Prodaje li se neki stan u vašim zgradama da se preselim?

Ja mojima skoro predložio da sami čistimo zgradu jer se žale kako im je skupo čišćenje (500 din za 1 nedeljno čišćenje, tj. 4 puta mesečno?!?!). 6 spratova, nemamo lift, 2 stana po spratu, očisti se za 20-30 minuta. Dobro je da me nisu kamenovali, sve neka gospoda ispod časti im da čiste a nema za šta pas da ih ujede. Elem, kad smo kupili stan ja sam nekih 1500-2000 eura "donirao" stambenoj zajednici kao način da se iskupim za 4 meseca komplet renoviranja i buke. Uradio sam stepenište ispred ulaza u zgradu, platio elektronsku bravu i tagove jer su vratala bila otključana 24/7, i uradio sam čišćenje podrumskog prostora, 2 kombija đubreta, i zamenio dršku na ulaznim vratima, stavio poprečne 2 da bi stariji stanari mogli lakše da otvaraju vrata, a i stare drvene su bile raspale. Nisam očekivao zahvalnost, ali sam dožio odmah da se jedna komšinica žali što sam ja stavio metalne drške za vrata a pre su bile od drveta, pa komentari kako sam mogao da sredim i gelendere kad sam već stepenice, treći komšija koji me je napao jer sam mu bacio raspali orman koji je stajao u zajedničkim prostorijama, a obaveštenje o čišćenju je stajalo mesec dana itd.
Ignorisao sam te komentare sve dok nije došlo vreme da treba da se ugradi pumpa za vodu. Tu kreće agonija od 3 godine, neće pa neće. Svi se žale kako nemaju vode, niko neće dinara da da. U dogovoru sa upravnicom prvo prebacimo naplatu na Infostan, jer ih preko 50% nije plaćalo ni dinara, i onda dve ponude za pumpu. Jedna privatnik, druga GS koja je bila 4x skuplja. Još se ja ponudim da ja dam pozajmicu SZ u visini od 3500e koliko je najniža ponuda bila, pa da oni kroz 3 godine mi vraćaju nazad. Tu sam ja prema njihovim komentarima ispao bahat, da ja mislim da mogu da ih potkupim (?!?!). I ništa na kraju posle 10 skupština stanara uspemo da nakrpimo većinu da uradimo pumpu preko GS.
Sad je nova tema drveni elektroorman, imali smo skoro požar. Opet drvlje i kamenje na mene kako ja samo želim da im uzimam novac i da sam u sprezi sa upravnicom. Baš mi je sve ovo razočaralo, jer sam odrastao u kući, navikao da pomažem komšijama a i oni nama. Nisam odustao od toga da sebi napravim lepši prostor, pa tako ja jedini prijavljujem upravnici ako se nešto pokvari, ili kontrolišem higijenu u zgradi, počistim zimi sneg i pospem so, očistim lišće i đubre po potrebi, skinem nalepnice itd. Ali džaba, očigledno sam upao u zgradu gde su ljudski odroni, i sad čekam da se uselim u novogradnju a ovaj da prodam pa da kupim neki drugi stan, jer ove "komšije" više ne mogu očima da vidim...