnjaka ti auto uopste ne treba

I dodatno ni na K.Brdu ni na Miljakovcu ne znam za ovakve projekte novogradnje

Nije lokacija samo da se 2min ranije da stigne do Vracara. Ako tako gledas, onda je i Kaludjerica bolja lokacija
Neko je pitao koje su to lokacije bolje od ove a sa slicnom cenom i ja sam naveo dve - po mom licnom misljenju. Manja guzva, vise zelenila, blize gradu i ostalim sadrzajima. Da, ni ja ne znam za iste projekte ogromnih lamela sto smatram prednoscu u odnosu na Vidikovac. Ziveo sam i na jednoj i na drugoj lokaciji dugo, tako da nisi nista vise od mene strucan da procenis. Sve su to licna misljenja (i tvoje i moje) a svako ce za svoj novac uzeti ono sto moze na kraju. I na K. Brdu i okolini ima pijacica, apoteka 24h, prodavnicica i piljarnica. Pijaca na Vidikovcu je najbolja u gradu, tu nema konkurencije. Ali zbog te pijace je vikendima i u sezonama pakao tuda za proci kolima, znam posto sam ziveo u blizini.

Peske od vrtova do starog DIFa ima vise od pola sata giljanja, tako da bez kola sa manjom decom nikako nije za setnju. Cak i bezdece da li uvek imas dodatnih vise od 1h vremena koje ces provesti da dodjes do zeljene destinacije? Ada - tako blizu a tako daleko, bar 15min kolima a za isto vreme mozes stici i sa K. Brda...

Naselja Cerak Vinogradi i Vidikovac koja pominjes kao primer lepog uredjenja su to bila pre 40 i skoro 50 godina. Sad i sam znas u kakvom je sve stanju pocevsi od trotoara i staza, samih zgrada, pa do zelenila, igralista itd. Svakako na ovoj temi se ni ne prica o tim okolnim naseljima vec o Vrtovima Ceraka, tako da to sto su ta naselja bila lepo zamisljena a sad su na zalost zapustena nema nikakve benefite za nove stanare ovog projekta.

Sta mi se svidja na Vidikovcu - to je autonomija tog dela grada. Svega imas, banke, trafike, radnje, Lidl, Maksiji... Malo visa pozicija pa je i vazduh cesce cistiji nego ostatak grada. Na zalost, cigamale purnjaju i pale u neposrednoj okolini pa se i te blagodeti neretko osete. Lepo je i "setaliste" duz glavne dzade narocito leti.

Sama lokacija u odnosu na ostale gradske sadrzaje nikako nije dobra i o tome sam ogorceno pisao i na drugim temama, pre svega o Bulevaru Patrijarha Pavla. To nije zbog samog polozaja vec ocajne infrastrukture i to je nesto sto se nece resiti skoro (ako ikada).

Koja je apoteka otvorena 24/7? Ja bar ne znam za K. Brdo... A ni za Miljakovac iskreno (mada nisam tu nešto ni tražio)
Za zelenilo i uređenje ne želim da komentarišem, mislim da je jasno gde je šta.
A Vinogradi su odmah preko puta Vrtova, 2min.. Skojevsko naselje odmah tu i ulaz u Košutnjak

Diskutujemo neke bezvezne stvari, K. Brdo je odmah tu i deli sličnu sudbinu što se tiče saobraćajnog kolapsa - i zajedno itekako vape da se bulevar P. Pavla jednom završi. Celoj Rakovici itekako treba ta saobraćajnica, povratak tramvaja i bolje pristupno uređenje železničke stanice

Ali cekajte zasto sada celoj rakovici treba, kad ste vi kupili stan u vrtovima ceraka? Cerak vrtovi znaci cukarica? Kako vas je investitor izlerao, a sad vam trebaju vinogradi i njihov sadrzaj.
Jos kad vidim da je kvadrat 3500 isto koliko i u centru grada, a vi 15 kilometara klackate iz svakog pravca da dodjete na poljanu sa nikakvim sadrzajem i svim zgradama tih kvazi kompleksa koje su toliko smesno postavljene u celom tom delu, pored 2 trake potpunog kolapsa. Meni je toliko smesno tek ko je kupovao u onim top hil i ostalim boze sacuvaj naziva zgradama, kompleks koji se pravi duboko iza lidla itd.. silve buena vide na liticama rakovice sve do dalekovoda i u cistoj rakovici. Ni vidikovac nije videlo, taj kraj se zove rakovica, kao sto je i na istoj opstini.
Da dodam za pogled, zamislite kad pricate o lepom pogledu ka litici i napustenim fabrikama i smetlistima u rakovici a na 20 kilometara vam je avalalski toranj koji vidite kao tacku.. a sa druge strane je pogled u zid okolnih zgrada… ili u najboljem slucaju na ulicu. Sta je sa ljudima koji toliko placaju stanove u rakovici, lastavicama i slicnim glupostima, kad sve izgleda kao cernobilj. Jel ovaj narod bas toliko nije normalan?

