Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Vinča307 - "....i moraš da vrtiš krugove bez stajanja."

Sad iskren da budes....
Nije ti u redu kada taksista stane na bas stajaliste da pokupi putnika, koji je zvao, jer si ti (ne samo ti, vec svi tako) projurio praznim autobusom pored punog stajalista da bi nadoknadili minute i tako zavrsili posao za sebe.
A onda smeta, kad oni gledajuci samo svoj posao, rade to isto!

Nista licno za tebe. Primer si samo da slika bude jasnija.
Rekao sam već da nije problem kad se stane na 5-10 sekundi da se pokupi ili istovari putnik, ali je problem kad se taksista parkira i čeka nekoliko minuta putnika. Ima onih koji se sklone i izađu ispred stajališta da ne smetaju, al ima i onih koji namerno neće da se sklone.
A to kad projurimo prazni, to je po nalogu otpravnika i retko ko to radi na svoju ruku jer mu je to tako eto dunulo.

@Pule I tebi je veliki problem da staneš dva metra posle stajališnog stuba da vrišiš manipulaciju putnika? Da,veliki je problem pogotovu zglobnom busu,ako ne stoji pravo u liniji vozac ne vidi sva vrata. Ne znam da li si taksista,ali samo potvrdjujes stereotipe...Ne vozim bus ni taxi,al'kad nekog kupim ili ostavljam u gradu to uvek vrsim malo posle stajalista.

@Vinča307 -"Rekao sam već da nije problem kad se stane na 5-10 sekundi da se pokupi ili istovari putnik, ali je problem kad se taksista parkira i čeka nekoliko minuta putnika."

U ovoj recenici je sadrzan odgovor na pitanje zasto je sve to tako.

Da li znas sta predstavlja najveci problem kod autonomnih vozila tj. taksi vozila bez vozaca?
Problem nije u tehnickim resenjima vec u tome kako se prilagoditi navikama putnika.

Lepo kazes, kad se stane na 5-10 sek da se pokupi putnik koji vec ceka taksi vozilo. Tako je u redu.
"Ali problem je kad se taksista parkira i ceka putnika....." - tvoje reci.

Kada se odlucis da ides autobusom ti dodjes ranije i cekas autobus kojim ces da se prevezes.
Ali kad odlucis da se vozis taksijem.....ti onda hoces da on ceka tebe. A ne ti njega. Ti si taj koji placas i hoces da ti licni osecaj bude veci.
U navikama ljudi je odgovor na problem a leka da se to promeni jos nema.

Vrh