Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 26.281
U ovoj temi bismo mogli da se obaveštavamo o pojavljivanju, ispravnom ili neispravnom radu i nestajanju raznih uslužnih Internet portala koji, obično na mapama Beograda ili Srbije, automatski i stalno prate razvoj različitih stanja, odnosno raznih karakteristika situacije u gradu. Pri tome mislim da se na mapi grada ili Srbije vidi tekući, (skoro) real time razvoj, odnosno praćenje recimo
- kretanja oblačnosti i kišonosnih oblaka nad Srbijom
- radarske i satelitske slike oblaka
- stanja saobraćaja i zagušenja u pojedinim ulicama
- mape zagađenja u pojedinim oblastima grada
- mape raspodele lokalne temperature, vlažnosti i ostalih meterooloških parametara
- kakvi su izgledi za kišu, gde i kada ima izgleda da najviše pada, koliko će približno trajati
- procena intenziteta UV zračenja
- kretanje vodostaja sa digitalnih mernih stanica
- mape lokacija i vremena kulturnih i zabavnih događanja
i slično. Dakle, imam na umu slanje linkova korisnih sajtova koji pregledno i neprekidno prate bilo koja stanja vezana za situaciju u gradu, ako ona imaju neku lokalnu prostornu ili vremensku raspodelu koja se najbolje može prikazati na mapi.
- kretanja oblačnosti i kišonosnih oblaka nad Srbijom
- radarske i satelitske slike oblaka
- stanja saobraćaja i zagušenja u pojedinim ulicama
- mape zagađenja u pojedinim oblastima grada
- mape raspodele lokalne temperature, vlažnosti i ostalih meterooloških parametara
- kakvi su izgledi za kišu, gde i kada ima izgleda da najviše pada, koliko će približno trajati
- procena intenziteta UV zračenja
- kretanje vodostaja sa digitalnih mernih stanica
- mape lokacija i vremena kulturnih i zabavnih događanja
i slično. Dakle, imam na umu slanje linkova korisnih sajtova koji pregledno i neprekidno prate bilo koja stanja vezana za situaciju u gradu, ako ona imaju neku lokalnu prostornu ili vremensku raspodelu koja se najbolje može prikazati na mapi.