Poslednja izmena:
Nisam ogorcen, samo vrlo trezveno i realno komentarisem sulude gluposti i ovu kvazi drzavu koja je ovo fabrikovala o cemu na svim temama ovde pisemo, a posebno rakovica 3500 evra je interesantna.
Ja zivim na vracaru, nije ni ovde ni malo idealno. Ali i ovde kvadrat kosta 3500 ako hocete realno da prodate stan i da ne stoji godinama na oglasima, a u gradu ste peske za zavisi u kom ste delu, ali u proseku 20 minuta i imate sve sto ne moze prosto da se poredi sa teskom periferijom i krajem grada kao sto je novi beograd rakovica i slicno.
Ja iz svog stana imam pogled i na hram i na most na adi i na avalu i to iz ugla kako retko gde moze da se ima, a ovde pisu o premium stamovima j pogledom na napustene fabrike u rakovici i toranj avalski koji je udaljen 20 kilometara odatle. Meni je to smesno i samo bih zeleo da se ovaj sistem urusi jer je ovo surealno sta je pranje para u organizaciji vlasti uradilo

ponovo, NBG je 4+k za novogradnju, Vracar verovatno 5k+ novogradnja za stanove od 40kvm, a ovde u ovom projektu je 3k eur
A ta periferija ume da bude dosta bolja i humanija za zivot od Vracara

I kakve veze ima sto pripada Rakovici, ako su Vinogradi preko ulice. I da, mogu da se koriste sve javne povrsine da li u Vinogradima ili u Subotici bez problema
I ne nisam kupac u ovoj zgradi, samo komemtarisem ovo okruzenje i za ceo 'level' je iznad K.Brda/Miljakovca

Iz prakse znam da se sve preko 3.5 k jako tesko proda i na kraju ode za max te pare i na vracaru i na nbg sem da je nesto kvazi i lazno nazalost uvek izvikano i luksuzno (a nema veze s mozgom) sto ode kao i za vise para. Ni ovi koji imaju da bacaju ne daju cesto preko 4k

ponovo, NBG je 4+k za novogradnju, Vracar verovatno 5k+ novogradnja za stanove od 40kvm, a ovde u ovom projektu je 3k eur
A ta periferija ume da bude dosta bolja i humanija za zivot od Vracara

I kakve veze ima sto pripada Rakovici, ako su Vinogradi preko ulice. I da, mogu da se koriste sve javne povrsine da li u Vinogradima ili u Subotici bez problema
I ne nisam kupac u ovoj zgradi, samo komemtarisem ovo okruzenje i za ceo 'level' je iznad K.Brda/Miljakovca
Za tebe možda jeste "ceo level" iznad, za mene nije jer često moram do grada i šireg centra i ne zadovoljavaju me samo ti lokalni sadržaji koje taj deo grada ima da ponudi (opet obrati pažnju, kažem moje mišljenje i moje potrebe a ne postavljam se kao neki apsolutni autoritet).

Postavljas to tvoje mišljenje kao neku neprikosnovenu cinjenicu a to je samo tvoje mišljenje. To što je investitor nahajpovao marketing i prodaje kvadrat na toj lokaciji za 3500 evra to je svedočanstvo da je ta lokacija jedna od najboljih u gradu? Naravno da nije nego je to jedna od retkih lokacija koja je bila samo poljana do skora. A zašto misliš da je ovo poslednja lokacija u toj zoni gde su poslednje počeli da zidaju zgrade, lamele i komplekse sabijene jedne pored drugih? Čuvali si najbolje za kraj, jelda? :D

Živeo sam u vinogradima 15 godina i znam vrlo dobro mane i prednosti tog dela grada. Gde ti tu vidiš levele iznad u odnosu na Kanarevo i Miljakovac meni nije jasno, ionako ti je argumentacija najbolje rečeno tanka. Neću ni da ti pobijam sad deo po deo onoga što si napisao a što apsolutno ne stoji jer ne želim da dodatno odvlacim temu u offtopic. Napisao sam svoje mišljenje jer ima ljudi koji čitaju ovu temu, nisu kupci, mozda ne poznaju dobro ovaj deo grada, pa nije zgoreg izneti još neke opcije pa nek svako pogleda za sebe i proceni sta mu je "level" iznad ili ispod

Da sam penzioner kome treba primarno pijaca, apoteka i lepa džada da se šetkam sa rukama iza leđa, Vidikovac i okolina bi mi bili u užem izboru, to priznajem.

