Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Juče sam oko pola 5 krenuo od Fontane ka Blokovima (45) kolima. Kod "suženja" sam čekao 3 promene zelenog svetla, a odatle kroz celu Vojvojvođansku i Ivana Ribara me je SVAKi semafor uhvatio. Nije samo mene, na svakom semaforu sam bio 3-4. Mislim da se zeleni talas formira ako se ide 30-40km/h (ja sam išao do 50km/h)
 
Desna traka ispred crkve već služi za parkiranje ukoso.

Mislim da će se na kraju napraviti neki "kompromis" i da će kod crkve i pumpe biti postavljeni pešački prelazi sa jakim osvetljenjem, slični onima na Tošinom bunaru kod Studentske i pre semafora na raskrsnci sa Ivićevom... kada već nisu postavili ogradu i fizički naterali ljude da promene navike.
 
Никако да се одједном све лепо испланира,проанализира,него ради па после преправљај,па на шта ће то да личи?
Не зна шта да кажем,квалитет ко и свуда у Србији али промашити неке тако корисне ствари за становнике насеља је по мени велика замерка...никако не могу да схватим зашто је укинуто искључење и укључење код старе пумпе на бежанији...чак би и лепше изгледало,сад имамо огромну бару,људе смо буквално сами натерали да газе земљу а о ниши за аутобус у гандијевој и да не говорим...али шта је ту је...видеће ваљда неко...најмање су ту криви мајстори...зна се ко је крив...
 
Uradili su biciklističku stazu u Gandijevoj,zasadili rastinje fali još samo rasveta
fotografija1778.jpg
 
Милоше, као што сам већ написао у поруци од 18. априла тј. на претходној страни:

"У овом делу Гандијеве код новог аутобуског стајалишта за 82-ку тј. код зграде „половњача“, неће ни бити стубова за расвету, јер пројектом нису ни предвиђени."
 
Znam,Gago. Čudi me da nije predvidjena rasveta,često prolazim tuda bar jedna svetiljka kod autobuskog stajališta bi dobro dosla :(
 
Кажу стручњаци који су пројектовали овај део, да постојеће осветљење преко пута, добро расипа светлост и на овај нови део ! Ајде да им верујемо!
 
Izvor: Beobuild.rs

Vojvođanska u novom ruhu

140423-VJVD-31.jpg


Radovi na proširenju Vojvođanske ulice poceli su davne 2008. godine i ovih dana se privode kraju. Vojvođanska ulica je sada proširena u bulevar sa šest traka celom dužinom od 1500 metara. Prva deonica od 600 metara završena je 2009. godine, dok su radovi na drugih 900 metara počeli prošle jeseni.

Celu vest kao i foto reportazu pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/649.html

140423-VJVD-27.jpg
 
Imas pravo mada je ovde nesto nepovoljnija situacija.
 
Poslednjih 10ak dana ih vreme nije milovalo. Da li se ista radi tamo, nisam u mogucnosti da prodjem tuda, pa ako neko zna?
 
Гага":ltf6xzui je napisao(la):
Кажу стручњаци који су пројектовали овај део, да постојеће осветљење преко пута, добро расипа светлост и на овај нови део ! Ајде да им верујемо!

A zašto onda u nastavku ulice, prema IDEA Centru, postoje bandere sa te strane ulice? :D
Ovako su ostavili u mraku autobusku stanicu koja se nalazi ispred neuseljene zgrade.
 
Gledam ove dve nove stanice u Gandijevoj i Vojvodjanskoj, ova u Gandijevoj je neosvetljena a tacno kod dela zgrade koji je neuseljen, a ova u Vojvodjanskoj je ispred kuce koja je na prodaju i u kojoj se skupljaju narkomani. Pitam se da li su mogli da nadju "strasnija" mesta za stanice. :D
 
E pa sad... gradi se da bi se život unapredio, a ne da se uklapamo u trenutne probleme, zar ne?

