Šta je novo?

Savski venac

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Pohvaljen
30.259
Više puta mi se dešavalo da moram da se zamislim u koju temu bih smestio vest vezano za opštinu Savski venac (uprkos tome što postoji nekoliko tema koje pokrivaju delove opštine), čiji sam stanovnik, i čija dešavanja pratim nešto više nego u drugim opštinama. S toga mislim da je došlo vreme da i ona dobije svoju temu, kao što je slučaj sa nekoliko drugih opština.

🔷️
ПОШУМЉАВАЊЕ ВАЖНО ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ
🔷️

👉
40 НОВИХ САДНИЦА ДРВЕЋА У ВРТИЋИМА ПУ „САВСКИ ВЕНАЦ“
👈

У оквиру акције „За зеленији Савски венац“ председник општине Милош Видовић и општинско руководство заједно са малишанима посадили су данас више од 40 стабала дрвећа на зеленој површини вртића “Царица Милица“, „Принцеза Оливера“, „Венчић“ и „Анђелак“ као и на унутарблоковском простору између зграда у Улици Бирчанинова број 16 који сада красе двориште станара овог стамбеног блока.

У оквиру акције „За зеленији Савски венац“ председник општине Милош Видовић и општинско руководство заједно са малишанима посадили су данас више од 40 стабала дрвећа на зеленој површини вртића “Царица Милица“, „Принцеза Оливера“, „Венчић“ и „Анђелак“ као и на унутарблоковском простору између зграда у Улици Бирчанинова број 16 који сада красе двориште станара овог стамбеног блока.

- Ово је само једна у низу акција у оквиру зелених пројеката које спроводимо на Савском венцу како би заштита животне средине била од непроцењивог значаја за унапређење локалне заједнице. Сваким пошумљавањем трасирамо добру будућност за нашу Општину, а за добробит садашњих и будућих генерација наставићемо да спроводимо активности које дају резултате и доприносе очувању и унапређењу квалитета живота – изјавио је председник Видовић и изразио задовољство што је Савски венац у протеклом периоду постао права зелена оаза богатија за велики број стабала дрвећа и зелених површина.

Акцију пошумљавања Општина спроводи у континуитету чиме још више оснажује сарадњу са Предшколском установом „Савски венац“ у чијем саставу су ови вртићи све у циљу подизања еколошке свести код деце и побољшања квалитета ваздуха. Од данас је зелена површина на територији Савског венца оплемењена новим садницама брезе, јапанске трешње, платана, сребрне јеле, каталпе, а такође туја смарагд и кримсон кинг пронашли су своје место на овим локалитетима.

Општина Савски венац је препознала значај екологије и показала бројним пројектима да је еколошки одговорна општина која брине о очувању природе и заштите своје околине. Када је област екологије у питању, у плану је да и за наредну годину определимо значајна средства у буџету и свакодневно дајемо допринос и будемо пример осталима у реализацији еколошких пројеката- поручио је Видовић и нагласио да сви треба да се ујединимо око заједничког циља очувања природе и заједно градимо једно здравије друштво.​

izvor: FB Savski venac

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНИЦИЈАТИВА ГРАЂАНА ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић разговарао је са грађанима из насеља Стјепан Филиповић, Дедиње и Сењак о решавању проблема који се тичу регулације саобраћаја и унапређења саобраћајне инфраструктуре у овим насељима.

Састанцима са грађанима присуствовали су и представници Секретаријата за саобраћај града Београда.

Руководство општине Савски венац је увек ту да чyје проблеме, сугестије, али и предлоге суграђана, како би заједно радили на подизању квалитета живота на нашој општини.

izvor: FB Savski venac

Да има памети, бесплатно би им уступили простор у Галерији.

Bogami i osnivač bi mogao malo da poradi na temperamentu..
Razumem da im je teška situacija, al lik je svakog napušio i to za opravdane stvari poput loših uslova za životinje.

Screenshot_20241006_201355_Maps.jpg

Screenshot_20241006_201415_Maps.jpg

Screenshot_20241006_201429_Maps.jpg

Screenshot_20241006_201511_Maps.jpg

Screenshot_20241006_201533_Maps.jpg

Screenshot_20241006_201649_Maps.jpg

Ako se već zovu tako kako se zovu, potpuno je logično da ljudi budu i nezadovoljni. A ako već jedva sastavljaš kraj sa krajem, šta si se uopšte upuštao u sve ovo? Treće, ako je ipak azil u pitanju, onda je cela priča obmanjivanje ljudi. I da, velika je razlika izmeðu nečega što je zoo vrt za tropske životinje i azila za iste. Za kraj, ako si u finansijskim problemima, može na lep i kulturan način da se zamoli za pomoć, i da se pre svega proba da se uradi koliko je to moguće, poboljšanje postojećih uslova. Neverovatno je koliko još uvek ima dobrih ljudi koji su voljni da pomognu, na ovaj ili onaj način, iako smo generalno tu počeli da nazadujemo. Čak mogu i da se pitaju pojedine kompanije da pomognu u donaciji, što bi bilo dobro i za jednu i za drugi stranu, i to sa više aspekata.​

Pukne čovek jbg. Možda se i trudi i onda dodje neko ko je navikao na šljašteće akvarijume i zalepi minus. S obzirom da sam bio dva puta tamo i da je detetu bilo ok ne mogu d akažem da je loše niti da sam osetio ikakav neobičan smrad, a s obzirom kako je priča nastala još mi je više ok. Da, ima tu prostora za veliki napredak, kontam da bi im se više isplatilo da zatvore i prodaju zemljište za neku zgradu, s obzirom gde se nalazi.

Rade se trotoari u naselju Stjepana Filipovića, završava se jedan deo onoga što su radili pre par godina. Verovatno ih ne bi ni sada uzeli u rad da nismo na nekoliko sastanaka sa predsednikom opštine podsećali i insistirali na tome da se završi. Uskoro i fotografije, nisam stigao ovih dana da napravim dnevne. Za sada jedna sa terase stana.

1000002479.jpg

Konačno sam uspeo da napravim dnevne forografije. Do ponedeljka će stajati ovako. Juče su izlili deo staza. Danas su postavljali žice na delu sa stepeništem, kao i nasipanje zemlje oko staza u cilju popunjavanja rupa koje su napravili prilikom postavljanja ivičnjaka, a koju će kasnije da utabaju sa mašinom. Tako su radili i prošli put.

1000002538.jpg

1000002528.jpg

1000002529.jpg

1000002530.jpg

1000002535.jpg

1000002534.jpg

1000002533.jpg

1000002531.jpg

1000002532.jpg

1000002537.jpg

1000002536.jpg

Vole da prave stepenoce vise nego leba da jedu