Ja na Vracaru ne bih zivela da mi neko pokloni 1000000 evra, tj da me zamoli i da mi taj novac, pre bih se obesila nego zivela u zoni gde apsolutno kolima nigde ne mozes da stanes, nebitno da li imas parking ispred zgrade, kolaps 25/8 sati dnevno, mozda da imam 21 godinu bi mi to prijalo, sa 35 mi ne prija nikako iako itekako i dalje volim urban zivot, ali apsolutno ne kruga dvojke.
Meni je Vracar i okolina za izbegavanje, to mi je super da jednom u 3 meseca odem u neki lokal po gradu, na kafu, Nbg mi je predivan i tamo bih sutra kupila
stan novije gradnje da nisu cene paprene.
Vrtovi ceraka su apsolutno sve sto treba jednoj porodici sa decom koja zeli urban mladalcki zivot nadomak grada, a guzve koje pominjete pa, guzve su svuda to smo apsolvirali.
Meni je samo fascinantno da neko i dalje misli da ce na jednom forumu tebi neko promeniti misljenje gde da kupis stan😂😂😂
Ako napises negativan komentar i 1001 razlog zasto su vrtovi sheet, sad ce neko zbog toga da odustane posto se inace nije raspitao nego je resio da cita forum😂😂😂
Plaky😭

Prednost Vračara u odnosu na Vidikovac je što ti na njemu kola ne trebaju, već može da se svakodnevno manje-više sve obavlja prevozom, a masa toga što je potrebno je u pešačkom dometu. Ja kod Vračara ne volim što se na njemu namnožilo kojekakve umišljene bagre, ali kao kraj je zahvalan za život.

Vidikovac je super ako se ne mrdaš sa Vidikovca, ali ako moraš u centar ili na NBG u vreme špica, rip :)

I na Vidikovcu imas apsolutno sve da ne moras da sednes u kola ako imas 35 godina i malu decu.
Kazem nemam 21 tako da me klubovi i izlasci ne zanimaju a lokalni kafici koji su i vise nego cool za ovaj kraj i kafu ili vecerenji koktel su ispred nosa.

Sto se tice pozorista gušt je otici u grad kada ides u pozorište a bioskop imamo u Kapitolu na 5 minuta kolima ili busem.

Tako da za sve one sa malom decom imas bukvalno sav potreban sadrzaj.

Živeo sam u vinogradima 15 godina i znam vrlo dobro mane i prednosti tog dela grada. Gde ti tu vidiš levele iznad u odnosu na Kanarevo i Miljakovac meni nije jasno, ionako ti je argumentacija najbolje rečeno tanka.
Pa rekoh da mi kazes koja apoteka na K.Brdu radi 24/7? Ne pitam maliciozno, vec sam do pre dve godine ziveo tu i ne znam za istu

Takodje ove zgrade imaju garaze/parking, a na K.Brdu skoro ni jedna zgrada nema to - ja sam gubio po pola sata da nadjem parking iole blizu zgrade - u zadnjih 3-4god jer je pakleno za parkiranje. Plus da ne napominjem blato kada kisa padne.
A za novogradnje koje su dobrog kvaliteta i dobre materijalizacije, ne znam i nije ih bilo do pre dve godine na K.Brdu i Miljakovcu (znam jer sam bio u potrazi za stanom, totalno druga liga - sve su stiropor PVC gradnja)

Ziveo sam i na Zvezdari, brat je jos uvek kod OS Bosko Buha, u zadnjih 3-4god je pakleno, kao i svuda po gradu. Tako da saobracaj je - kako te zalomi...

Do pozorista, pa predstave su kasno uvece oko 19-20h i ide se ciljano na predstavu - ne svaki dan...

