ne znam da li ti identični tasteri prave zabunu i u Švedskoj gde sam ih video u par gradova, koliko sam primetio niko ih ne lomi da bi se okrenulo na zeleno
meni su oduvek bili iritantni ljudi koji skoče na te tastere i krenu da ih udaraju, bukvalno se na svakom pešačkom nađe jedna takva osoba, nije mi jasno kako neko zamišlja da se za svakog pešaka koji pritisne instant uključi zeleno.. tasteri koji to rade su oni manji žuti (spominju se u tekstu iznad) poput onog kod ekonomskog fakulteta npr.
dok sam živeo na uglu Golsvordijeve i Bulevara shvatio sam koliko ljudi ne znaju na koju foru rade ti semafori, da bi pešak dobio zeleno da pređe Golsvordijevu nije dovoljno samo tu da se pritisne taster već i na prelazu ka/od parka preko Bulevara.. kad god bi svi na tom prelazu u Bulevaru (ili obrnuto) samo stajali bez pritiskanja tastera čudili bi se zbog čega u jednom trenutku svi imaju crveno, a onda nakon toga automobili iz Ruzveltove dobiju zeleno i svi shvate da će morati da čekaju ponovo ceo krug
s druge strane, ne znam da li je to rešeno, ali oni semafori na raskrsnici 27. Marta i Ruzveltove su početkom godine skroz pobrljaveli pa se dešavalo da semafor predugo drži crveno i pusti zeleno u isto vreme kada i saobraćaju u 27. Marta/Kraljice Marije kako god da se zove sad..
peščanici su meni baš loši jer navodno "curi" i onda stane pred kraj i čekaš još toliko dok se ne promeni.. em je manje efikasan od najnormalnijeg odbrojavanja gde jasno pešak vidi koliko ima vremena do zelenog, em je nejasan sa toliko detalja kada se posmatra preko 4,5 traka.. takođe mi se ne sviđa kada je bicikla u kombinaciji iz istog razloga, bolje da postoje oni manji semaforčići za bicikliste