Šta je novo?

Vodovod i kanalizacija - BVK

А ви сами процените колико још таквих цеви има по Београду ако овако изгледа графикон старости водоводних цеви на НБГ:
20221017_154620_edit_612336600821668.jpg
 
Вода која до вас долази, за становнике сремског дела БГ, ће после ових цеви проћи кроз погоне водовода на БК. Тамо се ради хемијко-биолошка обрада и свакодневна испитивања, тако да због ових цеви са слике, као и било којих других уз реми бунаре до нас свакако неће доћи жућкаста. Са друге стране цеви од погона водовода до станова се не испитују, барем не константно. По некој логици и законима флуида на лош квалитет воде у стану што се тиче цеви највише утичу оне цеви које су наближе самим славинама у стану, јер оне имају најмањи проток, те се нечистоће највише испољавају на квалитет.
Свакако треба водити рачуна и о цевима пре водовода, јер што је више нечистоће на улазу теже је постићи квалитет на излазу. Поготово када се гомилају хемијске неисправности које је немогуће истерати из воде. У том случају, уколико се покаже да је неисправна вода, може само да се заврне славина.
 
Poslednja izmena:
To stoji tako već sigurno 15 dana. I šta onda da očekujemo od održavanja u prigradskim zonama. Najstroži centar grada, rupčaga sa vodom zauzela 50% trotoara i već 2+ nedelje niko nije u stanju to da sanira.
 
Čuj pojavljuje se voda čije se poreklo mora ispitati... Sve luđe izgovore dobijamo od nadležnih...

Sede u kancelariji i razmišljaju odakle voda u tom rovu, dal je ovozemaljskog porekla ili je tuđinska kontaminirana voda...
 
Pijaca, topla, toplovodna ,kišna kanalizaciona
A po računu Info stana ima ih još...
Kad je kvar u pitanju svi prvo kažu nije naša....
Kad se utvrdi čija je,
njihova ekipa ce vrlo uspešno da primeni fušerajsko rešenje evidentirati popravku ko 5 - struku vrednost.
 
Dakle, situacija sa Uzun Mirkovom je sledeća. Kvar prijavljen 16. januara. Dobijen je odgovor 19. januara, koji sam postavio gore. Nakon toga sam postavio pitanje šta će da se radi ukoliko se utvrdi da uzrok vode nije kvar, a dobijen je sledeći odgovor.

BVK uzun mirkova odgovor 2.jpg
 
Znam da nije tema, ali da se nadovezem kad sam počeo. 4. dan od prijave ništa. Na mestu prvog pucanja doslo do ociglednog ulegnuća, voda izvire na nekoliko mesta sa obe strane ulice.
20230129_115121.jpg
20230129_114739.jpg
20230129_114731.jpg
 

KONTINUIRANO ODRŽAVANJE KANALA U ZEMUNSKIM NASELJIMA


Gradska opština Zemun u skladu sa programom redovnog održavanja kanalske mreže u zemunskim naseljima Batajnica, Busije, Grmovac i Ugrinovci na godišnjem nivou angažuje mehanizaciju da čisti i prokopava kanale.

U prethodnom periodu na svim lokacijama tretirano je više od 30 kanala.

Obnovljena je kanalska mreža u dužini od pet kilometara sa 200 prilaza kućama koje imaju ćupriju ispred kapije u ulicama Iriškoj, Vojačkoj, Jasenovačkih mučenika, Kralja Stefana Tomaša i Drage Mihajlović u Batajnici.

Takođe, radilo se i u Novosadskoj ulici, Posavskoj, dok je u Ulici Male međe 28 nova pored čišćenja kanala izgrađena kišna kanalizacija sa slivnicima.

Po istom principu tretirane su kritične tačke u Busijama, Ugrinovcima i Grmovcu, gde se radilo na izmuljavanju i daljem prokopavanju kanala, čija je osnovna uloga da u sebe prime višak podzemnih voda, ali i atmosferskih padavina u sistem kanala Galovica.

Trenutno se radi na obnovi kanala u šest ulica u naselju Šangaj i očekuje se završetak radova do kraja marta.

Mašine su angažovane i u naselju Busije u ulicama Begečkoj, Simona Zlokovića i Svetozara Borojevića od Bojne, a u planu su radovi u još četiri ulice u ovom zemunskom naselju.

Početkom marta meseca Gradska opština Zemun počeće sa obnovom kanala duž sedam ulica u Ugrinovcima. Između ostalog, na izmuljavanju kanala, sanaciji ćuprija, i košenju strnjike i korova radiće se u Ugrinovačkih solunaca, Školskoj i Ulici Skeljani.

Redovno održavanje melioracione kanalske mreže u Zemunu kontinuirano sprovodi i Vodoprivredno preduzeće “Galovica“.

Održavanje kanala neophodno je zbog regulacije odvođenja suvišnih voda i regulisanja nivoa podzemnih voda na obradivim površinama.

Kako bi široka kanalska mreža funkcionisala, identifikuju se problematične tačke koje nastaju širenjem građevinskog reona, u kojima su se brojni kanali našli u okviru naselja, što zahteva veće angažovanje na njihovom održavanju, budući da imaju višestruku ulogu u zaštiti od suvišnih voda.​

 

Младеновац улаже у изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре


Из Градске општине Младеновац су саопштили да су у току радови на изградњи водоводне и канализационе мреже у Улици Владимира Ћоровића у младеновачкој месној заједници Драпшин. Изградња нове мреже допринеће уредном водоснабдевању становника овог дела града.

Приликом обиласка градилишта, председник општине Младеновац Владан Глишић најавио је да ће по завршетку овог посла, већ током следеће недеље почети изградња водовода у Трстенској улици у месној заједници Кораћица.