I ne, ja nemam nista sa ovim krajem - brat je uzeo stan u Silvi

Ja ne verujem da je ovde neko uzeo da poredi rakovicu i vracar.. potpuno suludo.
nemam nikakav interes niti me interesuje ovaj projekat, kao ni jezivi top hil, ni silva litica, ni bosanska buena vista. Toliko je sve primitivno da reci nemam.
Taj kraj odlicno poznajem jer moji imaju kucu u doduse daleko lepsem delu i na pravom ceraku koji se zvao diplomatsko naselje 2 (ko zna zna koja je ulica u pitanju)
Taj kraj je specifican oduvek, ljudima odatle je najdalje dokle idu ada i kosutnjak. Ne znaju gde je centar, a kamoli vracar i dorcol.
Meni je strasno samo da 15 km od centra u zgradi koja je ista kao klinicki centar u nisu, bez parka, bez icega uredjenog, na cosku rakovacke poljane, a jos gore za druge projekte na liticama pored dalekovoda neko daje 3500 evra za kvadrat stana. Jos gore oni sps victory gardens ono je nesto najgore sto se ikada pravilo u beogradu.
Pricate o parkingu. Imam drugara prilicno u tom kraju i znam da nema gde igla da padne.
Ispred svoje zgrade u sred vracara imamo pod rampom 3 mesta dodatno za nas stanare, plus svoje garazno mesto, plus zonska mesta. Tako da itekako ko mi dodje ce nekako stati negde. A u ovim krajevima se ne zna gde i ko preko cijeg auta parkira. Niti parkinga ima.
To su komunisticki vojni radnicki krajevi gde stanovnici nikakvu kulturu nemaju jer je to ekvivalent tome sto nemaju i nikad nisu imali para, jer je to vecinski bila i ostala najgora fela ljudi.
Vi sad jeste druga klasa jer parama kupujete te nove stanove, ali dolazite u veliku vecinu gore pomenutog.
Nista dobro ne vidim u svim tim lokacijama, ne vezano za ‘vrtove’
Niti branim svoju, ali zaista znam gde zivim i da ne moze u istu recenicu ni sa cim sem sa gornjim dorcolom koji je losiji za svakodnevni zivot.

Ne branim Vracar ali ja sam sa Vracara😂😂😂
Ljudi ova rasprava je smesna, nemojte vredjati ljude i pisati budalastine da neko sa Ceraka ne zna za centar grada, nije lepo pre svega. Kazete a kamoli Vracar i Dorcol?Sramota.Na Ceraku su vecinom starosedeoci tj gospoda grada Beograda koja je odrasla u centru grada nekada davno u mladosti npr prvi moj deda.Vidi se da ste novopeceni iz kruga dvojke, ovo stara garda nikada ne bi napisala.
Neko cim je izabrao da zivi u bilo kom
od ovih krajeva tako mu odgovara, nemojte pisati prednosti zivota u centu grada na ovom forumu, ima foruma i zgrada iz centra pa tamo druže iznosi misljenje, kvadrat ne kosta 3500€ na Vidikovcu ni u jednoj od ovih zgrada i nije lepo da pisete neistine za ljude koji mozda ne znaju.
Bosanska Buena Vista?To je bitno jel da se naglasi, da li je neko i Bosne ili sa Vracara, eto dokle smo dosli zato nam je ovako kako nam je, a ne zato sto nemamo parking mesto vise.
Hajde malo da bude kulturni pre svega.

Ovi beginner sto hvale vrtove na sav glas, i naravno ciljana grupa su im bracni parovi su niko drugi nego prodavci istih projekata, i naravno da vam nece reci ni jednu manu za kraj u kome se isti nalaze.
Ne valja im nbg
Ne valja im vracar
Samo vrtovi su dobri

Hajde malo da bude kulturni pre svega.
Necemo nikada biti kulturni. Nas najveci nacionalni odraz jeste pljuvanje po svemu. Provlace 3.5k eur kroz svaku recenicu iako im je jasno receno da je 3k eur (sa pdv-om) za male stanove/garsonjere koje su u svakom delu grada dosta skuplje od ostatka ponude. Ruku na srce Vrtovi su cepali i 3.3k eur (sa PDV-om) za mini stanove sa otvorenim pogledom i to je rasprodato (a to je cena za kreditne kupce, za kes kupce ide popust od 4%-8%)

Brat je uzeo u Silvi stan od 80ak kvadrata za 2.6k eur sa pdv-om. On je istrazio (mikro)lokaciju i seli se tamo 2026e. Seli se sa Zvezdare (Bulbulder, kod skole B.Buha). A njemu verujem, apsolutno, da je sve istrazio. Jednostavno, ostale lokacije koje je razmatrao je otpisao u tom cenovnom rasponu (ja sam iskreno navijao za R7+). Mozda mozes kupiti stan na Vracaru, novogradnju, za 3.5k eur - ali mozda samo penthause

A tako i na R7+ projektu, ispljuvase ljudi projekat jer je blizu nehigijensko naselje i naruzise lokaciju projekta, a ispostavi se da ti koji kude projekat zive u neposrednoj blizini. I uvek se nadje hiljadu razloga pljuvanja lokacije (bez uzimanja u razmatranje sam kvalitet objekta). A u BG-u, za apsolutno svaku lokaciju (bez izuzetaka) mozes naci hiljadu zamerki

Poslednja izmena:
Vrh