BOKI SMOKI
Advanced
Ne bi bilo lose napraviti taj spisak, pa posle predati Djilasu, ili ako nista drugo imati ga na papiru, da osobe koje urusavaju izgled grada budu obelezene.Mada moram da priznam kod mene u Pancevu je nadogradnja jedne zgrade vrhunski odradjeno.Neko ko prodje tuda ne bi ni provalio da je nadogradjena, sem ako nema arhitektonsko oko.
Spisak: Brojka: 31- 80
Spisak: Brojka: 31- 80
nadogradna pored Brankovog mosta post 6
Tred Ko im ovo dozvoli?
Mosa Pijade ili kako se sad zove
Gavrila Principa
Brankova vidjena s'Kraljevica Marka
Ditto
U Karadjordjevoj
Kralja Milana
Zgrada u Kraljvica Marka vidjena iz Jug Bogdanove
Brankova
Na uglu Jug Bogdanove i Gavrila Principa
Pored toga i Sarajevksa zasluzuje status "Dundjerske Avenije"
Beogradska, preko puta Miticeve rupe
Brankova
Gavrila Principa s'dvorisne strane, seoska idila navrh predratne zgrade
Na uglu Sarajevske i neznam-vise-kako-se zove
U Sarajevskoj
Zgrada u Pop Lukinoj vidjena iz Sime Markovica
Autokomanda, preko puta Fransha
Prvomajska pardon General Zdanova pardon Resavska
Soliter kod fontane
Надоградња у господар Јовановој
na uglu Balkanske i Narodnog Fronta
Maksima Gorkog 25, nadzidan
Nisam 100% siguran za adresu, ali mislim da je Macvanska u pitanju, svakako je negde u blizini Hrama
Ivana Djaje, takodje na Vracaru
Prote Mateje
u Visegradskoj......na staroj zgradi bez balkona....
sa Vracara(jedino se ovo na Bulevaru kod Vuka.......
iza spanske ambasade
Zgrada tehničkih fakulteta
Krenes od Skojevskog ( Luke Vojvodica ) pa sve do kraja Vidikovca. Sve je nadogradjeno. Sve sto je imalo ravan krov sada ima kosi krov, Ostao samo Cerak i oni soliteri kod okretnice 53. 23. 89. da su bez nadogradnje. Inace to u skojevskoj sto je radjeno 94-95 jos i lici na nesto jer je jedna firma radila svih 40-tak zgrada na isti nacin. Dok je ovo na Vidikovcu, tacnije u ulici Vidikovacki venac ( partizanska ) vise po slobodnom nahodjenju svakog pojedinacnog investitora.
Boki smoki svaka cast ona nadogradnja gdje pitas gdje je to je prerko puta vukovog spomenika na uglu bulevara i golsvortijeve fasada se vec raspada. Takodje postoji nadogradnja pored pozorista Bosko Buha razvaljena nezavrsena nadogradnja to je zrada nekog propalog preduzeca centrokoop.GDJE je nadogradjen ETF pravni je nadogradjen ali se nevid dogradjeno je krilo u unutrasnjem dvoristu.Takodje potez bulevara od skupstine do vuka skoro svaka ima neku nakardnu nadogradnju.Ja licno nisam protiv nadogradnji kada se uradi sa stilom.Sve vlasnike bi prisilio da svoje cumeze usklade sa zgradom u protivnom bi rusio .Najvise me nervira nadogradnja na pocetku skadarlije na uglu sa Despota Stefana