Što se tiče te kuće kod stanice (mislim na Vojvođansku, ne na Gandijevu): postavljanjem stanice ta kuća je postala idealna za neki kiosk (novine, cigarete, bus-plus dopune) ili bakalnicu jer tuda će prolaziti veliki broj putnika JGP-a.
 
Ta kuca ce se tesko prodati jer je prostor previse mali za gradnju zgrade, a opet prvelik za trafike ili nesto slicno.

Nego interesuje me jedna stvar, ko je nadlezan za parcelu od sadasnje baze STRABAGA do OŠ Sterjia Popovic. Primetio sam da zelenilo nece da je pokosi, a i prosle god su je kosili neki privatnici. Da li neko zna nesto o tom prostoru?
untitled.png
 
Svo to zemljište uključujući i tu parcelu koju pominje NBGcity pripada Gradu Beogradu, vlasnik je Grad Beograd. Koliko znam planirana namena mu je stanovanje, dakle još jedna ili 2 stambene zgrade sličnog tipa kao sve novoizgrađene u Vojvođanskoj, sa mogućnošću iskorišćenja i u javne svrhe i namene po potrebi, mada se ne nazire neka konkretna potreba tipa škola, vrtić ili zdravstvena ustanova. O kulturnim sadržajima ne vredi trošiti reči, za njih nema mesta ni na mnogo boljim lokacijama, pa se ni ove b klase neće arčiti na nekakvu kulturu.

Zanima me o kojoj kući pričate kada komentarišete mogućnost postavljanja kioska u Vojvođanskoj, da li je to broj 4 ili broj 6 ili broj 8, pošto sam upoznat sa situacijom, pa ako nekog zanima...
 
A da belka preko te parcele ispeglaju ove ulice sto krivudaju nehrovu i da to upristoje , da li je uradjne plan tj odredjen polozaj buducih zgrada
 
Daj da shvatim prvo koja je kuća u pitanju, pa da pričamo.
 
Auto perionica je na kućnom broju 10.
Na broju 12 je kuća koja je na prodaju (razvučen je baner anegncije za nekretnine).
Na broju 8 je nešto manja kuća koja prema ulici ima nešto što liči na ulaz u dućan: uska vrata i mali prozor za roletnom, liči na izlog.
Obe kuće, na brojevima 8 i 12, deluju nenastanjeno.

Ispred bi treblo da bude autobuska stanica.
 
Belka poreklom si iz stare Bezanije pa Ti dajem objasnjenje koja je kuca u pitanju na ovaj nacin: Vojvodjanska 8 je bila kuca Marinkovica /kuca je prodata i u njoj niko ne zivi/, Vojvodjanska 10 gde je sada neka vrsta autoperionice i kafic je kuca Mijatovica a kuca koja se prodaje u Vojvodjanskoj 12 ispred koje se dobrim delom nalazi autobusko stajaliste je bila vlasnistvu porodice Urosevic i u njoj vec duze vreme niko ne stanuje!
 
Ja sam pitao za tu parcelu jer je zapustena, a kada sam pitao ljude iz zelenila sto ne pokose tu povrsinu rekli su da to nije u njihovoj nadleznosti :? A i interesuje me ko su bili ti ljudi koji su je prosle god pokosili, jer meni to lici kao da je prodata parcela. Sta vi mislite??
 
Galeks":4w36xgn9 je napisao(la):
Poslednjih 10ak dana ih vreme nije milovalo. Da li se ista radi tamo, nisam u mogucnosti da prodjem tuda, pa ako neko zna?

Radi se manjim intezitetom nego ranije, kako se pominje završiće sve radove sredinom maja
 
Da lli će na ovoj lokaciji biti park i teniski teren kako je planirano?
1.jpg
 
milos.tro":g9rx2po2 je napisao(la):
Da lli će na ovoj lokaciji biti park i teniski teren kako je planirano?
1.jpg


Neko je na pogrešnom mestu zabo "pushpin" na Google Earthu.
I na samom snimku se vidi da su u toku radovi u Vojvođanskoj - kopanje terena za danas već završenu traku u smeru Zemuna, malo ispred raskrsnice sa Gandijevom.
 
Vrh