Šta je novo?

Terazijska terasa

img_1705-jpeg.239087
Првобитни план мимделује релистичније. Циљ парка би требло да буде продаја некретнина уз њега.

Слажем се. Aли би морало да буде срушено више великих зграда, што не знам хоће ли лако проћи.

Moglo je to sve daleko bolje pre svega poprečne ulice lominna pa sve do GP da se ukopaju i da se dobije kontinurana zelena površina
Sa sve potokom koji izvire na vrhu ide do save

IMG_4844.jpeg
Њујорк, Париз?!!
Ово није никакви решење, већ обична смејурија. Оставити сав тај крш лево и десно у епицентру града је на нивоу зелених фантазија студента архитектуре. Без Т2, оставити све те огољене калкане?!!
Ово је најосновније решити, а доле могу да се играју Њујорка и Париза😂
IMG_4842.jpeg

Ако може приватна својина да се решава експропријацијом ради путева може и ради живљивог града. Најлепши делови налјепших градова су тако решавани, од Централ Парка до Париза

Ово што они хоће да потуре није никакво решење нити сређивање Теразијске терасе. Тренутно имамо зелену падину где по средини иду бетонске степенице а попречно бетонске стазе - они предлажу "реконструкцију" тако да имамо зелену падину где по средини иду бетонске степенице а попречно бетонске стазе. И да за то намлате милионе евра наших пара и нагузе себи квадрате.

Ако они нису вољни ни способни да учине да Београд буде леп и функционалан нека ништа не пипају, доћи ће неко ко јесте. Мени није жао ни уложених пара ни времена, жао ми је бацања пара на пљачку и наруживање мог родног града

Ако може приватна својина да се решава експропријацијом ради путева може и ради живљивог града. Најлепши делови налјепших градова су тако решавани, од Централ Парка до Париза

Ово што они хоће да потуре није никакво решење нити сређивање Теразијске терасе. Тренутно имамо зелену падину где по средини иду бетонске степенице а попречно бетонске стазе - они предлажу "реконструкцију" тако да имамо зелену падину где по средини иду бетонске степенице а попречно бетонске стазе. И да за то намлате милионе евра наших пара и нагузе себи квадрате.

Ако они нису вољни ни способни да учине да Београд буде леп и функционалан нека ништа не пипају, доћи ће неко ко јесте. Мени није жао ни уложених пара ни времена, жао ми је бацања пара на пљачку и наруживање мог родног града
Париз јесте, али то је ипак био 19. век, у време Наполеона трећег. Данас је то скоро па немогуће.

Парк ће са остављањем ових калканских фасада заправо само бити увећана верзија овога што данас имамо.

Једино што ће реално срушити је распали тржни центар и бараке.

Мада видели смо на Славији код Декијевог пројекта како је откуп могућ и без експропријације... Али хајде рецимо да се изгради једна зграда на позицији Б2 горе, могли би да се намире сви низ падину, и направи низ за тржиште.

Ova zgrada koja je najizvesnije da će se graditi ima po renderu 11 spratova i golubarnik. Karićeva iza nje koja je najveća ima 6 spratova. B2 sa druge strane ima 6 i jedan uvučeni. Zgrada levo od nje samo 4 sprata. Progutaće celu Terazijsku terasu što se iz ove perspektive ne vidi. Kupci će imati dobar pogled.

Moguće da je cela kenjaža oko Terazijske terase zbog ovog projekta.

img_4842-jpeg.245390

Ovo ispod oni da otkupe, male su šanse

Poslednja izmena:
I to kod dekijeve zgrade je bilo pobuna sto su srusene baraje duh beograda unisten zaklina tatalovic uplakana a savatovic joj brise suze...btw jel se rusi ona karic zgrada?ili se renovira ili ?

Ako se pogleda zgradu B2 prekoputa oni su pravili stepenasti pad u skladu sa padom terase, dok se kod nove zgrade broj spratova povecava kako ide pad, i time potpuno unistava prostor

Ne bi ja tu ništa dirao dok ovo društvo ne dodje u normalu po svim aspektima

Vrh