Šta je novo?

Stambena izgradnja - Vojvođanska - Tošin bunar

Ima prica da je soliter napravljen na groblju, pa se onda to povezivalo sa brojem samoubistava u istom (a ne zbog visine koja privlaci samoubice) Pa da je bacen tako u sredinu nicega, prvobitno bio planiran za ambasadore (bili su veliki stanovi koji su posle pregrdjivani, otuda ima onako deljene terase), pa je to propalo i da su se uselili cigani izneli parket, vrata i devastirali stanove. Uglavnom knjiga da se napise.

@bl3y4 moguće je da su cigle prisutne celom dužinom iskopa na tom mestu i na toj dubini ,jer su se dotle nekada prostirala ekonomska dvorišta sada već uglavnom porušenih kuća na parnoj strani vojvođanske, koja su bila "patosana"ciglom. Izgradnjom zgrada u ulici Pere Segedinca terenje nasut pa imamo zapravo jedno proto - arheološko nalazište.
Veoma moguce, Ako postoje neke stare slike mozda mozemo da pogledamo sta je tu ranije bilo.

Ima prica da je soliter napravljen na groblju, pa se onda to povezivalo sa brojem samoubistava u istom (a ne zbog visine koja privlaci samoubice) Pa da je bacen tako u sredinu nicega, prvobitno bio planiran za ambasadore (bili su veliki stanovi koji su posle pregrdjivani, otuda ima onako deljene terase), pa je to propalo i da su se uselili cigani izneli parket, vrata i devastirali stanove. Uglavnom knjiga da se napise.
Molim Vas, molim Vas, na TURSKOM groblju, važno je napomenuti, što uopšte nije nemoguće, pošto su Turci na ovim prostorima bili do 1718. godine, a za njihovo groblje se danas zvanično ne zna, dok sue za dva stara pravoslavna zna.

Stara slika + ai. Mogu misliti kako su se Bezaninci osecali, imali su svoj W65 kod kuce :)

Prilozi

• file_00000000801471f4abc26e0d558b30f7.png
    file_00000000801471f4abc26e0d558b30f7.png
    851,2 KB · Pregleda: 155
Da li je istina da postoji problem sa podzemnim vodama / kanalizacijom u novogradnji uz Pere Segedinca?

Pisalo se ovde na forumu, bilo je problema sa kanalizacijom u Pere Segedinca. Koliko sam shvatio pogodili su kanalizaciju kad su kopali i napravili haos starim stanarima. Ali najbolje da ti da info neko ko je iz tog kraja i bolje upoznat sa situacijom.

Što se tiče podzemnih voda one definitivno postoje samo što mi je nejasno kuda se kreću. Npr u delu vojvođanske bliže kružnom toku, novogradnje iz 2000ih kod vrtića Dragan Laković, imaju ozbiljne probleme sa vodom u garažama i podrumima. Pre 3-4 godine su kopali oko zgrade i radili hidroizolaciju, poznanik ne koristi svoje garažno mesto još od kad se uselio zbog vode u garaži. Ne znam da li su sada sanirali to. Bliže ovim novogradnjama u OŠ Sterija Popović podrum je stalno pun vode i vlage, dok novogradnje na raskrsnici sa Gandijevom nemaju problema sa vlagom.

Npr. u Urbanističkom planu za Vojvođansku 50 navedeno je da postoji visok nivo podzemnih voda
1764751568251.png

Dok je bila stara ulica postojali su jendeci ispred svake kuće, oni su posle zatrpani, a da li su stavljeni u cevi to je pitanje. Npr. moja rodbina ima kuću u vojvođanskoj, i nakon proširenja puta i zatrpavanja jendeka počeli su da imaju povremeno problema sa vlagom u podrumu. Što se tiče ovih zgrada sigurno ima podzmenih voda, a kvalitet izvedene hidroizolacije će se videti tek nekoliko godina nakon useljenja.

