Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695584#p695584:2gn62lm5 je napisao(la):
Дошљак » Sun Jan 05, 2020 11:12 am[/url]":2gn62lm5]Биће пре да више плате за БнВ него за остале пројекте. Кад се више плати, онда се имају и више радника, и бољи материјал, и бољи надзор радова.

Pa i ovaj projekat i Karađorđeva i pasarela su debelo preplaćeni, privatnik nikada neće plaćati ništa preko realnih troškova za razliku od ovih gradskih/državnih projekata, tako da nema to veze sa tim, ovde je isključivo problem nepostojanje kontrole od strane investitora, a čak i kad se uoče nedostaci ili probijanje rokova izvođač radova se pokriva umesto da se kazni ili raskine ugovor sa njim.
 
Oнда очигледно имамо лошег извођача са дебелим леђима у власти па контрола жмури, слична прича као са Ратком Митровићем-МБА.
 
Ја бих рекао да је асфалт у БГ најбоље уређен на Аутопуту све од Змаја до Ласте. Толико оптерећење а и даље је изузето гладак и без видљивих колотрага и оштећења. Када је последњи пут пресвлачена ова деоница? Знам да је за време Ђиласа коплетно пресвучена цела деоница и да је било урађено изузетно квалитетно, али претпостављам да је након ток обнављано само сад не могу да се сетим.
Слажем се и за Булевар КА да је асфалт одличан, и да није било афере са платанима тај пројекат би памтио по добром.
Што се тиче ова тзв. 4 булевара искрено се надам да ће асфалт и све около бити дуготрајно али с обзирим на све афере што прате овај пројекат и да се неке пукотине попут оних поред трамвајских шина већ појављују, искрено немам поверења, ал ајде да сачекамао.
 
Ne bi trebalo da je presvlačeno posle tih radova mada su se pojavila manja oštećenja i valjalo bi to ispratiti i na vreme popraviti...
 
Autoput nije poslije presvlacen ponovo možda ima nekih 9 god sad

Pa kad je autoput u nadležnosti republičke JP putevi Srbije logično
 
Ovo je oko gradske uprave, u 27. Marta, slikano jutros. Nisam stručnjak za ovaj tip radova, ali zar neće led da sve ovo razvali kada bude steglo, kada voda uđe u ove razmake između ploča? Oko šina se raspao asfalt toliko da mogu još jedne šine na nekim mestima da se postave. Na dosta mesta je i korenje drveća zabetonirano sve do stabla. Kocke i građevinski materijal na dosta mesta stoji na izvol'te. Ne znam na šta ovo liči, ali meni se čini da ne liči ninašta, kao na nešto što tek treba da se rekonstruiše, a ne sveže odrađen posao.
 
Narodu ne bi smetalo da se ova ulica jos nekoliko puta raskopa.
 
Dzordza Vasingtona od Drinciceve do Despota Stefana funkcioniše u oba smera ali se za ta oba smera koriste dve trake za smer od Bajlonija, jedna za pravo i desno a druga za levo. Došao sam u situaciju da se čekalo u regularnoj traci za skretanje u levo a da vozila iz suprotnog smera ne mogu da prodju jer je njihova traka parking/skladište materijala.
 
Dzaba oni pokrecu 50 projekata kad nemaju resurse i organizacione sposobnosti da to kvalitetno sprovedu u delo. Sramota je na sta lice rekontrukcije, a to je sve rezultat jer sistem nije ustrojen kako treba, losi kadrovi i nepostajanje odgovornosti za obavljanje svog posla.
Stara ulica je licila na ono sto je i bila- na staru dotrajalu ulicu, ali ovo nikako ne lici na tek rekonstruisanu. Vise nije ni pitanje rokova, nevidjena je sramota da se radovi izvedu ovako traljavo a da ih vlast predstavlja kao nesto pozivitno. Ovo je zlocin prema Beogradu.
 
Vidim ja da ce i ova rekonstrukcija da se ponavlja kao i predhodne dve.Nista ne mogu da urade kako treba iz prve.
 
Zar nije Drinciceva jednosmerna ulica?
 
Znaci to je ta ekipa (na pocetku snimka prvih 25sec) zahvaljujuci cijoj nesposobnosti i javasluku se radovi razvlace mesecima preko roka i maltretiraju svi koji moraju da prolaze ovim saobracajnicama .
 
Kakva predstava u prvih 30 sekundi ovog priloga ako se uopste tako moze i nazvati.
 
Upravo sam prosao tom ulicom. Sut, kamenje itd.
Moze im se.
Ljudi zadovoljno preskacu gomile peska.
Jedan deo ovog predizbornog spota kao da je adresiran na one koji se zale sto je rekonstrukcija spota i snimljen je bas u toj ulici.


https://youtu.be/imJ9KhQ6Is4
 
„Изразио сам своје незадовољство с обзиром на рокове и завршетак радова и у овом тренутку сам добио уверење да ћу до краја радног времена добити јасну процену којом се динамиком ради и како напредују радови”, изјавио је Радојичић.

Da li je ovo receno 20. avgusta 2019?? A ne... rekao juce:
http://www.politika.rs/scc/clanak/44557 ... i-27-marta
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=697462#p697462:1tyvh21x je napisao(la):
astrodule » 11 Jan 2020 11:01 am[/url]":1tyvh21x]Čoveku uopšte ne stoji ljutita faca koju se trudio da napravi dok je "ribao" odgovorne.

Meni se zaista cini da je on pristojan covek i nije mi jasno sta mu je trebalo da se udruzuje sa ovima?? Time se ne abolira njegova odgovornost, svako je odgovoran za poziciju koju se prihvatio. Mogao je lepo da kaze: ne hvala i pusti Vesica da bude ono sto zapravo jeste, a ne sto se krije iza gradonacelnika...
 
Vrh