Šta je novo?

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Mislim da je glavna tema ove rekonstrukcije ta da je suštinski bilo nepotrebno raditi ovako nešto.

Staroj fontani ništa nije falilo, a malo redovnog održavanja i eventualna promena podloge na trgu i generalno "zatezanje" je moglo da ima isti efekat, ukoliko je neko baš hteo nešto da radi tu.
Nije mi samo jasno što su u ovoj izvedbi napravili trotoar širine 50cm na početku Dečanske ulice.
Isto tako, nedostatak javne česme sa pijaćom vodom je sad očigledan.
Sve u svemu, mlako i bezveze. Ali je plaćeno kao pravo
Česma je tu - bliže Domu sindikata. Ne verujte svemu što se piše na Tviteru ;)

@sergio_spector spazio modernizovan umivaonik Aleksandra čiji se bulevar završava kod iste :D👇

img_6527-png.222144

Danas sam autobusom prošao pored trga i moram sebe da demantujem, fontana ipak radi i ima manju repliku vodoskoka prethodne, tako da lhudi ne brinite se ništa, i dalhe će vas orošavati tokom proleća i leta. Fotografije nema jer smo samo prošli i dok sam kontatovao promenu, već smo bili na stajalištu kod Pionirskog parka.​

Написано је већ да је на почетку фонтане кружни "букет" млазница.

Fontana radi ima i dekorativno osvetljenje a video sam da su i zvučnike kačili okolo po banderama pa se može očekivati i muzika

Objašnjavali su, isto ima veze sa Pašićem, kao što je malo pomerena ka terazijama radi boljih proporcija, tako i to da neće imati jake mlaznice, jer onda spomenik deluje malo i neproporcionalno. Opet, bolje bi bilo da su pomerili Pašića sa strane, ali zahtev je bio da se ne pomera tako da su projektanti uradili maksimum pod tim uslovima.

Pare se peru kad ih stekneš kriminalnim aktivnostima, pa provučeš kroz legalne tokove par puta da se izgubi trag o poreklu.
Pare se kradu kad uzmeš tuđe pare, na primer iz budžeta koji mi finansiramo i daš firmi koju vodi tvoj prijatelj za neke radove, pa on napumpa cenu i onda delite taj višak.

Vrh