Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

@vinogradjanin Moram dodati i to da sam imao komšiju koji je razmišljao kao i ja i bio spreman da podrži sve, a on poznavao celu zgradu bolje od mene, pa je i on uticao na neke ljude. Vremenom sam pridobijao i ostale. I to je jako bitno da imaš neku masu ljudi na razumnoj strani. Ako je većina namćorasta, onda razumem da je pakao.
Ja sam i kod sebe predlagao da plaćamo nekog od komšija da čisti, da ne dajemo van zgrade 10000. Čak sam i davao predlog da čistimo volonterski rotacijom kako bi uštedeli novac. Naravno neće niko, a skupo im da plaćaju održavanje. To ti je greška što nudiš pozajmicu, to odmah radja sumnju da si u dilu sa nekim pa navijaš da se posao odradi. Ljudi su čudni i zato moraš uvek odvagati neke stvari da ne bi napravilo kontraefekat
Ma sve znam, rođeni u udbaškoj državi pa im sve sumnjivo, a ja sam samo hteo da se okupam kao čovek u 10 uveče :(

Prodaje li se neki stan u vašim zgradama da se preselim? :D Ja mojima skoro predložio da sami čistimo zgradu jer se žale kako im je skupo čišćenje (500 din za 1 nedeljno čišćenje, tj. 4 puta mesečno?!?!). 6 spratova, nemamo lift, 2 stana po spratu, očisti se za 20-30 minuta. Dobro je da me nisu kamenovali, sve neka gospoda ispod časti im da čiste a nema za šta pas da ih ujede. Elem, kad smo kupili stan ja sam nekih 1500-2000 eura "donirao" stambenoj zajednici kao način da se iskupim za 4 meseca komplet renoviranja i buke. Uradio sam stepenište ispred ulaza u zgradu, platio elektronsku bravu i tagove jer su vratala bila otključana 24/7, i uradio sam čišćenje podrumskog prostora, 2 kombija đubreta, i zamenio dršku na ulaznim vratima, stavio poprečne 2 da bi stariji stanari mogli lakše da otvaraju vrata, a i stare drvene su bile raspale. Nisam očekivao zahvalnost, ali sam dožio odmah da se jedna komšinica žali što sam ja stavio metalne drške za vrata a pre su bile od drveta, pa komentari kako sam mogao da sredim i gelendere kad sam već stepenice, treći komšija koji me je napao jer sam mu bacio raspali orman koji je stajao u zajedničkim prostorijama, a obaveštenje o čišćenju je stajalo mesec dana itd.

Ignorisao sam te komentare sve dok nije došlo vreme da treba da se ugradi pumpa za vodu. Tu kreće agonija od 3 godine, neće pa neće. Svi se žale kako nemaju vode, niko neće dinara da da. U dogovoru sa upravnicom prvo prebacimo naplatu na Infostan, jer ih preko 50% nije plaćalo ni dinara, i onda dve ponude za pumpu. Jedna privatnik, druga GS koja je bila 4x skuplja. Još se ja ponudim da ja dam pozajmicu SZ u visini od 3500e koliko je najniža ponuda bila, pa da oni kroz 3 godine mi vraćaju nazad. Tu sam ja prema njihovim komentarima ispao bahat, da ja mislim da mogu da ih potkupim (?!?!). I ništa na kraju posle 10 skupština stanara uspemo da nakrpimo većinu da uradimo pumpu preko GS.

Sad je nova tema drveni elektroorman, imali smo skoro požar. Opet drvlje i kamenje na mene kako ja samo želim da im uzimam novac i da sam u sprezi sa upravnicom. Baš mi je sve ovo razočaralo, jer sam odrastao u kući, navikao da pomažem komšijama a i oni nama. Nisam odustao od toga da sebi napravim lepši prostor, pa tako ja jedini prijavljujem upravnici ako se nešto pokvari, ili kontrolišem higijenu u zgradi, počistim zimi sneg i pospem so, očistim lišće i đubre po potrebi, skinem nalepnice itd. Ali džaba, očigledno sam upao u zgradu gde su ljudski odroni, i sad čekam da se uselim u novogradnju a ovaj da prodam pa da kupim neki drugi stan, jer ove "komšije" više ne mogu očima da vidim...
Offtopic malo ali ako možeš pošalji mi preporuku za tu firmu koja je dala ponudu za pumpu

Ma sve znam, rođeni u udbaškoj državi pa im sve sumnjivo, a ja sam samo hteo da se okupam kao čovek u 10 uveče :(
Ma ljudi ce da daju 500 dinara svaki dan na paklu cigara ali ce da ti vade oci za 500 dinara mesecno za zgradu.
Evo u mojoj zgradi lezerno stoji na sred hodnika sprata izbacen sporet vec godinu dana, a neretko i smece pored.

Upravnik se pravi lud, drugi stanari se prave ludi, pa se i ja pravim lud jer ko sam ja ko podstanar da se raspravljam.
Ali u dosta zgrada zive polu ljudi koji nisu za zivot u zajednici, i nadam se da u novogradnji gde te niko ne pita da li hoces ili neces da placas vec moras ce biti bolja situacija.

Ma ja to gledam kao da je sve naš prostor, što i jeste. Odrasteš u kući pa naučiš da niko neće umesto tebe održavati objekat, već moraš sam. . :D
To je generalno problem, što niko nema kućno vaspitanje već sve čekaju neko drugi da odradi. I onda takvi kažu "ma kakva kuća to je rupa bez dna". Navikli da 50god ulažu 0 dinara i kukaju na komšije.

Vrh