Šta je novo?

Skyline Belgrade [Stambeno poslovni kompleks | 100 000kvm]

Ja ne znam šta je s ovom najezdom programera i buržuja na Beobuild, da u tolikom broju dolazite ovde i širite svoje vizije sveta i Beograda... ? Jel moguće da toliko vas radi za agencije za nekretnine? Ili su vas naložili da su nekretnine jedina održiva investicija, pa ste počeli masovno da dolazite ovamo da hajpujete tovarenje Beograda kvadratima? U čemu je stvar? Otkud ovolika najezda ljudi odsečenih od realnosti i optrećenih kvadratima, plitkoumnošću i lažnim sjajem?
Ali definitivno potvrđuje onaj stav da sticanje formalnog obrazovanja ne mora obavezno da znači i širenje svojih vidika i sticanje mudrosti.

To što ti predlažeš se zove automobilski američki urbanizam, koji je neodrživ i štetan po većinu gradova, a pogotovu za gradove poput Beograda.
Štaviše, baš te slike koje ti kačiš, su drugi forumaši više puta kačili na forum baš kao primere kako ne treba razvijati i graditi gradove.

Opsesija time da Beograd izgleda kao neki od automobilskih ili američkih gradova, osim toga što je pogubna i štetna, jeste jedna vrsta iskompleksiranosti. Kriza identiteta. Poremećaj identiteta, ličnosti. Nezadovoljstvo sobom i deluzija da samo onaj ko izgleda tako i tako, ili ima to i to, može da bude uspešan i prijatan za život. I da je jedini način da se do toga dođe da se uradi to i to, kupi to i to ili izgradi to i to.

Za kraj, nemoguće je ne povlačiti određene paralele kada neko piše o monotonosti jednog te istog braka i lepoti toga kada žena ugradi silikone i napumpa usne.
Ja sam ipak čovek starog kova i prostih, primitivnih pogleda, čovek kome je ovo uvek bilo i biće gadno:
Screenshot_4-2.jpg

A upravo to je lice Beograda kakav vi gradite i promovišete. Novo, jeftino, kičasto, neukusno i disfunkcionalno.


Usput, druže moj uspešni u Audiju A8, umesto što se hvališeš plitkim stvarima, sanjaš neodržive kule od karata i agituješ za dodatno srozavanje i uništenje Beograda, bolje se zapitaj šta ćeš sutra da radiš kad se nađe još 100.000 istih takvih kao ti, pa kad vaši idoli sa Akademije mladih dilera i Megatrenda, usled nesposobnosti da efektivno i održivo upravljaju ovim Brlogradom, još više ulica pretvore u ovo. Pa kad ti dete, daleko bilo, na prostom putu do škole, izađe na kolovoz jer je isto tako neki konj u Audiju A888888 ostavio svoju lađu posred trotoara, pa mali izašao na kolovoz, pa završio pod nečijim točkovima. Toliko ste zaslepljeni materijalizmom, kompleksima i plitkim kratkotrajnim zadovoljstvima da ne uspevate više ni da shvatite da grad treba da bude funkcionalan i da služi nekoj svrsi, a ne samo da bude lep i zrači lažnim sjajem. Nažalost, mislim da većina vas to nikad neće shvatiti, bar ne bez nekog drastičnog događaja i otkrovenja. I samim tim je besmisleno uopšte dalje raspravljati s vama na tu temu.

P.S.
Nemoj misliti da se ne primećuje šta radiš i na drugim temama, i kako perfidno agituješ za ovaj režim, ovaj poredak i ovo stanje uma, odnosno bezumlja koje je trenutno na snazi. Možeš da se pretvaraš da si Finac do mile volje, provalili su te drugi još pre nedelju dana, a ovim sam i ja dobio potvrdu o čemu se radi. U skaldu sa time, dobićeš i počastvovano mesto na mojoj ignore listi. Pa ti piši i kači slike svojih fantazija, svojih kola, svojih prihoda, svojih ideja do mile volje.
Па управо је потпуно све супротно од онога што си написао. Сваког ко се не уклапа у твој наратив и виђење света (политичко, идеолошко или архитектонско), покушаваш да исмејеш, увредиш, спустиш. Твоји коментари су толико пуни злобе и једа према свему и свакоме ко покушава да унесе дозу позитивног и оптимистичног. Испада као да је постала јерес да се неком неки пројекат допада или да неко подржава ову власт или неки њен потез... Управо такви попут тебе, без обзира за кога да гласају, утичу да живимо у једном друштву острашћености и подела.
 
Једно можда мање популарно мишљење али мени се не допада како је та велика, пословна, зграда испала. Ове стамбене су овалне и много ниже, поготово прва, ова пословна делује рогобатно и као да ју је неко пренео из другог пројекта у овај. Баш сам био одушевљен са изгледом прве зграде и сада сам онако, не знам, благо разочаран?
 
Vrh