Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,0%
  • Ne

Glasovi: 231 62,4%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    370
ALAS je bio na naslovnici kataloga za PARTNER još pre 18 godina, 2007. Znam jer imam negde sačuvan taj primerak.
Ne znam šta bi sa time na kraju.

S druge strane, pohvalni su ishodi nekih drugih projekata, poput Nore, Lazara i Miloša.

Postavlja se veliko pitanje da li je Alas izgubio svrhu imajuću u vidu pojavu dronova tipa Lancet.

Imam pitanje vezano za vojni rok.
Ako neko ne jede meso, da li ga onda šalju na neke kontrole?

Imam pitanje vezano za vojni rok.
Ako neko ne jede meso, da li ga onda šalju na neke kontrole?
Како то мислиш? Какве контроле? Свакако дајеш крв и урин пре упућивања на војни рок. Ако на то мислиш. У свакој касарни у коју се упућујеш као војник попуњаваш упитник за јело по питању алергија и слично. За посне дане постоји посна храна, за муслимане постоји опција без свињетине итд. Ако неко не једе месо и то може да штиклира на листи, међутим велики део оброка за ручак садржи месо. Али у суштини на линији у КТБ можеш увек да кажеш да ти рецимо сипају клот пасуљ без меса итд. Имао сам класиће који су имали посебне оброке које им даје кувар. Док средом и петком увек има посна опција коју сам рецимо ја користио. Обично пастрмка са кромпиром или неко кувано јело без меса попут пребранца итд.
Генерално је храна сасвим пристојна али зависи од касарне. Најгоре сам јео у Панчеву а најбоље на Војној академији и у Рашкој рецимо. Најлошији је доручак који се често понавља иако имаш увек 2 опције.

-доручак (2 опције)
-ручак (2-3 опције)
-вечера (2 опције)

Како то мислиш? Какве контроле? Свакако дајеш крв и урин пре упућивања на војни рок. Ако на то мислиш. У свакој касарни у коју се упућујеш као војник попуњаваш упитник за јело по питању алергија и слично. За посне дане постоји посна храна, за муслимане постоји опција без свињетине итд. Ако неко не једе месо и то може да штиклира на листи, међутим велики део оброка за ручак садржи месо. Али у суштини на линији у КТБ можеш увек да кажеш да ти рецимо сипају клот пасуљ без меса итд. Имао сам класиће који су имали посебне оброке које им даје кувар. Док средом и петком увек има посна опција коју сам рецимо ја користио. Обично пастрмка са кромпиром или неко кувано јело без меса попут пребранца итд.
Генерално је храна сасвим пристојна али зависи од касарне. Најгоре сам јео у Панчеву а најбоље на Војној академији и у Рашкој рецимо. Најлошији је доручак који се често понавља иако имаш увек 2 опције.

-доручак (2 опције)
-ручак (2-3 опције)
-вечера (2 опције)
Ovo me je zanimalo da li smatraju čudnim ako neko ne jede meso, npr. pojedem sve od ručka ali ostavim meso...

Hvala.

-доручак (2 опције)
-ручак (2-3 опције)
-вечера (2 опције)
Дајем пример колико се сећам:

Увек (за сва три оброка) стоје велика колица са сеченим хлебом на почетку или крају линије и корпице за хлеб.

ДОРУЧАК

Опција 1: Пита са јогуртом
Опција 2: Кобасица и 2 кувана јаја и народни чај/бела кафа
На крају линије стоји корпа или гајба са воћем (сваки дан друго у зависности од годишњег доба: јабука, банана, мандарина, киви, крушка..)
Приликом преузимања доручка се преузима и ужина (слатки кекс са млеком или слани кекс са соком или наполитанке и чоколадно млеко или кикирики и сок...)

РУЧАК

Салата се бира измешу две опције (краставац, парадајз, купус свежи, купус кисели, паприка печена, кисели краставци, цвекла...)
Чорба или супа (некада и две врсте)
Опција 1:
Пилетина и пиринач са поврћем
Опција 2:
Пастрмка и кромпир (нпр. средом)
Дезерт је или неки колач или пудинг или воће или баклава или сладолед фриком (корнето) (често и две врсте)
ВЕЧЕРА

Опција 1:
Макарони са сиром
Опција 2:
Зденка сир и кувана шунка

Викендом је вечера увек сува дакле добија се СДО а оно што је највећи проблем је што нема пића или аутомата за воду и сокове. Дакле треба поставити апарате за пиће и пластичне чаше у КТБ као и дати опцију за топлу воду и нес кафу/чајеве. То бих увео као и онај бар са салатама где свако сам узима шта му се свиђа и сипа у тањир и евентуално за доручак да постоји опција неког другог хлеба/пецива.

Ovo me je zanimalo da li smatraju čudnim ako neko ne jede meso, npr. pojedem sve od ručka ali ostavim meso...

Hvala.
Ма јок бре, можеш и да прескочиш оброк. То многи раде па само прођу или седе са нама који једемо док се не заврши или пак чекају испред и запале цигарету итд.

Vrh