Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 205 34,9%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 76 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 38 6,5%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 179 30,5%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 60 10,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 4,9%

• Ukupno glasača
    587
Most me iskreno i najmanje plaši, ono već su počeli da rade šipove i konstrukciju sa obe strane i tu se vidi napredak, ona dva stuba što uklanjaju konačno završavaju.
Imaju još jače od 12 meseci za završetak, nije nemoguće.
U smislu građevinskih rokova, najkritičnija je gradnja stubova u reci, a stub treba da bude na mestu još neporušenog starog stuba.
Ono što mene više plaši jesu pristupne saobraćajnice.
... zato što su katastrofa po projektovanim performansama, bez petlji čak i na NBG gde je sve to mnogo jednostavnije i jeftinije. Kružni tokovi pokazuju katastrofalne slabosti od 25000 vozila dnevno. Gazela 160.000 vozila, Brankov most 100.000 vozila dnevno, od mosta između, ako se ulaže mnogo u njega, očekuje se bar 100.000 kao Brankov.
Grad apsolutno ništa nije uradio u 2025. Niti ima ikakvih naznaka za prvi kvartal 2026, a svašta onomad beše planiraše na konferencijama sa KT i ostalim vragolijama.
O tunelu više ne vredi ni govoriti da će skoro, a bez tunela taj most će biti kao Most na Adi onomad bez Buleva Heroja sa Košara.
Baš zahvaljujući tome zato što je Most na Adi odmah pušten sa petljama, već u prvoj fazi je povukao za kružni tok prevelikih 35.000 vozila dnevno. To je bila prva faza, i sa svakom sledećom fazom je most postajao korisniji. Za Sektin most ne postoji ideja kako da u sledećim fazama postane realno korisniji, zato što za taj tunel ne postoji ni jedan jedini par traka u neprekidnom toku.

Najavljen porast vodostaja?

Pune džakove peskom.
IMG_7959.jpeg

Znači stigli prvi delovi za novi most , a ovi još ni stari luk nisu odneli

Razni delovi odavno se skladište na tom prostoru koji je predviđen za montažu mosta.
Možda nisu iz Kine ali se tu navuklo raznih za*******.
Možda stari luk ne smeta i ne zauzima prostor koji je predviđen za montiranje novih delova mosta.
Meni ovo gradilište deluje prilično organizovano za sad, čak i previše organizovano...

Sad vidim da su ovo izgleda zaista delovi iz Kine, što ne menja puno ovo što sam već napisao.

Poslednja izmena:
Razni delovi odavno se skladište na tom prostoru koji je predviđen za montažu mosta.
Možda nisu iz Kine ali se tu navuklo raznih za*******.
Možda stari luk ne smeta i ne zauzima prostor koji je predviđen za montiranje novih delova mosta.
Meni ovo gradilište deluje prilično organizovano za sad, čak i previše organizovano...

Sad vidim da su ovo izgleda zaista delovi iz Kine, što ne menja puno ovo što sam već napisao.
Mislim da ovo jesu prvi delovi iz Kine jer su u boji novog mosta,a i bilo je rečeno da su stigli u Konstancu...

Vrh