Što se tiče podzemnih voda one definitivno postoje samo što mi je nejasno kuda se kreću. Npr u delu vojvođanske bliže kružnom toku, novogradnje iz 2000ih kod vrtića Dragan Laković, imaju ozbiljne probleme sa vodom u garažama i podrumima. Pre 3-4 godine su kopali oko zgrade i radili hidroizolaciju, poznanik ne koristi svoje garažno mesto još od kad se uselio zbog vode u garaži
Ovo nije tacno. Znam iz prve ruke jer mi brat u tim zgradama ima stan. Podrum i garaza su suvi kao barut. Nema ni budji. Nikakav problem nema sa podzemnim vodama.
2018 godine je radjena hidroizolacija, ali zbog prokisnjavanja odozgo, nije lepo uradjena hidroizolacija ispod plocnika i dela gde je trava. Sto je jelte slucaj pa u skoro svim novogradnjama. I zato je tada bilo curenja sa plafona u garazi i podrumima.
Od tada to se ne desava. Svi iredno korisre parkinge i garaze. Prosetajte i proverite.

Ovo nije tacno. Znam iz prve ruke jer mi brat u tim zgradama ima stan. Podrum i garaza su suvi kao barut. Nema ni budji. Nikakav problem nema sa podzemnim vodama.
2018 godine je radjena hidroizolacija, ali zbog prokisnjavanja odozgo, nije lepo uradjena hidroizolacija ispod plocnika i dela gde je trava. Sto je jelte slucaj pa u skoro svim novogradnjama. I zato je tada bilo curenja sa plafona u garazi i podrumima.
Od tada to se ne desava. Svi iredno korisre parkinge i garaze. Prosetajte i proverite.
U redu, ako su lagali mene i ja lažem vas. Svakako su radovi izvođeni kao što ste naveli, što se tiče kad je radjeno moj je utisak da je bilo pre 3-4 godine ali eto 2018, vreme leti. Redovno šetam tuda ali nemam pristup garažama pa ne mogu da proverim. Hvala na ispravci.

U redu, ako su lagali mene i ja lažem vas. Svakako su radovi izvođeni kao što ste naveli, što se tiče kad je radjeno moj je utisak da je bilo pre 3-4 godine ali eto 2018, vreme leti. Redovno šetam tuda ali nemam pristup garažama pa ne mogu da proverim. Hvala na ispravci.
Ne verujem da su vas lagali, nego su preneli polutacnu informaciju. Da, neki nisu mogli da parkiraju i to je tacno. I to u delu garaze koja nije bila direktno pod zgradom, vec ispod trave i setalista. Jer im je kapalo na kola, a mnogi su se plasili da im ta voda koja prolazi kroz betom ne osteti lak. Pa su koriscene i razne improvizacije.Da su podzemne vode problem niko ne bi mogao da parkira. Hvala bogu tu garazu odrzava Parking servis pa je u dobrom stanju.
A vreme zaista leti jer je rekonstrukcija bila leta 2018. godine. Mogu i mesece i slike da vam posaljem.
A sto se podzemnih voda tice cak i u oknima lifta koji su 2/3 metra ispod nivoa garaza i podruma nema ni najmanjih tragova vlage.

Ne verujem da su vas lagali, nego su preneli polutacnu informaciju. Da, neki nisu mogli da parkiraju i to je tacno. I to u delu garaze koja nije bila direktno pod zgradom, vec ispod trave i setalista. Jer im je kapalo na kola, a mnogi su se plasili da im ta voda koja prolazi kroz betom ne osteti lak. Pa su koriscene i razne improvizacije.Da su podzemne vode problem niko ne bi mogao da parkira. Hvala bogu tu garazu odrzava Parking servis pa je u dobrom stanju.
A vreme zaista leti jer je rekonstrukcija bila leta 2018. godine. Mogu i mesece i slike da vam posaljem.
A sto se podzemnih voda tice cak i u oknima lifta koji su 2/3 metra ispod nivoa garaza i podruma nema ni najmanjih tragova vlage.
Hvala puno na realnom stanju u tim zgradama! Što se godine tiče, mislim da su 2-3 korona godine izbrisane iz mog sećanja, pa tako mi je sve 3-4 godine a ne 7-8 :D

Podzemne vode, tj. šira hidrološka situacija, je realan problem za koji nema univezalnog rešenja u kraju. Ovaj kraj je na obodu aluvijalne ravni, planog područja Save, a pritom u podnožju Kose, gde i gravitacija radis voje kada je u pitanju slivanje kišnice i formiranje podzemnih voda.