 

Радови на водоводној мрежи на општинама Звездара, Вождовац и Врачар


Екипе Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација” изводиће планиране радове на испирању водоводне мреже на општини Звездара, од понедељка, 6. марта до суботе, 11. марта, саопштило је ово комунално предузеће.

Повремене прекиде у снабдевању и умањен притисак воде од 22 до 6 часова осетиће следећи потрошачи: 6. и 7. марта – на потезу Улице Димитрија Туцовића, са бочном мрежом припадајућих улица, као и на левој и десној страни од Улице Вељка Дугошевића; 7. и 8. марта – Булевар краља Александра (од Вуковог споменика до Устаничке улице); 8. и 9. марта – у насељу Миријево; 9. и 10. марта – у делу рејона оивиченом Булеваром краља Александра, Устаничком, Војислава Илића и Улицом господара Вучића; 10. и 11. марта – у насељима Мали и Велики Мокри Луг. У току радова може доћи и до краткотрајног замућења воде.

Радови су планирани и на Вождовцу, па ће у понедељак, 6. марта, од 8.30 до 18 часова без воде остати потрошачи у улицама: Радомира Марковића, Милорада Мишковића, Колонија, Марије Мирчевић, Ристе Николић и Фрање Михалића.

Такође, због радова на водоводној мрежи на општини Врачар, у уторак, 7. марта, од 8.30 до 18 часова без воде ће остати потрошачи у следећим улицама: Војводе Хрвоја, Симе Игуманова (од Политове до Бјелановићеве улице), Михаила Гавриловића (од Симе Игуманова до Војводе Хрвоја) и Политовој.

За најнужније потребе обезбеђена је цистерна с водом, а моле се потрошачи да припреме неопходну залиху. Све додатне информације могу се добити у Контакт центру „Београдског водовода и канализације” на телефон 3606-606, као и на веб-адреси www.bvk.rs.​

 
Čučković se osvrnuo i na jedan od problema u gradu, a tiče se kanalizacije i rekao da je raspisana javna nabavka i da su se za izgradnju kanalizacione mreže prijavile dve kompanije, a za izgradnju postrojena za preradu otpadnih voda prijavilo pet velikih kompanija. „Nadam se da ćemo u proleće imati odabrane kompanije, jednu za izgradnju postrojenja, drugu za izgradnju mreze, u pitanju je mreža za kompletnu levu obalu (Duvana), znači sva naselja koja nemaju trenutno kanalizaciju na levoj obali, i postrojenje koje treba tu vodu da preradi“, rekao je.

 

Нови кориснички центар „Водовода“


Нови кориснички центар ЈКП „Београдски водовод и канализација“ године у Синђелићевој улици број 21 на Врачару отворен је у понедељак 20. марта, саопштено је из овог предузећа.

Грађани ће у пријатном окружењу добити све неопходне информације, а по потреби обавити и плаћање рачуна. На једном месту потрошачима је омогућено да добију све информације из домена продаје и наплате, као и одговоре на сва питања у вези са делокругом рада предузећа. У новом Корисничком центру се може поднети пријава за промену корисника, рекламација рачуна за воду, променити адреса за доставу рачуна, одјавити коришћење воде, а може и да се поднесе захтев да се са плаћањем пређе из Инфостана у директну наплату и обратно (важи за домаћинства). Поред наведеног, овде може да се поднесе и рекламација Служби купаца и добије информација о дуговањима.

Нови кориснички центар грађанима је на располагању радним данима од 7.30 до 15.30. сати.

Јавно-комунално предузеће „Београдски водовод и канализација“ до сада је имало три корисничка центра у граду – у Данијеловој 32, Кнеза Милоша 27 и у општини Барајево у Светосавској 58. С обзиром на захтеве и сугестије, циљ је да се отвори још неколико центара, како би се приближили корисницима, односно како би им омогућили да на једноставнији начин и брже него до сада добију све неопходне информације и плате доспеле рачуне.

У наредном периоду ЈКП „Београдски водовод и канализација“ има у плану отварање још неколико корисничких центара и то: у насељу Борча за кориснике који живе на левој обали Дунава, као и у Сурчину и Земуну.

Постојећи кориснички центар у Данијеловој улици и даље ће пружати услуге продаје и наплате, а по отварању додатних центара, овај центар ће бити намењен за потрошаче са општина Вождовац и Раковица.

Новоотворени кориснички центар у Синђелићевој улици биће централни за све општине.

 
Taj prostor u sindjelicevoj je do prije par godina koristio vodovod pa su se iselili bilo prazno pa neka firma a sad su opet tu više od 5 mjeseci
 
Ovog proleća baš zaređali sa puknutim cevima. Neverovatno koliko ih viđam po gradu, za razliku od prethodnih godina i zima, koje su znale da budu i sa pravim hladnim danima (periodima). Samo kod mene pre par dana četvrta lokacija sa puknutom cevi.​
 

Радови на водоводној мрежи у среду


Због планираних радова на објекту београдског водоводног система на општини Палилула, у среду, 29. марта, од 9 до 15 сати без воде ће остати потрошачи у насељу Санивил, саопштавају из ЈКП-а „Београдски водовод и канализација”.

Истога дана, због планираних радова на водоводној мрежи на општини Врачар, од 8.30 до 18 сати без воде ће остати потрошачи у Шуматовачкој улици, од Улице Светолика Ранковића до Вардарске улице.

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђене су ауто-цистерне, а потошачи се моле да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Сервисном центру Града Београда на број телефона 11-0-11, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.​

 
Vrh