Na znam zašto ti je to toliko bitno.
Imaj u vidu da je taj prostor od 1935. i decenijama kasnije bio jedno veliko gradilište i da su saobraćajnice bile privremene.
Putevi su bili izgrađeni na nasipima, a ceo teren je i ovako bio predviđen za nasipanje (što se i desilo). Tako danas imamo Staro sajmište koje je u depresiji u odnosu na dananšnje bulevare - ulica "Zemunski put" je ispod kote ulice Vladimira Popovića, "Nemački paviljon" je ispod kote Bulevara Mihajla Pupina, kada se kolima isključuješ pored "Italijanskog paviljona" prema kuli - teren ima blagi pad...
Ja sam pokušavao da ustanovim da li je trasa puta od "Zarićevog" mosta do spajanja sa "Zemunskim putem" u nekom trenutku korigovana, ali planovi nisu baš najjasniji.
Mislim da to nije ni bitno, jer, kao što rekoh, NBG je bio jedno veliko gradilište, i taj put je svakako bio jedno privremeno rešenje.
Možda su ga unapredili (ipak je to nekih deset godina bila jedina direktna drumska veza Beograda sa Zemunom, aerodromom i uopšte zapadom Jugoslavije)...
Teren je uskoro nasut, trasirana je nova mreža ulica, i taj privremeni put je mesto ustupio modernom naselju.
Evo, pa ako te zanima, analiziraj, ako te toliko muči
April 1944. (baš kada je u bombardovanju stradao i logor)