Prvo da se vratim na ovo što je pitao @Skituljak oko kanalizacije - Problem u pere Segedinca postoji decenijama, ovo što je sada aktuelno je akutni problem, ali ja ovde pišem o hroničnim poplavama ulice Pere Segedinca posle obilnih letmnjih kiša. Problem je dakle u kišnoj kanalizaciji, no ne znam šta konkretno prouzrokuje plavljejne. Zgrada V12 je prve takve prilike bila potpuno poplavljena, ogromna šteta je naneta vozilima u garaži. Više puta je intervenisano, svakih par godina se nešto kopka, kao i sada, Priča se da su investitori koji rade nove zgrade dobili obavezu da urade novu kišnu kanalizaciju.

Drugo, i @vinogradjanin je u pravu, u Vojvođanskoj su postojali jendeci koji su služili evakuaciji evakuaciji površinskih ovda, kao neka vrsta retenzije, i njihvoim postepenim zatrpavanjem prethodnih decenija sve kuće su dobile vlagu i vodu u podrumima, kako je i danas. Oni su bili povezani u sistem kanalizacione mreže Galovice, i problema nije bilo.

Stambene zgrade na uglu Gandijeve / Vojvođanske / Zemunske su isto imale problem, u jednoj garaža nije mogla da se koristi godinama.

Problem letnjih kisa je razlicit u odnosu na podzemne vode. Cela Vojvodjanska, Ivana Ribara, a narocito kruzni tok imaju problem pri najvecim i dugotrajnim pljuskovima. Ali to je pre svega posledica slivanja vode sa Ledina i BK. Dok se ledine nisu betonirale, nisu te poplave bile ucestale i izrazene. Svima nam je poznato da Ledine nemaju ni fekalnu, a kamoli kisnu kanalizaciju, pa se sve to sliva ka blokovima.
I takva plavljenja se dese jednom u dve godine.

Ja mogu kao dugogodisnji zitelj Pere Segedinca,gornja strana da kazem par stvari. Naime, podrumi u broju 21 su potpuno suvi...to odgovorno tvrdim cak i posle najvecih mogucih kisa itd. Svakodnevno sam u podrumu,kako zbog bicikle tako i zbog namirnica koje drzim..nemam nikakvih problema...budju i vlagu nikada ni na jednom zidu nikada nisam video...od komsije odozgo da...odozdo i sa strane nikada. Cuo sam da donja str Ulice ima problema...pogotovo ovih sto ih ja zovem podrumarima...to ionako nije predvidjeno za zivot nego za veseraj...ali srpska posla...
Takodje provereno znam da zgrada gde je sunce,dva puta je odbijena za upotrebnu dozvolu zbog prisutnih podzemnih voda u novou -2 garaze...drugar zivi pa mi je to rekao...

Ja mogu kao dugogodisnji zitelj Pere Segedinca,gornja strana da kazem par stvari. Naime, podrumi u broju 21 su potpuno suvi...to odgovorno tvrdim cak i posle najvecih mogucih kisa itd. Svakodnevno sam u podrumu,kako zbog bicikle tako i zbog namirnica koje drzim..nemam nikakvih problema...budju i vlagu nikada ni na jednom zidu nikada nisam video...od komsije odozgo da...odozdo i sa strane nikada. Cuo sam da donja str Ulice ima problema...pogotovo ovih sto ih ja zovem podrumarima...to ionako nije predvidjeno za zivot nego za veseraj...ali srpska posla...
Takodje provereno znam da zgrada gde je sunce,dva puta je odbijena za upotrebnu dozvolu zbog prisutnih podzemnih voda u novou -2 garaze...drugar zivi pa mi je to rekao...
Zgrada gde je market Sunce je Vojvođanska 32-34-36 i ima uporebnu dozvolu, moze se videti na ceop-u.

Vrh